ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Идат още по-лоши дни за пушачите у нас?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 06.05.2012Коментари (92)11185
© Plovdiv24.bg
Депутати от ГЕРБ предлагат още по-строги мерки срещу тютюнопушенето. Според тях трябва да се забрани паленето на цигара на спирки, на детски площадки и дори на стадиони.

"Няма да има никакво отстъпление от забраната за пушене на обществени места от 1 юни, включително и в заведенията след 22 часа," категорична е Даниела Дариткова, председателят на здравната комисия в парламента. По думите й ще има "затягане на режима на пушене, забрана за пушене на работните места, детски градини, детски площадки, прилежащи към училищата зони и по - строги санкции"

Глобите за хората, които пушат в тези зони ще бъдат от 500 до 1 000 лева и до 10 хиляди за търговците.

Все още отворен стои въпросът с контрола, когато мярката влезе в сила от 1 юни. Според един от депутатите при нарушения трябва да се иска съдействие и от полицията.

"Когато възникне някъде евентуален скандал за това че се пуши, това би следвало да се приема като нарушение на обществения ред и в този смисъл органите на МВР трябва да реагират," каза Петър Петров от ГЕРБ.

Пушенето на стадиони вече е забранено за Олимпийските игри в Лондон. У нас, парламентарното мнозинство още няма решение, кои от предложенията ще бъдат приети и кои ще отпаднат. Отсега обаче е ясно, че е твърде рано парковете и плажовете да стават зона, забранена за цигари.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.05.2012 г.
+1
 
 
Каквото и да се приеме , ще е само на хартия - контролът - няма кой да го осъществява. Песимист съм по отношение на контрола .
-1
 
 
Мдааам.... Ужасно се радвам, че има хора, които мислят за манипулир...упс грешка, здравето на хората в глобален мащаб. Сега с пушачите ще изчезнат и инфарктите, инсултите, диабета, алергиите, `сичките видове раци, антибиотици... Ще спрем да работим над 8 часа на ден, над 5 дена в седмицата. Ще спрем да получаваме малки заплати, да работим без договори, да се пенсионираме над 55 години. Ще изчезнат крадците, убийците, педофилите, наркодилърите. Ще спрат войните. Ще спрем да се нервираме и самоубиваме... Райски времена ще настанат. И то само от пушачите! А ако забранят и дамските превръзки като биологичен замърсител ееех... Само не знам кой ще контролира и дали полицията ще се намесва...
-1
 
 
а за депутатите пушачи какво да кажем? крият се като първолаци къде ли не, пък се правят на велики... ай да ми едат к*ра и да не се мислят за много велики, а при положение, че за по-елементарни работи не могат да упражнят контрол, какво остава тук? Нека да хванат някой пушещ от години човек и да докажат, че е пушил на забранено място, да видим как ще стане, а и като намалеят приходите от цигари, да не покрият дупките в бюджета със заплатите си? Ако е така, нямам нищо против, ако ли не, да си налегат дебелите задници, щото както са избрани, така ще си идат без време.
+1
 
 
най-хубаво да ги забранят :) та да може да не стават наркоманчета сега ще кажете не е така ама си е точно така един пушач не познавам които да не си е чист наркоман да ги махат тези боклуци и хората да живнат малко и децата в училищата да не са врат постоянно в тези тоалетни та да може човек спокойно да си влезне и да си свърши работата ...
+1
 
 
Един само да не е пушач , всички пушачи навън .
-2
 
 
аве да бяха направили зони за и непушачи. кво ми се правят толкова на строги. забраниха и едно от малките удоволствия на народа, боклуци
-3
 
 
Няма по досадно нещо от непушач.А на де-путатите F... OFF
+1
 
 
Идват По-Добри Дни за Непушачите в България.
+1
 
 
Тази забрана е това за пушачите,което е ваксината за малките деца,отначало всичко реве все едно идва края на света,и единствено и само те си мислят че всички са против тях,а то е точно обратното това е вашето и нашето здраве,нещо като предпазните колани в автомобилите .Хора пушачи светът не се върти около вас,а вие трябва се съобразявате с околните,убеден съм че след време когато спрете цигарите ще се съгласите с думите ми,а вашите коментари тук доказват само колко е голяма вашата зависимост,и колко строго трябва да се преследват всички нарушители на закона.
-4
 
 
Браво на депутатите, а на подкрепящите поредното ограничение още по голямо браво, така един ден ще се събудите и нещо което обичате да правите ще е забранено без никой да ви е питал за мнение или какви са последиците за вас ,всеки който казва забранете трябва ясно да осъзнава че рано или късно и него го чака същото, но нали е по лесно да обвиняваш другите и да забраняваш отколкото да търсиш разрешение на даден проблем,веднага си намираме жертва, ето сега на мода са пушачите, те са един от основните проблеми на нашето общество, след като им забраним да пушат живота ни чувствително ще се подобри...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: