ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Въвеждат вход за Римския стадион, 17 камери дебнат за нарушители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:09 / 02.05.2012Коментари (48)10084
© Plovdiv24.bg
След 20 май разглеждането на подземното ниво на Римския стадион ще стане платено за пловдивчани и гостите на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи кметът Иван Тотев, като уточни, че тогава се очаква да заработи и музейната част на съоръжението, а входната такса ще бъде за посетителите на долното ниво на реконструираното антично съоръжение. Все още обаче не е ясно на каква стойност ще възлиза сумата.

Днес сутринта градоначалникът е провел оперативка на Римския стадион с директора на Археологическия музей Костадин Кисьов  и директора на културния институт "Старинен Пловдив" Амелия Гешев, на която са обсъждали възможността "Античният стадион на Филипопол" да се превърне в музей на открито. Идеята е там да бъдат ситуирани експонати, свързани с историята на града ни. 

Освен това в района на античното съоръжение са поставени допълнително нови 17 камери за видеонаблюдение. 


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 161
11.04.2023 »
17.02.2023 »
29.01.2023 »
23.01.2023 »
18.01.2023 »
16.01.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да има такса, 1 - 2, може и 3 лева, което не е много. Все пак никой няма време всеки ден да се разхожда из стадиона, освен онези, които по цял ден кибичат по кафенетата, но и не биха се вдигнали да го разглеждат всеки път като минат покрай него. Добре ще е вътре в инфо. центъра да продават сувенири, но свързани с епохата на построяване на стадиона, а не икони, мускали с розово масло, сапун и дървени лъжици с лика на стария град.
-2
 
 
Показваш лична карта, ако пише роден в гр. Пловдив, разглеждаш безплатно! За селяните с пари, иначе си плащат за ЧАЛГА концерти без да се замислят, нека се изръсят и за култура!
0
 
 
ЗА БЪЛГАРИТЕ,ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНО!бат'бойко,като влиза- да не би да плаща?повръща ми се ....
0
 
 
резонно е с такса, тема друга е покупателната сила на обикновената заплата 600 лева, и дано да е огромен интереса, но е хипотеза, град без римски артефакти повече е каузистика нежели канон военни пътища, вярвам много по е интересна тема траки, евмолпия, културата на оригинална цивилизация, а рим е само една империя, уж успешна и саморазрушена от неспазване на римския закон, с правото на наши и ваши, империя несправила се с преселението на народите, тогава
на 03.05.2012 г.
+6
 
 
Ами толкова беше гювеча , господа - докато режем лентите , после - бецален ! Малоумната идея за платен вход ще направи обекта една оградена , и празна откъм хора, ДУПКА. Чуждестранният туристически поток в града ни е мизерен. Изпростялото БГ население посмъртно няма да извади ни 1 , ни 2 , да не говорим за 5 лева... Това не ви е Азис , или някоя турбо-чалгаджийка , че да дават хората такива пари !? ... Как е по света ? Очевидно никой не знае , и не се интересува. Като искат да събират пари , поне да обяват ден за безплатно посещение / Испания , Франция.../ - всяка събота или неделя ... Ноу хау ? Справки в интернет ? Смях...
+6
 
 
"Идеята е там да бъдат СИТУИРАНИ(?!?) експонати, свързани с историята на града ни".Драги ми редактори, експонати могат да бъдат "изложени", разположени", "представени" и каквото още си изберете от БЪЛГАРСКИЯ език, но не и "ситуирани".ПРЕСТАНЕТЕ с тези дебилни американски буквализми - това не ви прави по-интелигентни!По въпроса зас вход - представете си Венеция да въведе вход за площада Сан Марко... Едно кафене или бар с "туристически" цени е по-добра идея от "вход".
+6
 
 
Честно казано не мисля, че ще има толкова голям интерес и съответно достатъчни приходи. Особено ако билетът е над 2 лв, но повечето хора няма да дадат и 2 лв. Няма голям интерес към музеите.
+5
 
 
Те първо да се молят някой и без пари да благоволи да дойде,а после да мислят за някаква такса.То не се иска само да обираш парите на хората,ами трябва и да има за какво.А в момента няма,което да си заслужава.Направили един крив каменен дувар и дайде сега такса,Ами не става,сори.
+2
 
 
Надявам се все пак ние, пловдивчани и гости, да можем да си седнем на каменните седалки, а за по-специалните нещица да се плаща :)
+8
 
 
Предлагам да се помисли над идеята билета да е с лика на Римския стадион, на цена от 2 лева плюс подарък дребен сувенир? Така на практика спомена ще остане още по дълго в съзнанието и сърцата на хората от Пловдив и останалия свят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: