ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С 500 хил. лв. маркират Пловдив, поставят бягащи светофарни уредби, правят повдигнати пешеходни пътеки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 01.05.2012Коментари (10)7727
© Plovdiv24.bg
Пешеходната пътека-термопластик, намираща се на бул. "Източен" до Каменица и до сега е във видимо добро състояние, независимо че е маркирана 2008г.
Близо 500 хил.лв. са предвидени за хоризонталната и вертикалната маркировка на Пловдив, съобщи за Plovdiv24.bg ресорният зам.-кмет Александър Държиков.

"Очакваме до края на месец май да бъде избрана фирмата- изпълнител, а средствата, предвидени за тази година са много повече от миналата. За маркировка сумата от 180 става 250 хил.лв., а за пътни знаци- от 160 хил.лв. на 230 хил.лв.", поясни още той. 

На всички новоасфалтирани булеварди се предвиждат нови пешеходни пътеки, термопластик. На някои места ще има и нови бягащи светофарни уредби. Става въпрос например за опасните пешеходни пътеки като тази на бул. "Васил Априлов"- до ресторант "Хитър Петър" и пред големия хипермаркет на Пещерско шосе.

"Навсякъде, където няма предвидени изкопни работи, а това сме съгласували с 4-годишния план за ремонти на кабелните оператори и дружества като ВиК и Топлофикация, ще поставяме пешеходни пътеки с термопластична боя. Тя е 3-пъти по-скъпа, но гаранция й е 4 години по-голяма, дори на практика се оказва, че е повече. Една от тези пътеки в момента има на бул. "Източен", и тя е във видимо добро състояние", разказа Държиков.

Той допълни, че въз основа на заповед на Министерството на вътрешните работи там, където е необходимо ще се извърши и повдигане на пешеходните пътеки.

"Имаме вече виждания за това, дори имаме одобрен проект от фирмата, която изготвя Генералния план за движението на града. Къде обаче ще бъдат повдигнати пътеките, ще стане ясно след анализите на КАТ. По стандарт, те ще са по-ниски от т.н. легнали полицаи и трябва да са високи до 7 см. Снабдени са с удобна траверса, по която ще минава и масовия градски транспорт. Ще изглеждат като рампа и повечето от тях ще са направени с термопластик", каза зам.-кметът. 

Според него повдигнати пешеходни пътеки трябва да има например на две, три места по бул. "6 -ти септемри". Става въпрос за тази между Областната управа и бул. "Копривщица", пътеката преди бившия ресторант Стадиона, на която въпреки, че е регулирана със светофар, стават много инциденти, а третата е на "Билла"- до моста на Адата. 

Държиков поясни защо маркировката на улиците в Пловдив не е стартирала досега. Той припомни, че миналата година вертикалната и хоризонталната сигнализация се поставяше от външна фирма, избрана с процедура по ЗОП. Маркировката се поставяше от "Битулайт", договорът на която изтече на 4 август, 2011г.

На 30 март, същата година тогавашния директор на ОП "Охрана и сигнализация" Александър Стайков входира писмо до Славчо Атанасов, в което иска да получи указания за стартиране на процедура по ЗОП за избор на изпълнител, който да маркира града след август месец. Оказва се обаче, че от края на март до края на мандата на предишното управление на Община Пловдив не са предприети никакви действия за провеждане процедури по избор на изпълнител. 

След 3 август, 2011г. фирма-изпълнител няма. Реалното стартиране на обществената поръчка става през февруари, тази година и само 56 дни тя трябва да стои на сайта на Агенцията.


Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
По сега действащия ЗДП на кръстовищата има пешеходни пътеки без значение дали са маркирани, проблемът е че почти никой не спира дори и на маркираните. Крайно време е КАТ да започнат да глобяват за неспиране на пешеходна пътека, но и за неправилно пресичане!!!
+1
 
 
"...повдигнати пешеходни пътеки трябва да има например на две, три места по..." Не г-н зам. кмет! Всички пешеходни пътеки трябва да са "повдигнати" , ако искате да покажете поне някаква минимална загриженост и адекватно отношение към пешеходците в град Пловдив.
+5
 
 
Идеално :) до тук добре.А кога ще се оправят малко и пътищата
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 01.05.2012 г.
-1
 
 
Какво са бягащи светофарни уредби ?
+4
 
 
Кога ще оправят пешеходната пътека на кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Братя Бъкстон"? Маркировката е изтрита, няма знак...няма нищо. Няма къде другаде да се пресича освен там, там са и автобусните спирки. Едно време имаше светофар...Сега като пресичам с малката, умирам от страх, за 3-4 месеца, от както живеем тук, никой не ми е спирал да пресека. Освен това съм и бременна да се виждам от далечко. А освен че никой не спира за пешеходци, редовно стават и ПТП-та, за щастие все леки.
+7
 
 
чудесно! А колко неща са обещани, не са направени, а парите са прибрани от Славчовата завера ще се установява всеки всеки ден.... и пак не може да излезе на бял свят всичко! ще съм щастлива да видя поне един наказан за престъпленията на предишната управа!
+8
 
 
Повдигнати пешеходни пътеки трябва да има и по бул.Никола Вапцаров". Затова нищо не се споменава.В момента булеварда се използва,като писта за Формула 1 и на почти никъде където има знак за пешеходна пътека не се спира и не се дава път на пешеходците.Тези коли нещо трябва да ги спре там. За какво са изрисувани тези пешеходни пътеки тогава ,питам аз?Просто изпитвам ужас,когато ми се налага да пресичам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: