ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ловят бездомните кучета в Пловдив със специални спринцовки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 11.04.2012Коментари (39)15056
2 кучета залови за 15 минути екип на Зооветеринарния комплекс, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Акцията се проведе в "Северен" в района на Малкия Гигант. 

Двама ловци-духачи, лекар и шофьор бяха на мястото по сигнал на граждани, получен на горещия телефон 032 966-184. Екипът пристигна с пикап, оборудван с 10 клетки, в които прибират приспаните вече кучета.

"За този район имаме три сигнала. Освен това, като видим кучета с ушни марки, ги проверяваме и ако са изминали три месеца от последната ваксинация и обезпаразитяване, повтаряме процедурата отново", каза ръководителят на екипа за улов на кучета и котки д-р Тихомир Трендафилов. Той разказа, че бездомните животни се залавят чрез дистанционна упойка. 

"Използва се духалкова система чрез специални спринцовки, тъй като не можем да си позволим използването на пушки за целта. Те са много скъпи, най-евтината струва около 4 хил.лв. и доколкото знам, с тях разполагат само колегите от Зоопарка в София", разказа още докторът.

Двете бездомни кучета бяха упоени, като бяха уцелени със стрелички и след около 2 минути животните заспаха. След това бяха прибрани в пикапа и акцията на служителите продължи по предварително изготвен график.

Междувременно се разбра, че вчера е получен лицензът за временния приют на Пазарджишко шосе и животните ще бъдат закарани там, за да се извършат върху тях нужните манипулации. 




Още по темата: общо новини по темата: 88
25.12.2023 »
17.10.2022 »
08.10.2022 »
04.10.2017 »
08.10.2014 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Все кучетата са виновни, ами замисляли ли сте защо има толкова кучета. Кучетата разнасят боклуците, ами тези боклучи кой ги прави.Кофите боклук са на 10-тина метри, ама е по-лесно да си оставиш боклука пред входа, нали. Кой тогава е по-голям помияр? Има призив "да изчистим България за един ден". По-добре първо си изчистете душите, пък тогава няма да има какво да чистите. Пък може и да има и по-малко кучета.
0
 
 
Хора, да ви кажа, че няма село из Пловдивско, къде -то да няма куче из приемник. Къкво то да им правят на "бездомници"---после по селата ги пускат!!! Виждате ги със белез от приемник-желтият цвят-Европа,да.....,попсувах малко. И е возможно да ги " припознаете", но пари ще земе за това друг по ПРОГРАМА от ЕВРОПА!!! Сигурно се водят ОВЦЕ-като ние...
+1
 
 
Бездомните кучета трябва да бъдат прибирани в приюти както е във всички цивилизовани страни , не е тяxна вината че нямат стопани вината е във еснафското българско мислене. В САЩ не можеш да видиш бездомно животно , има си организации на доброволни начала които се грижат за останалите без подслон . Закона даже не ти позволява да малтретишаш животни може и в затвор да отидеш заради това. Така че замислете се колко сме безразлични и безжалостни ние българите .
0
 
 
Някой от тези, загрижени за нахапаните от кучета хора , замислял ли се е как точно се е появил този проблем . От БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА И БЕЗДЕЙСТВАЩИ УПРАВЛЕНСКИ КАДРИ.
0
 
 
Като са ви толкова мили животинките, защо не вземете да си ги приберете у вас, а не само да ги храните по улиците, за да стоят на глутници и да хапят и убиват деца. Много ми е интересно как щяхте да разсъждавате, ако бяха нахапали вас или някой ваш близък.
+2
 
 
Това е най-голямата простотия. Как може да се плащат 110 лева на куче. Кастрирали ги. Хубаво, ама как ще ни гарантират, че няма да ни хапят? На едно ниво сме с диваците, как може в европейска държава кучетата да се разхождат по улиците??
0
 
 
и след като ги върнат обратно, какво?Пак ще са си там, само дето са се харчили пари за хуманни процедури..защото общината е "богата" и може да си ги позволи. И не знам колко от вас са били извън БГ, но аз никъде-нито в Западна, нито в Източна Европа не съм виждал бездомни кучета..явно е имало доста по-радикален метод да се справят с тях...и изобщо не ми дреме на обвинения в злоба, аз си живея в град без кучета и ми си е много хубаво...много здраве на кучкарите!
0
 
 
Това,че имат маркери на ушите изобщо не ме успокоява.Пак си лаят и пак си серат навсякъде.Факт е,че все повече се увеличават помиярите в града.Плюс това в нашата махала се появиха десетки кучета с маркери,които никога преди маркирането им не са били в този квартал.
0
 
 
СТИГА сте мърморили ! нали искате да НЯМА кучета по улиците -ето почнаха да ги прибират ! Какво повече искате ????
+3
 
 
Между другото нито един от малкото насилници или убийци на котки или кучета, които познавам директно или от достоверни източници не е свършил добре - човек каквото прави му се връща - законът за енергията в природата - нищо не се губи. Иначе инициативата да се обезпаразитяват и кастрират бездомните кучета е похвална - така без насилие се решава този не толкова наболял проблем на града.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Мигранти и бежанци
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: