ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Без промяна: Разглеждаме Античния театър срещу 3 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 11.05.2012Коментари (31)6621
© Plovdiv24.bg
Цената на билетчето за вход на Античния театър ще си остане три лева, каквато е и към настоящия момент, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов пред репортер на Plovdiv24.bg. Информацията бе потвърдена и от кмета Иван Тотев

Процесът по поставянето на допълнителните пластмасови заграждения ще приключи до края на следващата седмица. Както вече съобщихме, според градоначалника политиката на Общината оттук насетне ще е всички културни паметници да станат с платен вход, тъй като направените в последните 6 месеца анализи показвали, че не повече от 20% от посетителите влизат в самия Античен театър, а другите 80% снимат и гледат отгоре.

Предвижда един път в месеца да се провежда "Ден на отворените врати", когато всеки, който желае, ще може да разгледа обектите безплатно.

Освен 250-те хил.лв., които тази година ще се вложат в обекта, в следващите две години в съоръжението ще се инвестират още близо 400 000 лв., които суми според Тотев са огромни за мащабите на Община Пловдив.

"Затова с формираната печалба културните обекти трябва да бъдат поддържани, модернизирани и привеждани във все по-добро състояние", мотивира се преди дни кметът.

Той каза още, че по отношение видимостта на сцената на Античния театър има доста сериозни въпроси, поставени от фирмите, които организират концертите и мероприятията там. Те недоволстват от факта, че много от посетителите не плащат билети, а наблюдават събитията от оградата.

Мотивите за решението на пловдивските управници можете да чуете в прикачения звуков файл!



Още по темата: общо новини по темата: 4
02.09.2023 »
14.05.2012 »
14.05.2012 »
10.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Никога не правете грешката на Гърците, които разглеждаха туристите като торба с пари. Още преди 10 години кафето на магистралата в Гърция беше 2 долара и не струваше и 5 цента на вкус. Гърция беше най-известната туристическа дестинация в Европа. За 10 години обаче цените се вдигнаха поне 3 пъти и почивката там стана даже и за богатите европейци прекалено скъпа. Сега се чудят, защо туризма им не върви. Алчността е лош съветник и прави лошо впечатление у туристите. Не бъдете алчни. Ако сложите една касичка за дарения пред входа на Античния театър, със сигурност ще съберете дори повече пари от хората, отколкото събирате от вашите билети по 1,5 Евро. Много сте дребнави и ще развалите най-красивата гледка на Пловдив. Туристите не са идиоти и ако отношението към тях е добро, те ще си платят повече от 1.5 Евро. По добре сложете един плакат на 5 езика с надписа ПОДКРЕПЕТЕ АНТИЧНИЯ ТЕАТЪР. Това ще ви донесе повече приходи. Аз лично миналата година идвах с приятели от Германия в Пловдив. Хората с най голямо удоволствие си платиха по 3 лева, само за да подкрепят реставрацията и потдръжката на театъра. Тук хората не са израстнали в комунизъм и са свикнали, че всичко струва пари, така че си плащат.
0
 
 
27 euro ми взеха да разгледам музея във ватикана. 27 euro, а тук само три лева, какво искате, да не би нашите руини да са по-лоши от италианските?
+2
 
 
прочетох почти всички коментари по тази тема и не намерих нито един що-годе свестен , точен , аргументиран и умен коментар като под думата умен акцентирам да има някаква логика или хитринка ако искате наречете... ясно е, че общината е инвестирала много голяма сума пари, ясно е , че сега бързо иска да си ги върне, но не това е точната стратегия, не това е правилната политика, от чисто икономическа гледна точка бих казал , че при наличие на примерно 20000 хиляди туристи годишно и с входна такса 1 левче , тази инвестиция би била възвращаема след 20 години. Освен това всеки, дори и най-беден и най-клет и най- незаинтересован човек би дал на добра воля 1 левче, за да подпомогне тази кампания, общината, Пловдив като културен и исторически център. Освен това не е казано, че само може да има входна такса, може да има и магазин с артикули и сувенири за всеки,който оцени тази древна реликва, за всеки,който иска да има нещо за спомен от античния театър, може да има информационен офис за туристите. Би било неправилно да лишаваме пловдивчани да гледат античния театър като поставят заграждения, би било глупаво по време на концент да лишават хората, които не са си платили , за да влезнат, да стоят във външната зона зад оградите, би било глупаво да лишаваме хората да се любуват на готината глетка, това е дар за пловдивчани, дар за народа, дар за майка България, не финансов тормоз!!!!
+2
 
 
Кмете , нима ще вдигнеш нова берлинска стена ? Дано не е истина това , не вярвам , че в 21 век в ЕС може да се случи нещо подобно.
на 11.05.2012 г.
+2
 
 
А цената на глътка въздух каква е кожодери от ГЕРБ!?!
+4
 
 
Това е шамар за гражданите на Пловдив.След невероятния "римски стадион", ни върнаха на земята с тази глупост.
+6
 
 
Добре, бе, на мен никога не би ми минало през ум да ходя горе на оградата и да гледам от там, може би само в случай, че всички билети бъдат продадени... Заради недоволните фирми, организиращи концертите, сега няма да бъде вече кеф да седне човек на "Арена" и да гледа панорама, защото тя ще бъде закрита ... може би това е от малкото пъти, в които се превръщам във възмутен читател :)
+9
 
 
ужасна простотия! Първо климатиците бяха грозни, после тентите , сега обаче с "красива" пластмаса крием античния театър-перлата на Пловдив
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
Ами чуйте аудио записа и ще ви стане ясно за какво се прави всичкото това.Просто и ясно е казано, ще го разбере всеки.И отново искренно просташки коментари с вандалски характер , щели да рушат, чупят.Собствените си празни глави счупете най-добре....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: