ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Решено! Плащаме 1.20 с SMS за паркирането в "Синя зона"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 31.05.2012Коментари (33)6734
© Plovdiv24.bg
С 34 гласа "за", 2 "против" и 4 "въздържал се" общинските съветници на Пловдив приеха цената за SMS паркирането, в улици в "Зона за платено паркиране" за един автомобил, да бъде 1,20 лв.

Припомняме, че в община Пловдив вече е създаден център за SMS паркиране, за който са разкрити три нови щата: компютърен специалист и двама диспечери. Помещението се намира на първия етаж на сградата на градската институция, а желаещите да ползват услугата ще пращат SMS на номер 1332.

Зам.-кметът Александър Държиков поясни още, че 10 минути преди изтичането на времето, потребителят на услугата ще получава предупредителен SMS. Ако автомобилът остане в зоната за платено паркиране, без да бъде платен последващ престой, то на колата ще бъдат поставени скоби според Наредбата за спиране, престой и паркиране на територията на Община Пловдив.

Глобата, която ще се плаща за махане на устройствата, е 15 лв. еднократно, а това е регламентирано в общинската Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите.

Плащането кеш ще остане и ще продължи да е в размер на 1 лев на час.



Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Много ще се радвам, ако направят различни тарифи в зависимост от времето, в което си паркирал. Примерно: за час- 1,20лв, за 7 часа, 4 лв., също и абонаментни карти, примерно за месец- 30- 50лв. Би било по- "капиталистическо".
+2
 
 
Тия "сини зони" и всички други измишльотини са само с цел да влезнат парички в общината. Нищо реално не се прави в полза на хората. Паркираш на улицата - искат ти пари... Улиците са на хората, затова не е редно да им се иска пари, за да паркират там. Ако се построят вертикални покрити гаражи тогава го разбирам, отиваш, паркираш на закрито, плащаш... Сега каква е разликата от преди, има место близо до Главната паркираш, няма место - търсиш някъде по-надалече...Сега да не би да намалеят колите паркиращи в Центъра ? НЕ ! Би имало резон от такова действие като "платени сини зони" ако по някакъв начин намаляват движението в дадена зона и благоприятствува за екологията в даден район ! Иначе всичко друго е комерсиално /търговско/ с цел смъкване на още пари от гърба на гражданите !
+1
 
 
И ако говорим за добри мерки каквито се опитваш да дадеш като пример отиди в Чигако където се плаща по 25 цента на час , а колко пари зимат те , е това в държава , не тази кочина тука.
+3
 
 
Не става въпрос да не плащаме , става въпрос , че по този начин се оскъпява за нас цялата ситуация.
+1
 
 
Много сте ми интересни всичките, дето мислите, че не трябва да се плаща за паркиране в центъра и само мрънкате. Факт е, че автомобилите се множат постоянно, а улиците не - затова рано или късно в даден момент се налага да се сложат някакви ограничения, като платената синя зона е най-разумното и работещо решение за момента. Обиколил съм цяла Европа, живял съм в големи европейски градове - навсякъде има еквивалент на синя зона. В Лондон дори има Congestiоn charge - таксуват те 10 паунда само за да МИНЕШ през центъра с колата. Не може да се избяга от това, драги.
+3
 
 
Пълни глупаци вместо да измислят нещо което найстина да реши проблема с паркирането те само за пари мислят!Къде и в на кой джобчето ще отиват парите?Защо не кажат с тези пари какво ще се направи за подобряването на инфраструктурата с цел едно по-добро решение?
0
 
 
за въздуха, който дишаме не искате ли такса ... нещас***** ???
+11
 
 
Как може да се копира само лошият пример от София. И какво като има синя зона? Къде ще отиват парите? В джоба на някой общински играч. Виждали ли сте "синя зона" в Гърция примерно. В Швейцария се плаща, за подземни паркинги, които вече са изградени. В Холандия има паркинги - дори за КОЛЕЛЕТА. Тук в Пловдив-стан, ще трябва да плащам за спиране на улица с подскачащи павета. Простотията се разпространява много успешно по нашите географски ширини. Очаквам с нетърпение да се въведе такса дишане на Пловдивски въздух...и такса - слънце. Уморихте народа ей...
+3
 
 
На Богомил като има забрана от Душо Хаджидеков към Сточна къде да спират хората колите си?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: