ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глас народен, глас Божи: "Чистота" ще събира сметта рано сутрин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 26.06.2012Коментари (8)3807
©
По повод на сигнали на граждани за шум при обслужване на съдовете за битови отпадъци в ранните часове на деня, от 13 юни в продъжение на седмица ОП "Чистота" извърши в район "Южен" експериментална промяна в работното време на сметосъбиращата техника от от 9 до 19:30 ч.

Наред с получените на сайта на предприятието и по електронната поща мнения, се проведе анонимна анкета сред граждани от различни възрастови групи, живеещи на територията на района, взети бяха под внимание и коментарите по темата в интерактивните медии.

Обработката и анализът на резултатите сочат, че общо 60% от жителите на "Южен" предпочитат обслужването да се извършва от 6:00 ч., 34% - от 9:00 ч., а за 6% са приемливи и двата варианта или имат алтернативни мнения.

Мотивите на анкетираните са, че при сметосъбирането от 9 до 19:30 ч. автомобилите на "Чистота" пречат на автомобилния трафик, през деня се усеща миризма от съдовете за смет, шумът от 14 до 16 ч. пречи на следобедната почивка и т. н.

Препоръките на гражданите са взети под внимание и на работещите в "Чистота" е разпоредено да са по-тихи при сметосъбирането, задължително да се помита и почиства около контейнерите.

Назначена е комисия, обследваща всички камиони, извършващи дейността по сметосъбирането и сметоизвозването, като за констатирани технически неизправности ще бъдат изваждани от графиците.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 26.06.2012 г.
+1
 
 
добре ,че станахте граждани ,че и претенций предявихте кой за боклук, кой за нещо друго ,ако се върнете на село ще направите най добре хем няма да мрънкате ,ама там пък петлите и магаретата ще ви пречат ...
-4
 
 
При мен в район централен всеки ден( и събота и неделя) събират в 05.00 и камиона ми спира на 4-5 метра от прозореца!!! Преживяването е уникално!! Пожелавам на този който който го измисли този график да минават в този час да събират сметта първо покрай тях!!!
+4
 
 
Хората в нормалните страни събират буклука, метът и поливат през ноща, НО там не карат камиони на 500 000 км скъсани от работа , почти никъде не съм виждъл метални контейнери и най вече имат обособени места за паркиране за да не пречат на сметосъбиращата фирма. Ако си спрял пред контейнири не ми се мисли колко е глобата, защото има такава.
Споделматериала"отново плаж на марица" при опит да влезеш в сайта на платформа едно получаваш атака от вирус троянски кон!!! и какво ново....
на 26.06.2012 г.
+2
 
 
стоянчо си знае работата...наистина няма угодия
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 26.06.2012 г.
+7
 
 
По което и време да се вдигат казаните угода на хората няма...
+15
 
 
При всички положения - нямате угодия! Сутрин в 5-6 часа не може, защото не можем да се наспим и ходим неадекватни на работа. Към 9-10 часа не може, защото се пречи на трафика, мирише и какво ли не. На обяд сигурно ще пречи на гледката, защото работещите са в обедна почивка. От 2 до 4 часа, хората почиват пак не може, към 6 се прибират от работа, остава към осем часа, около Сънчо. Към 10 часа вече е късно, пак се спи. Към 12 и дума да не става, тъкмо пенсиите ги е фанал сънят. Аз предлагам да си тънем в боклуци. Тази работа трябва да се свърши, не може боклука да седи цял ден, да го пече слънцето и да бликат зарази, защото някой не може да спи. В шест сутринта и аз се будя, и на мен ми хлопа. Да не говорим че циганетата от Чистотата трябва по някое време от денонощието да ходят и да правят още циганета. =))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: