ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кола и ТИР блъснали жената на АМ "Тракия", никой от тях не спрял
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 09.06.2012Коментари (29)10564
© Plovdiv24.bg
Блъснатата на автомагистрарала "Тракия" 27-годишна жена се е прибирала пеша от Пловдив за Съединение, където живее със семейството си. Това разказаха близки на загиналата. Добромира Трахнова загина снощи около 22.30 часа, след като бе блъсната последователно от няколко автомобила при 121-ия километър в посока от София към Бургас, на разклона Бенковски-Войсил. Младата жена е вървяла срещу движението и се опитала да пресече платното с детската количка, в която е возила сина си Красимир на годинка и половина. 

Първият удар е бил от лек автомобил, при който детето е изхвърчало от количката в близката канавка, а майка му е останала под гумите. Миг след това тя е била прегазена и от ТИР. Нито един от шофьорите не е спрял да окаже първа помощ и да сигнализира на 112, разказаха роднини. Това са направили водачите на другите превозни средства, които са спрели при вида на трупа на пътя и са повикали полиция и Бърза помощ. Възможно е да не са я видели, защото е била облечена в сив три четвърт панталон и черен потник, преположиха съседи, които живеят в къщата до тази на Трахнови.

Детето е оцеляло като по чудо и е настанено в детска хирургия на УМБАЛ "СВ. Георги". То е в общо добро състояние, поставено е на системи и има само леки драскотини по лицето, каза завеждащият проф. Пенка Стефанова. Направени са му всички видове изследвания, но дежурният лекар д-р Момчил Ненов не е констатирал тежки наранявания. Днес по обед бащата Ангел Трахнов го е посетил в болницата, но лекарите са предпочели да задържат малкия още ден-два.

Семейството живее в Съединение. В къщата на Трахнови днес нямаше никого, тъй като близките уреждат подробности по погребението. Стринка й Костадинка Трахнова обаче разказа, че Добромира отишла вчера сутринта на гости на сестра си в Асеновград. Преди 40 дни баща им починал и трябвало да занесе пълномощно, за да уредят наследствени земи в Ивайловград, откъдето били родом. За нещастие обаче жената си забравила джиесема вкъщи и следобед звъннала от телефона на сестра си, за да помоли свекърва си да вземе другия й син Илиян от детската градина в Съединение. Свекърва й казала да не бърза и по-добре да остане да пренощува в Асеновград, но Добромира решила да се прибере. Станало така обаче, че изпуснала последния автобус в 19.40 за Съединение. 

Давол знае защо решила да тръгне пеша. Имала е пари в себе си, защото предишния ден беше получила пенсията и детските, поясни Костадинка. Добромира била с ТЕЛК-ово решение, тъй като имала висок диоптър и сериозни проблеми със зрението. Може и това да е оказало влияние върху фаталния й край. За по пряко минала по магистралата, нямало как да се обади на мъжа си, тъй като нямала телефон. Малко след полунощ от полицията съобщили на семейството за трагедията.

Не са се карали, бяха много задружно семейство. Никога не сме чули викове от къщата, а живеем ограда до ограда, разказаха съседи. Добромира си гледала децата, а съпругът й Ангел наскоро взел заведението "Двата ореха". Не трябваше да го прави, над тази кръчма тегне някаква прокоба, коментираха съседите. Бившият собственик на ресторанта - Ангел Илиев, преди време катастрофира, а 6-годишното му дете остана на място. 

В кръвта на бащата бяха открити над два промила. Добромира ходела да помага на мъжа си в заведението, където самият той готвел. Ангел бил по професия готвач и преди това работел в "Буба Мара". Роднини на семейството вчера бяха приютили другото им дете - 5-годишния Илиян, за да не става свидетел на трагедията.



Източник: в. "Марица"


Още по темата: общо новини по темата: 9
14.10.2014 »
08.06.2014 »
05.06.2014 »
28.10.2013 »
14.06.2012 »
11.06.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 10.06.2012 г.
0
 
 
То през деня си е тръпка да видиш пресичащ магистралата,а през ноща е направо адреналин,ако изобщо видиш нещо. В събота 1 пресичаше магистралата,бутайки колело,скачаше мантинелите и изобщо не се огледа-мина си се едно е вътрешна уличка,а не скоростен път.И после що ставали инциденти.
0
 
 
нощно време+пешеходец+магистрала+дете в количка=..... За умрелите или добро или нищо, затова аз ще замълча. Какво е това безразсъдство, какво е това нещо?!? Дано детето се стабилизира и се възстанови напълно (и психически). То е преживяло голям шок.
+1
 
 
Страната на неограничените "чудеса"...
0
 
 
Като чета мненията се радвам че напуснах България, а колкото до олигофрените които ми обясняват че магистрала не може да се пресича да ходят да се снимат някаде! Както някога аз така и колегите ми които работят на бензиностанцийте на Шел и в Хепи си пресичат всеки ден по няколко пъти магистралата и досега убит няма повече от 15 години.Жената е била объркана и уплашена .Много съдите господ ще ви съди един ден, както вас така и мен !
-1
 
 
Ако я номинират за наградите "Дарвин", със сигурност ще спечели....
+4
 
 
Пешеходец на магистрала е САМОУБИЕЦ, в случая и УБИЕЦ щом бута количка с дете. Всичко друго са глупости. Все едно да се опита да преплува р. Марица и като се удави, да обвинява водата. Това е магистрала, където има трафик със 130 km/h Спирането от тази скорост е над 100 м за лек автомобил, за ТИР да не говорим. Какво щеше да стане, ако се бяха ударили верижно 5-6 МПС заради нея!
+3
 
 
Да но все пак това е човешки живот , не расайдавайте по този начин бе хора имаитр малко милост
Aнонимен
на 09.06.2012 г.
+5
 
 
И все пак не мога да разбера защо точно е пресичала на магистралата, а не по надлеза над магистралата. Точно там има мрежи и не ми е ясно как се е озовала насред лявата лента...
+5
 
 
Кой нормален човек ще тръгне да пресича автомагистрала пеша, където позволената скорост е 130 км/ч през нощта и то с детска количка. Нямам думи.
+8
 
 
Ами може просто да е нямала ум. Кой трезвомислещ човек с разум ще тръгне да пресича магистрала в 22:30 ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: