ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: На фона на красивия Римски стадион има сгради в окаяно състояние!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:30 / 13.05.2012Коментари (8)5494
© Plovdiv24.bg
"Здравейте, от 4 години живея в Брюксел и вашият сайт е този, от който черпя информация за това какво се случва в родния ми Пловдив. Мисля, че достатъчно обективно и пълно отразявате проблемите и актуалните събития в града. С интерес прочетох статията ви за обновения Римски стадион и с радост констатирах, че макар и бавно в Пловдив започват да се случват и хубави неща", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg Валентин Иванов. 

Наред с хубавите думи за града ни, читателят обаче се възмущава от факта, че на фона на този красив реконструиран обект има сгради, които са в доста занемарено и окаяно състояние. 

"Никак няма да е естетически, "цъкайки" на хубостите в албума си от Пловдив, някой да забележи попаднало на фокус недоразумение от такава сграда", коментира още Иванов. Според него това е характерен проблем не само за Пловдив, а за повечето ни градове.

За нашия читател припомняме, че в тази връзка кметът Иван Тотев каза преди време, че три фирми ще ремонтират фасадите на опасните сгради, разположени на Централната улица в Пловдив и уточни, че процедурата касае тези къщи, чиито собственици не изпълняват задълженията си по поддръжката им. За целта ОП "Жилфонд" ще стартира обществена поръчка за 5 млн. лв.

Ремонтите ще бъдат за сметка на Общината, но след това собствениците на сградите ще трябва да възстановят сумите. Ако не направят това, вложените средства ще се търсят по съдебен път.

В сила е вече и съставянето на актове на собственици на сгради по Центъра по член 196 от Закона за устройството на територията, касаещ опасните къщи и съоръжения.

Какво ще стане с фасадите на сградите по Центъра и кога ще бъдат приведени в подходящ вид, ще покаже времето. Ние от Plovdiv24.bg се надяваме това да се случи час по-скоро.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Благодаря на Plovdiv24 за бързата и точна реакция, сега да се надяваме също така бързо и точно компетентните институции да си свършат работата без излишни, точещи се с времето и струващи скъпо компромиси!
+3
 
 
темата касае не само дрипави фасади а архитектурен вид на улица, площад, квартал напримерно, и в в утвърден стил, среда, дух, не е възможно прозорец да смениш без камара разрешения, камо ли стъкларски кичозни фасади и всякакви мутробароци нацвъкали града
+4
 
 
Крайно време е българинът да разбере, че имота трябва да бъде поддържан, иначе да се налагат глоби. А, в тези красиви сгради по центъра на Пловдив, които са построени от австрийски и италиански архитекти и в които са живели богатите пловдивчани в момента се обитават от т.нар. жилфондци. Това са разни бедни хорица, които комунистическта власт е настанила в тези жилища и се мислят за аристокрацията на Пловдив. Естествено една голяма част от тях нямат пари и желание да си оправят фасадите. Така, че който неможе да си плаща и да си поддържа имота в центъра на града да отива там където му е по джоба. В цял свят е така.
0
 
 
батка,то не само на фона на римския стадион има сгради в окаяно състояние.то си е в цяла европейска българия така.
0
 
 
Има си държава ! Има си об6тина ! .... т.е. - НЯМА де ! :ДДД
+4
 
 
за подобен грохнал вид фасади повече от освежителство трябва, а архитектурни решения, преходи и хармония, от гарата до джумаята архитектурен стил е романтичен сецесион, възрожденски в историческия център трихълмието, стария град, и античен разкрит и зарит
+7
 
 
Основно говорим за подобрения по фасадата на сградите.Това значи поставяне на топлоизолация. По-добре тези граждани да си направят сами ремонта,защото от 35-6 лв. на кв.м. цената в общината ще им излезе в пъти повече. Да не коментирам кои ще са фирмите, на какви цени ще се работи, с какви материали и колко ще се плаща на подизпълнителите. Накрая, гражданите ще плащат много скъп ремонт, с много лошо изпълнение!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: