ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ужас! 3 кръга преди края не се знае кой има право да играе в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 09.05.2012Коментари (11)3984
© Plovdiv24.bg
Три кръга преди края на първенството и в навечерието на финала в турнира за купата на България все още не е ясно кои отбори ще имат правото да играят в европейските клубни турнири. Всичко това е заради скандално разминаване в Наредбата на БФС и изискването на УЕФА относно финалиста в турнира за купата на България.

В Наредбата на БФС е записано: "Когато носителят на Националната купа е и шампион на страната, в турнира на Лига Европа участва клубът, който е класиран на най-предно място в класирането на шампионата на страната, след всички клубове, които са се класирали за Лига Европа."

Същевременно с циркулярно писмо, изпратено от УЕФА, БФС уведомява потенциалните български участници в евротурнирите ЦСКА, Лудогорец, Черноморец, Локомотив Пд, Литекс и Левски, че по настояване на европейската футболна централа и съгласно промяна в Правилника за провеждане на Турнира Лига Европа, в сила при определяне на представителите на всяка страна е следното правило:

"Ако победителят в турнира за купата на България "Корпоративна Търговска банка" спечели квота за участие в квалификациите за Шампионската лига за сезон 2012-13, неговото място в турнира Лига Европа се заема от отбора, загубил финала в турнира за Купата на България. Загубилият финалист обаче влиза в Турнира Лига Европа с квотата за най-ниско класирания в първенството участник в европейските турнири, а не с мястото, запазено за носителя на купата на България.

Това означава, че ако Лудогорец стане шампион и спечели купата, Локомотив Пд ще участва в Лига Европа, независимо от класирането си в първенството.

Според Наредбата на БФС, при подобна ситуация ще участва заелият четвъртото място в първенството.

В тази ситуация би трябвало Изпълкомът на БФС да промени в хода на сезона собствената си Наредба, за да бъде тя в синхрон с правилата на УЕФА.

Източник: Gong.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Перушан нали казваше, че прави всичко както е по протокол и се съобразява с УЕФА? Тогава тъпото БФС да си оправи наредбата така че да съвпада с тази на УЕФА!!!
+7
 
 
Е,вие да не очаквате адекватност от тези малоумници.Апелативният съд излезе с решение днес,че БФС и неговият президент са нелигитимно избрани.Питайте сега господа журналисти,да видим какво ще отговори Перушан.
0
 
 
хмм имам въпрос.. Ако един от отборите, които се класират на 2ро, 3ро и 4то място, вземе Купата на България, то 5тият в класирането ще участва ли в Лига Европа ?
+4
 
 
Знае се, знае се, Локо Пловдив ще участва.
+8
 
 
ми кво се учудвате!? Все пак това е най-некадърния и корумпиран БФС/СФС/, което някога е имало...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Пловдивското дерби се отдалечава… засега
Шамари, юмруци и шутове в съблекалнята на Берое след мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: