ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Край на диетите: Ако искате безплатна сауна, заповядайте в градския транспорт на Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 19.06.2012Коментари (50)10451
© Plovdiv24.bg
Изглежда, пловдивчани за пореден път се оказваме привилегировани. След като знайни и незнайни специалисти от цял свят ни съветват как да отслабнем, подлагайки се на какви ли не диети, Plovdiv24.bg благодарение на своите читатели откри нов революционен и почти безплатен метод как да свалим излишните килца и да навлезем във форма за лятото. Само срещу левче в масовия градски транспорт на Пловдив получавате няколко комплексни услуги - придвижване до работното място, "културно" обслужване и не на последно място като бонус - безплатна сауна! За целта обаче е добре да носите у себе си резервни дрехи за преобличане след това приключение, за да не останат колегите или приятелите ви с погрешни впечатления за хигиенните ви навици.

Plovdiv24.bg предупреждава: резките температурни разлики могат да се отразят негативно на организма ви, затова задължително трябва да имате под ръка дрешка с дълъг ръкав - слизайки от автобуса, навън може да ви се стори прекалено хладно (въпреки 35-градусовата жега) и е възможно това да доведе до временен дискомфорт у вас.

Уважаема редакция на Plovdiv24.bg, дали собственикът на "Хеброс бус" се е возил в "комфортните" си автобуси при 35-градусова жега в 17.30 ч. без климатик, и по-специално по линия номер 93???", пита на редакционната поща на сайта наша читателка. Публикуваме писмото й без редакторска намеса.

"Възмутена съм от качеството на услугата, наречена "масов градски транспорт"!!! Налага се да пътуваме от работа до вкъщи в, меко казано - нечовешки условия. 

Преди няколко дни, когато пътувах с  автобус номер 93, пот се лееше от всички пътуващи вътре. Всеки махаше я с ветрило, я с вестник. Както всяко лято, така и сега климатиците са им развалени - поне такъв беше отговорът на контрольорката, когато я попитах защо не работи климатикът.

Кога почна жегата, кога им се развалиха климатиците? Когато превозвачите се борят на конкурсите да вземат колкото могат повече линии, дали си дават сметка, че това носи не само доходи във фирмените им сметки, но и отговорности към населението? 

Аз някак си издържах 20 минути, но се питам - как се издържа часове наред, ако това е работното ти място. Горките хора!Номерът на въпросния автобус №93 е РВ 1741 МХ, така че ако искате безплатна сауна, то тогава се повозете вътре!".

Читателката ни пояснява, че ситуацията е същата и в автобус № 44, както и в №16 (обслужвани от "Меритранс" - Бел. ред.) и заявява, че в една нормална държава лицензът на превозвачите ще бъде отнет заради тази буквална гавра с хората. 

"Не ние трябва им плащаме билети, а те на нас вредни", категорична е жената.

Репортер на сайта се свърза с ръководството на една от най-големите превозвачески фирми в Пловдив, а именно "Хеброс бус". 

"В конкурсите и в начините за разпределение на субсидиите между превозвачите никъде няма изискване за повишаване на качеството на предлаганата услуга, а климатиците са именно част от това качество.

От 93 автобуса по 11-те линии на градския транспорт, обслужвани от нашата фирма, 70 са оборудвани с работещи климатици. Очакваме до две години автобусите ни да бъдат климатизирани на 100 %. Всички шофьори са задължени да пускат климатиците. При нарушения това води до наказания - при първо предупреждение - уволнение, а при второ - дисциплинарно уволнение.

Пускането на климатик в един автобус увеличава с 25-30 ст. разходът на километър. Това дневно прави около 50 лв., тоест 3500 лв. на ден. И то при положение, че общината не компенсира тези, които предоставят по-качествена услуга. Нужно е вътрешно преразпределение на средставата и тези с по-добра услуга да бъдат стимулирани". Това заявиха от въпросната фирма-превозвач.

Рейсовете на "Градски транспорт" пък са без климатици, с изключение на два.

Ето и мнението на заместник-кмета Александър Държиков:

"Фирмите-превозвачи работят на принципа на пазарната икономика. Тоест, те се борят за клиенти-купувачи на трапспортна услуга. Дадената фирма чрез предлагането на по-добра, качествена и комфортна услуга подобрява имиджа си и ще бъде по-търсена на пазара.  

В договорите с тези фирми, които са сключени през 2007 г. и 2010 г., като изискване е записано, че автобусите трябва да са оборудвани или с климатик, или над определен процент (35-40%) от прозорците им трябва да могат да се отварят. Затова от "Градски транспорт" неведнъж са заявявали: "Да, нямаме климатици, но спазваме договора и този процент от прозорците ни се отварят". Договорът си е договор и никой не може да им дава по-малко пари или да ги спре само защото нямат климатик. Отделно от това много граждани са недоволни, че в някои автобуси има климатици, но те не се пускат", обобщи позицията си Александър Държиков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Думите на Александър Държиков могат да се перифразират в прав текст като "Щом не ви харесва, не се возете на тези автобуси"..... подобрявал си имиджа на фирмата? Ми нали това е част и от имиджа на Пловдив?
-1
 
 
само един автобус по линия 93 е с климатик,а в другите е ад
-2
 
 
Баба му все едно цял живот се е возила на рейсове с климатик! От кога така капризни станаха всички.... Все недоволни от нещо!
+3
 
 
Бах. Тия поне имат прозорци. Пробвайте да се повозите на някой от междуградските... дето вътре въздуха не помръдва...
+3
 
 
Хайде да си ги премерим, а!? Температурите;-) Снимайте клипче с термометър в ръка. Който победи, печели сладолед.
+3
 
 
Крайно време е Общината да задължи всички превозвачи и кандидат-превозвачи да купуват и използват рейсове и тролеи с КЛИМАТИЦИ (и то работещи). Не може да обяснява г-н Държиков за пазарната икономика, без да се съобразява, че гражданите на Пловдив избират рейсовете си НЕ по комфорт, а по МАРШРУТ!
+1
 
 
не стига, че е жега, ами шофьорите си позволяват и да пушат вътре тази сутрин в автобус с рег № РВ 8911 по линия 116 в посока от площад Съединение към Изгрев шофьора пушеше къде са контролните органи?
+1
 
 
а ве кво се излагате софия мофя в ПЛОВДИВ е 1000 пъти по-топло!
0
 
 
Безплатна, безплатна, ама билета нали се плаща ;))) в цялата страна положението с климатиците в градския транспорт е еднаааакво!!!!
0
 
 
а ти ми викаш сутрин от 7.45 до 9.30 тогава не е толкова топло
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: