ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Асинхронизирани таймери сеят смъртна опасност по кръстовищата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 03.06.2012Коментари (25)8779
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Неработещите таймери на светофарите отдавна създават трудности на плводивските шофьори по кръстовищата. Читатели на Plovdiv24.bg ни съобщиха за нещо още по-тревожно. Асинхронизирани таймери, които създават опасност за тежки катастрофи. Ето какво ни разказа наш читател.

"Шофирах по булевард "Руски". Доближавайки кръстовището с ул."Братя Миладинови" видях, че таймера отброява последните 2-3 секунди от "зеленото" и съответно намалих и спрях пред светофара. В този момент пешеходците тръгнаха, явно и те са следели таймера. За мое учудване светофара продължи да свети зелено въпреки, че таймера вече отброяваше в червения сектор. Свирнах на пешеходците, че е още червено за тях и понечих да тръгна, но те вече бяха преполовили платното. По-страшното се случи в този момент, в съседната лента профуча кола с висока скорост, която според шофьора в нея правилно минава на зелено, но едва не отнесе спусналите се да пресичат пешеходци. Този таймер сее смъртна опасност", заключи разказа си нашият читател.

Свързахме се с Никола Янакиев, шеф на ОП "Организация и контрол на транспорта", който ни разясни ситуацията с таймерите. "В момента тече процедура по ЗОП, защото на сега действащите таймери гаранцията изтече преди около 2 месеца. В момента събираме оферти и търсим фирма за техния ремонт или цялостната им подмяна с нови, тъй като в момента Общината няма договор за следгаранционния период на въпросните съоръжения. 

Сега подменяме около 10-12 таймера на важните и по-оживени кръстовища в града. Това са единствените резерви, с които разполагаме към настоящия момент", обясни Янакиев.

На въпрос на репортер на Plovdiv24.bg дали ще бъдат отремонтирани старите броячи, или ще се поставят изцяло нови такива Янакиев отговори, че всичко е въпрос на ценовите оферти, които ще предложат фирмите. И даде конкретен пример:

"Имаме оферта от фирма, която заяви 95 лв. за ремонт на таймер, а 96 лв. за поставянето на нов. Освен това една част от таймерите са включени в програмата "Устойчив градски транспорт" за 41 нови светофарни уредби, която се надяваме да стартира до края на годината, така че те ще бъдат подновени с изцяло нови", изчерпателен бе Никола Янакиев.


Още по темата: общо новини по темата: 9
17.10.2013 »
30.11.2012 »
01.09.2010 »
01.09.2010 »
27.08.2010 »
25.08.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не по-малка опасност са ужасните улици и булеварди! Докога ще плащаме данъци,застраховки и винетки,и ще си трошим колите?!...
0
 
 
Таймери-маймери,квото и да има нищо не може да помогне пред глупоста на шофьорите...Миналата седмица благодарение на това ,че карам нармално и следя за лумпени видях,че един ще мине на червено ,поноже говорише по телефона!!Усети се и спря в средата на кръстовището..
+2
 
 
Точно в такъв хаус на неработещи сфетофари или по точно показващи зелен сигнал за всички участници в движението на кръстовището на Сточна гара попаднах вчера следобяд.Само Господ ни спаси от връхлитащия ни джип точно от страната където седеше детето ни.Пита се кой е виновен и кой ще поеме отговорността или пак ще кажем че Господ е Българин и ще продължим нататък и така до следващия път и до следващото безхаберие!
+2
 
 
Хаосът в града ни е пълен-неработещи светофари,пълно е с дупки,които се увеличават от ден на ден.В синхрон е само ремонтът на хотела на милия ни кмет както и площите около него.Да е честит на избралите го
+3
 
 
И защо след като преди два месеца е изтекла гаранцията чак сега събират оферти за ремонт или подмяна....
+7
 
 
На запад за подобни неща, хората отиват в затвора! Какво ме интересува бюрокрацията и марлявоста на чиновниците. Ако някой загине заради това, кой ще носи отговорността или пак няма да има виновни.
+5
 
 
След като таймърите са НЕсинхронизирани, какво им пречи да ги изключат или да ги синхронизират ? Такъв таймър може да няма нужда от поправка, а само от синхронизиране. Ама някой май пак не си гледа работата както трябва !!!
+5
 
 
Таймерите са за улеснение на водачите. По закон СВЕТОФАРА регулира движението .
на 03.06.2012 г.
+5
 
 
Когато пишех че първата работа на новата управа не е Рендето и бика ми пишехте че трябва да се започне от някъде.Да да се започне но първо от нещата застрашаващи живота на избирателите а не да се хвърля прах в очите.Сега разбраха че е изтекла гаранцията.Дрън-дрън.Още от предишната управа се говореше по този въпрос но само се говори .Колкото по бързо се действа по важните проблеми толкова повече точки събира управата
+10
 
 
Абсолютно съм съгласен със S_Hristeva - "обяснението" на въпросния Янакиев, ако изобщо може да се нарече с думата "обяснение", няма нищо общо с проблема! Извинявам се за израза, ама АСЛЪ - след като им е изтекла гаранцията на таймерите и явно не работят коректно и което е най-важното - застрашават човешки животи - защо просто не ги изключат до решаване на въпроса с фирмите??? Христева е абсолютно права, че с отговора си Янакиев е все едно казва: "Може да загинат 10-20 човека, но такава е процедурата. Ние ще си търсим фирма, а през това време нека си работят - голямо чудо." Тогава кой ще е отговорен за катастрофите - не би ли трябвало да е общината и по-специално пряко отговорните за светофарните уредби? Или при инцидент, причинен от светофарите, е най-лесно да се лепне "несъобразена скорост" на шофьорите и готово!? И после ще четем с големи заглавия - ШОФЬОР ПОМЕТЕ ХОРА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА! Ама как е станало това, дали шофьорът е виновен наистина, няма значение! На него винаги му се вменява вината... Абе, нямам думи! Доста е клиширано вече, а и мразя да го казвам, ама: "в такъв Абсурдистан живеем, че няма накъде повече!"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: