ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Еуфорията в Пловдив продължи и след Ловеч - Локо е на финал след бой над Литекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:53 / 11.04.2012Коментари (238)35963
Еуфорията в Пловдив продължи и след мача в Ловеч. Локомотив Пловдив се наложи над шампиона на България Литекс с 1:0 във втория 1/2-финал в турнира за Купата на България. Така финала вече не е мечта, а факт за пловдивчани, които ще се изправят срещу Лудогорец.

Първите минути домакините започнаха по активно срещата и можеха да открият още в 7-ата минута чрез Петър Занев. Христо Янев центрира от корнер, топката достигна до Занев, който с мощен удар от дъгата на наказателното поле нацели гредата. Пловдивчани набързо отговориха към своя опонент и в 30-ата минута бяха много близо до гол. Централният бранител на "черно-белите" Юнес Бенжелюн направи невероятен пропуск, след като не можа да засече центриране отляво. Две минути преди края на първата част Локомотив отново показа зъби. Даксон Да Силва преодоля бранител на шампионите и шутира от дъгата пред наказателното поле, но Илко Пиргов показа рефлекс и спаси.

След почивката привържениците на "черно-белите" създадоха уникална атмосфера на стадион "Градски" и дори рефера в срещата Таско Тасков бе принуден да прекъсне мача за повече от минута заради димки върху тревното покритие. Локо и през втората част не се страхува да атакува и често поглеждаше към вратата на "оранжевите". В 66-ата минута десния краен бранител на Локо Пд Джереми Родригес получи хубав пас отдясно и без да се замисля стреля силно от границата на наказателното поле, но топката мина на два метра покрай страничната греда. Десет минути преди края сектора за гости изригна след гол на Бенжелюн. Централният бранител на "черно-белите" се възползва от груба грешка на вратаря Пиргов и с глава фиксира крайното 1:0 за Локомотив Пд. В последната минута пловдивчани останаха с 10 души след като рефера изкара малко присилен втори жълт картон на Даксон за бавене на време, преди да излезе като смяна.

Литекс - Локомотив Пд 0:1
0:1 Бенжелюн 79'

Литекс: Пиргов, Занев, Жос (81' Св. Тодоров), Янев, Попов, Г. Миланов, И. Миланов, Йеленкович (к), Бодуров, Г. Иванов (72' Ваюши), Никасио.

Локомотив Пд: Караджов, Родригес, Венков, Бенжелюн, Сержиньо, Златински, Георгиев (86' Витанов), Йошев, Спасов (24' Й. Тодоров), Лазаров (90' Йорданов)(к), Даксон.

 

Още по темата: общо новини по темата: 220
22.05.2012
19.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
18.05.2012
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
за локо пловдив родих се аз, за теб тупти сърцето ми и докато то не спре ние не ще те предадем...
на 13.04.2012 г.
+2
 
 
Христо Стоичков след мача: Сомтаймс люн, сомтаймс БЕНЖАлюн ахахха
+4
 
 
Финала ще бъде уникален независимо къде ще бъде ....Немога да ги мисля тези Лудогорес ,ако трябва ще ги изядем ! Напълно си заслужавахме да сме на финал ,само че поне на него да играем срещу 11 а не срещу 14 ,че вече ми умръзна ,как един съдия не свири нормално 50 на 50 ....Този Тасков само чакаше някой да се строполи в наказателното и веднага даваше дузпа . Чист червен картон им спести на Литекс ,а Даксон го изгони за нищо ,да неговорим ,колко фалове им даде на Литекс около наказателното поле ,със надеждата че пе*алчето Янев ще вкара но....нещо не му се получиха ...Където и да е финала ,всички ще бъдем мощно там и ще подкрепим безрезервно отборът ни ,който заслужава купата
+10
 
 
о колко смешно е да си жълтур :) дори и да не стигнем никъде, ще играем финал за купата, а вие ще си правите дербита с Любимец и Несебър
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (5)
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+5
 
 
много сълзи и много алкохол се изля в4ера...аз все още не мога да повярвам какво се слу4и...
+9
 
 
НАЙ-ХУБАВОТО НЕЩО НА СВЕТА Е ДА СИ ФЕН НА ЛОКОМОТИВ Пловдив!!!!! .....
+8
 
 
уникален мач,няма такова густо и много надъхан сектор.в троян се видяха в чудо в кръчмата на завоя
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: