ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Окръжният съд потвърди: Кирил Рашков в затвора за 3 години и половина!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 19.04.2012Коментари (16)6541
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд потвърди присъдата от 3 години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на подсъдимия Кирил Рашков.

Рашков беше признат за виновен от Асеновградския районен съд в това, че на 23.09.2011г. в с. Катуница, област Пловдив се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144 ал. 3 от НК. Окръжният съд е приел за неоснователно възражението на защитата за допуснато съществено нарушение на процесуалните правила при оценката на събраните доказателства в хода на съдебното следствие. 

Според въззивната инстанция първоинстанционният съд обосновано и в съответствие с изискванията на закона, е направил извода, че непротиворечивите гласни доказателства - свидетелските показания на пострадалите Веселин Христов и Иванка Петрова, чрез които е възпроизведен механизма на осъществяване на инкриминираните деяния, съответствието им и на показанията на свидетелите Кашев, Бойчев, Пенчев, Караколева, Начева и Христева, включително и на информацията, съдържаща се в приложените писмени и веществени доказателства, както и на заключението на съдебно техническата експертиза, обосновават несъмнена и категорична доказателствена обезпеченост относно авторството и начина на осъществяване на вменените във вина на подсъдимия Кирил Рашков престъпления по чл. 144 ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК спрямо всеки един от свидетелите Веселин Христов и Иванка Петрова.

Съответстващ на закона е и изводът на първоинстационния съд относно наличието на елементите от субективната страна на инкриминираните деяния - извършени от подсъдимия Рашков с пряк умисъл с настъпили обществено - опасни последици. Без да бъде предизвикан по какъвто и да е начин от някой от пострадалите, съзнателно е създал конкретната ситуация, в която е демонстрирал активна словесна агресия спрямо личността и на двамата пострадали - свидетелите Христов и Петрова, използвайки обидни думи, отправяйки им и закани за убийство, ескалирали в повторно препятстване на възможността им да се отдалечат от местопрестъплението и използването на жест с ръка към предмет, намиращ се от дясната страна на колана му, възприет от пострадалите като нож. 

Въззивната инстанция споделя и становището относно завишената степен на обществена опасност на конкретно извършените престъпления в сравнение с други сходни такива, която е обусловила отчитането като отегчаващи отговорността на подсъдимия обстоятелства - проявената изключителна престъпна упоритост и последователност за постигане на съставомерните вредоносни последици и спрямо двамата пострадали; незачитането на установения в страната обществен ред и институциите, на които е възложено да го охраняват демонстрирано чрез открито нарушаване разпорежданията на полицейските служители за несъздаване на условия за етнически конфликти в селото, възпитавайки в този дух и низходящите си, използвайки ги като активни участници в целенасочената провокирана лично от подсъдимия среща със свид. Христов, с оглед реализиране желанието за саморазправа и търсене на отмъщение за преживяното от среднощния инцидент пред дома на Събка Рашкова.

Присъдата на Асеновградския районен съд е потвърдена и в частта, с която подсъдимият Кирил Рашков е осъден да заплати на всеки от пострадалите - Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение в размер на по 2 000 лева за претърпените неимуществени вреди от престъпленията. Решението на Пловдивския окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.


Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано изгние там тва гнусно създание, както и всички негови събратя-изроди. Трябва да се наказват и избиват до крак тези никому ненужни и безполезни същества, от които нищо добро никой не е видял.
+2
 
 
Колко още българи ще бъдат убити от мангали за да се вдигнат всички чувстващи се българи и да спрат турцизацията и циганизацията на всичко българско и България ???А до тогава българите имат само две възможности :1. Да се организират и да щурмуват в София всички правителствени сгради и да ликвидират или вкарат в затвора всички БЪЛГАРОФОБИ и БОЙКОБОРИСОВЦИ !!!2. Да напуснат България и да потърсят по-добър живот и бъдеще в чужбина !!!ТОВА СА САМО ДВЕТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, СРЕДНА ВЪЗМОЖНОСТ-АЛТЕРНАТИВА НЯМА !!!ИНАЧЕ ВСЯКО ПРОТАКАНЕ,ОВЧО-ТЪРПЕНИЕ И БЕЗХАБЕРИЕ СЪС СИГУРНОСТ МНОГО СКОРО ЩЕ ДОВЕДЕ МНОГО БЪЛГАРИ В ГРОБИЩАТА И България ЩЕ СТАНЕ НОВО-КОСОВО, ПРЕДНИЯ ДВОР НА ТУРЦИЯ !!!НАЙ-ДОБРИТЕ ТУРЦИ И ЦИГАНИ СА МЪРТВИТЕ !!!СМЪРТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРОФОБИ !!! България САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!
+6
 
 
Преди година в един коментар казах , че се срамувам , че живея в Бг . Тогава 3-ма , 4-ма коментиращи ме нападнаха с думите " Ами отивай в чужбина тогава " ! Сега отново пиша - СРАМУВАМ СЕ , ЧЕ ЖИВЕЯ В България , господа ! Циганинът - престъпник ще лежи най- много 2 години , а нашите деца и ние - българите ще бъдем избивани и клани от мангали , без да има възмездие ! ! Е... срам ме е , че живея в България , срам ме е и ме е яд , а вас ..?
+4
 
 
мамицата ви мръсна гадна циганска , изроди мръсни
+4
 
 
как 3 години само??? тва вече е малоумна система!!
+4
 
 
Мангала цар ГОМНАР да стои на топло...!!!
Сподели какво ново....защо не ми запаметява колонките
на 19.04.2012 г.
+4
 
 
СЛУЖЕТЕГО ПРИ БЬЛГАРИ ДА МУ МИНАТ ТЕЗ ГОДИНИ ТЕшКО ИНА4Е САМО ЦИГАНИ щЕ Е ЛЕКО
+4
 
 
Ами в затвора - Пловдив, където има 89% цигани, този човек ще си е баш цар.Съмнявам се даже да му се излиза след определеното време.Трябва да го "заточат" в Бургас или Варна напримерно...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: