ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заграждат Античния театър, всички културни паметници в града стават с платен вход
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 10.05.2012Коментари (85)12725
© Plovdiv24.bg
"Поставят допълнителни пластмасови заграждения на Античния театър - емблемата на Пловдив. Тези ограждения, не само че скриват разкошната гледка, но и са абсолютно несъвместими с хилядолетната история на този паметник от бял мрамор", възмущава се на редакционната поща на Plovdiv24.bg Васил Йорданов. 

"Тарабите са с мръснокафяв цвят и са далеч от естетичното. Така ли ще привличаме туристи, като скриваме най-стойностните си паметници?! От любимо място на пловдивчани, Античният и Старият Град ще се превърнат в празни и пусти музеи на отминалото време", пише още в писмото си студентът от ПУ. 

Репортер на Plovdiv24.bg потърси за коментар кмета Иван Тотев

"Политиката на Общината оттук насетне ще е всички културни паметници да станат с платен вход, тъй като анализите, които сме направили в последните 6 месеца, показват, че не повече от 20% от посетителите влизат в самия Античен театър, а другите 80% снимат и гледат отгоре", категоричен беше градоначалникът. Той допълни, че се предвижда един път в месеца да се провежда "Ден на отворените врати", когато всеки, който желае ще може да разгледа обектите безплатно.

Той поясни, че освен 250-те хил.лв., които тази година ще се вложат в обекта, в следващите две години в съоръжението ще се инвестират още близо 400 000 лв., които суми според Тотев са огромни за мащабите на Община Пловдив. 

"Затова с формираната печалба културните обекти трябва да бъдат поддържани, модернизирани и привеждани във все по-добро състояние", мотивира се градо
© Plovdiv24.bg
началникът.

Тотев каза още, че по отношение видимостта на сцената на Античния театър има доста сериозни въпроси, поставени от фирмите които организират концертите и мероприятията там. Те недоволстват от факта, че много от посетителите не плащат билети, а наблюдават събитията от оградата.

"В момента правим тестове на огражденията, които ще бъдат поставени. Това, което се вижда сега, няма да е последен вариант", допълни още градоначалникът.

Относно Римския стадион се разбра, че няма да бъде ограждан отново, а платен вход ще има само за долното ниво на античното съоръжение, за което вече неколкократно писахме.

Мотивите за решението на пловдивските управници можете да чуете в прикачения звуков файл!


Още по темата: общо новини по темата: 4
02.09.2023 »
14.05.2012 »
14.05.2012 »
11.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е това вече е идиокрация. Но защо само античния, да се огради целия стар град трябва, а после и хълма Царевец в Търново и целия стар Несебър... що за малоумна идея?!?
0
 
 
Всички гебаджии са такива - ламтят за пари! Аз съм сигурен, че тоя има някаква лична изгода!
0
 
 
Дребнаво мозъче си Тотееев, дребнаво! Тези забележителности не са за да се продават билетчета и концертите в тях също не са за да се продават билетчета. Те са магнит за туристи не за печалба. Печалбата ще бъде за часните предприемачи в града които ще обслужват туристите и ще създават работни места.Това трябва да ви е гола на общината да създадете атмосфера в която да расте частния бизнес. Като искате да увеличите продадените билети то тогава бъдете по-дискретни, използвайте нещо по-естетическо (зеленина) или временни завеси по време на концертите. Ядосвате хората и ще отблъснете туристите. Как не се избра един който да мисли, към който да нямаме толкова смесени чувства. Писна ми!
+1
 
 
Червени завеси със златисти халки в засечание с увивни растения на мен ми звучи приказно. :) Все пак това е театър. Имайки предвид, че завесите ще се поставят когато има някакво събитие, за да не се скрива изцяло гледката през останалото време.
+6
 
 
Ех, горкия Пловдив как не случихме на управници. Единия, Митрополит Николай за по-хубавко залепи тапети в църквата Св. Марина и закри стенописи, другия върши икономически чудеса. Малоумни вандали, сигурно по наш образец Гърците ще си оградят с ПВЦ Акропола, Италианците Колизеума , Германците Райхстага, а Французите Айфеловата кула. Представям си как Пловдив в скоро време ще заприлича на инсталация на Кристо.
+3
 
 
абе като цяло гражданите не са съгласни с това решение , като искат да не се вижда да насадят някакви цветя (рози които се увиват около оградата и дискретно да се скрие все пак туристите като минават да знаят какво има все пак зад оградата , ама с тия плоскости ГРОЗНА работа
+6
 
 
Нека има такси за вход, за музеи, но това е все едно да изрежеш част от града. Гледката на театъра с града надолу е най-разпознаваемата за Пловдив! Представяте ли си в Париж да оградят Айфелова кула щото хората гледат без да се качат или Акропола в Атина?!? Временни платна да слагат като толкова искат по време на изпълнения - това окей. Иначе само ако е инсталация на Кристо :D Те Хем ще ни направят световно известни, хем винаги са временни :)
+1
 
 
Тотев вдига врява , но скоро чепикът ще го застяга , решенията му са неуместни , Бойко ще го освести!:)))
+4
 
 
Господин Кмете, да сте видели заграждения около Колизеума в Рим? Или около Триумфалната арка в Париж? Може би и каналите във Венеция са заградени? И от страната на тунела ли ще сложите заграждания, за да не се вижда античният театър и откъм булеварда? Не всичко е пари, приятелю!!!!!
+4
 
 
Съгласен съм с възмущението на писалите преди мен.Целта е не да се взимат билетчета за вход а да бъдат привлечени хора които да харчат пари в града да увеличат приходите и оборотите а от там може и да се вдигнат някои данъци за да има достатъчно пари за стопанисване и поддръжка на всички паметници в града.Зависи...не винаги искането на пари за вход е най-доброто според мен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: