ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Напомнят телефона за сигнали на граждани за опасни кучета в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:33 / 07.05.2012Коментари (23)18368
© Plovdiv24.bg
6 бездомни кучета са осиновени  на територията на Община Пловдив, а едно ще замине при бъдещите си стопани в Германия, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи д-р Марчо Дулев, шеф на временнния приют за безстопанствени животни на Пазарджишко шосе. 

227 са сигналите, получени от граждани на "зеления телефон" на приюта 032 966184. 179 псета са уловени от служителите на кучкарника, 3 са предадени от граждани. 169 - кастрирани, а 168 - върнати по местата, откъдето са изловени. Едно животно е умряло, а в момента в приюта са настанени 10. Капацитетът на съоръжението е за 59 бездомни животни. 

"До момента имаме възложителни писма за използване услугите на приюта от 15 общини, някои от които Пещера, Велинград и Смолян. Досега сме ловували в 5 такива, а приходите от 9 април, когато стартира официално работата на кучкарника, са 10 221 лв", съобщи Дулев.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 88
25.12.2023 »
17.10.2022 »
08.10.2022 »
04.10.2017 »
08.10.2014 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.05.2012 г.
0
 
 
Големи разбирачи на кучешкото поведение се извъдихте всички. Не зная някой в БГ да е дипломиран етолог, така че това дали кучето е агресивно или не не можете да разберете. Ето ви обаче от мен няколко прости правила, за да избегнете "нападението" - 1. не го гледайте в очите и не му се усмихвайте - за нас усмивка, за него - зъбене 2. куче, което иска да ви нападне върви устремено и стабилно към вас, без да маха опашка и да върти задница и главата му е високо вдигната. Ако пък главата е наведена надолу, рядко ви мисли злото - просто е любопитно. 3. стойте странично на кучето(тоест да не сте обърнати с лице и тяло пряко към него), следете го с периферното зрение, тази поза е неагресивна и не подклажда агресията у кучето. 4. ако кучето изглежда домашно или има нашийник може и да опитате някоя команда като седни или на място. 5. не бягайте - ще ви догони и ще ви скочи, защото инстинктивно ще ви сметне за плячка. 6. всичко по вас - дреха, чанта, чадър и др. кучето мисли за част от човека, затова може да му отвлечете вниманието и дори да го сплашите. 7. запазете спокойствие, кучето помни за кратко, след няколко лая по-вероятно е да се откаже. 8. при глутницата положението е по-особено - те нападат заедно и заедно се отказват. Затова - ако се случи, не дай Боже да ви нападнат, най-добрата защита е да се целите към краката, очите и носовете им едновременно, вместо само към едно куче. Както казах, заедно ще се откажат, ако видят, че не могат да надделеят. И още - ако никое не напада директно, а само са ви наобиколили, не удряйте срещу тях с ръце и крака, по-добре да хвърлите камък или нещо друго, което ви е под ръка. 9. най-накрая, когато кучето изгуби интерес, отдалечете се, без да му обръщате гръб Без да твърдя, че тези правила изчерпват целия проблем, е хубаво да ги знае всеки. Не казвам, че ще ви е по-спокойно на улицата, особено за живеещите в София, но често нападението от куче може да се избегне. И накрая - за да се реши проблемът с бездомните кучета веднъж и завинаги - кастрацията е чипирането е безплатно.
0
 
 
то трябва кучетата да убият някои за да се направи нещо.а дали ако ухапят тая патка ще продължава да говори така,заради такива като нея сме на това положение
-1
 
 
tr. виетнамска общинска закусвалня с име кучи ям.
+1
 
 
Мисля, че дори не разбирате какво се опитвам да ви кажа, защото сте задружни и агресивни и ме наричат "кучешки защитник" и "грийн пийс" с такава ирония, че човек ще си помисли, че съм сериен убиец. Просто изказах мнение, че се преекспонира това с кучетата и всички обезумяват, а проблемът е решим. Не с телефони или с убийства, а със закони и глоби. Като в нормалните държави, където хем няма улични кучета, хем ако нараниш животно - лежиш в затвора.
+1
 
 
С луд,с пиян и кучешки защитник не спорете!Няма смисъл!Само едно ще им кажа - всички улични песове в приют!Тези кучета нямат място на улицата!
0
 
 
А, някой хора се взимат много на сериозно да защитават бездомните кучета! Не знам как точно Anna Chernyaeva ще разбере, ако куче лае, дали е агресивно или просто си лае, да се намира на работа! Имам куче, обичам животните, но предпочитам да се застраховам пред ХИПОТЕТИЧНОТО нападение и да се обадя където трябва, пред това да ме нападне (не дай си Боже да нападне дъщеря ми!) и след това да взимат мерки с/у въпросното куче! И не, няма да ми тежи на съвеста! Тези кучета трябва да тежат на съвеста на тези, които са ги направили бездомни!!!
+2
 
 
в момента живея в лондон,живял съм и в париж,защо ли не видях едно бездомно куче.дори куче със стопанина си да те залае или ухапе-не дай си боже-стопанина си отива на топло като отче наш.а за България-когато малкия ми син нямаше 2 годинки го заръфа едно бездомно куче,и детето ми от страх получи епилепсия.това куче го убих С ГОЛИ РЪЦЕ-без да се гордея с това.и човек да беше-пак щеше това да му се случи.затова госпожа анна,не бъди толкова загрижена за невинните кученца,защото има много пострадали хора
+3
 
 
Интерсни коментарии....вие господин Yavor не сте ли се замисляли защо има толкова бездомни кучета по улиците на България и кой е виновен за това????? И каво лошо виждате в това някои да е самарянин-дай боже повече-знае ли човек може и на вас да ви потрябва някога...Защо вместо постоянно да се жалвате че парите ви не стигат а в същото време пълните кафенета и ресторанти на Пловдив(без да споменавам така наречените молове) с цел да се покажем колко сме велики и големи и какви дрехи носим(не че някой го интересува) не си осиновите по едно Бездомно куче или коте или пък както предлага друг обществен индивид(Георги) ги приберете в някой двор и започнете да ги храните. Защото те са осверипяли от глад или някой ги е пребивал лошо та затова и хапят.А в чужбина е чисто не защото пребиват и убиват животните по улиците а ги прибират и предлагат за осиновяване.Защото в ЧУЖБИНА обичат животните г-жо Ани -помислете върху това-koгато станем хора за животните тогава може би ще станем и хора за хората,защото състраданието и любовта крепят хората и градят общество-колкото и банално да ви звучи!!!
+1
 
 
Аз пък да ви кажа обичам много кучетата и моята едногодишна дъщеря също, но ако някое куче я изплаши, нападне, или не дай си Боже я захапе, аз лично ще го удуша с голи ръце.Нито номера на телефони ще търся, нито организации и никой защитник няма да може да ме спре.Така че в случея Николова си е направо цветенце ;)
0
 
 
Да за кучетата,станахме по ,,човеци,,от колкото за хората...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: