ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандал между културтрегери лишава Пловдив от "Нощ на музеите и галериите"?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 27.06.2012Коментари (23)8011
©
Около 10 пловдивски галерии и музеи, между които "Дяков", "Жорж Папазов", "Възраждане", Археологически музей, Градска художествена галерия, Дружеството на пловдивските художници няма да участват в тазгодишното издание на "Нощ на музеите и галериите" в Пловдив.

На пресконференция представители на Организационния комитет упрекнаха фондация "Отворени изкуства" и лично Веселина Сариева, по чиято идея стартира форумът, в превръщане на идеята в лично предприемачество без прозрачност. Като аргумент Анна Дякова, Ваня Атанасова и Красимира Алексиева посочиха начина, по който се организира форумът след 2010 година чрез фондацията, която не е упълномощавана да организира дейността.

Галеристите изразиха недоумение за начина, по който са разходвани средствата от спонсори на форума за последните три години, надхвърлящи сумата 240 000 лева, от които частните галерии и музеите не са получили нито лев и обвиниха Сариева в липса на всякакъв морал.

При създадената обстановка на недоверие и напрежение представителите на организационния комитет, създал "Нощ на галериите и музеите" в Пловдив, препоръчва форумът да се провежда в рамките на Европейската нощ на музеите през май 2013 и в краен случай - отново през септември, но изцяло в галерия "Сариев".

Източник: радио "Пловдив"



Още по темата: общо новини по темата: 7
09.08.2012 »
08.08.2012 »
03.07.2012 »
29.06.2012 »
29.06.2012 »
28.06.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Стара новина е, че фондация "Отворени изкуства" е нито ОТВОРЕНА нито има нещо общо с ИЗКУСТВА. ИЗКУСТВеност има открай-докрай. Ако изхвърлянията, наблюдавани от години там са ОТВОРЕНО, то ЗАТВОРЕНО е изкуството, потребно на българите. Стига Ероти-КИЧ (само ги виж каква ванилия публикуват; и "по устните им - сладострастна лига - СТИГА!"). А думата "Сорос" е мръсна дума, разбира се -почти като "архонтка" - но пара’та си е пара’ не ли ... Сариевните няма защо да се самоЗВАТ "Галеристки" без каквото и да било основание (ценз, образование, компетентност, обкръжение; нито Еколожки, нито Докторки, нито Цигуларки или Инженерки) освен паричното им магьосничество, подражаващо на Остап Бендеровото предприятие "Рога и Копита". Те един такъв семинар да организират: "Шарлатанство за напреднали" с подзаглавие "мижи да те лажем" (народе); или "царят е леко облечен". Ежегодното световно първенство по шахмат във Васюки. Интересно дали си имат ЗИТЦпрезидент, който служебно да им лежи в затвора, осъден за злоупотребите - както е в оригинала на майстора? Или даже в това подражание се издънват? цитат от http://www.americaforbulgaria.org/grants/view/xxUwNuyM === 100,000 лева "ФАБ подкрепя Веселина Сариева и нейната фондация за четвърта поредна година. Веселина Сариева е сред водещите съвременни арт-активисти в България. Тя внесе и успешно осъществи в Пловдив идеята за "Нощ на музеите и галериите". През 2011 г., събитието събра над 40,000 ценители на изкуството, което превръща "Ноща" в един от най-успешните културни продукти в България. Част от дарението ще бъде използвана за издаване на Art News бюлетин и за Курс за съвременно изкуство. " 1. Нейната фондация? = Това значи ли ЧАСТНА фирмичка? Има ли Борд? (А ГАЛЕРИИТЕ били ... частни! Тя - не?) 2. Арт-активисти = това пък какво значи; че и ВОДЕЩИ? Брей, без Академията? Поне някакъв РабФак, мари! 3. Тя внесе? Че това е просто подражание и то осъществено от много други деятели. Ало, Общината, Сте.Сто.! 4. Част от дарението? Прозрачност? АрхонтЕСА наесен? Цуни-гуни с МУТРОполитченцето? Това формирование е гангрена 1. умъртвяващо ул. Отец Паисий където отдавна "пилци не пеят", язък за обезкръвения Център със всичкото му подтичване и 2. поощряващо ХАЛТУРА, перверзия, менте и празноглавие. Никакво Майсторство там не може да се пръкне, там е отровна почвата. Не случайно Кристо не ще и да чуе за БГстан. "Америка за ..." = дрън-дрън. За Сариевните - да. Само шарлатаните от Чифте Баня могат да им съперничат на Сариевните "арт"-активеси. "Водещите". Не че някой много-много ти "разбира от духова музика".
+2
 
 
Като чета коментарите, с това високо културно население Пловдив има шанс да бъде избран за културна столица през 2019 г., но не на Европа, а на Планетата. На Планета "Пайнер" :-))))) Като не ви харесва Нощта, ходете си на чалготеките, а най-добре се връщайте на село :-)
на 27.06.2012 г.
+2
 
 
Нощ на музеите и галериите дрън дрън пляс. Едните дето се джапат да ги пратят в галериите да копаят руда и минерали а другите дето ги дзяпат нощно време щото работа не подхващат през деня да ги пратят да им помагат! Аман от кукувици и бухали ааа я хайлази с хайлазите в тая държава работници няма вече само галеристи,масажисти,балетисти,алтруисти,панславист
и и тук там мутри бивши спортисти. Едно време хората са нямали музеи обаче сега част от делото им е запазено и краси музеите. Ние сега нищо не делаем и както е тръгнало след време пак няма да има музеи понеже от безсмисленото ни съществувание няма какво да излезе за показ на идните поколения.Та да се върнем към началото айде марш към галериите за полезни изкопаеми :)
+5
 
 
Има ли нещо хубаво в тая наша мила родна Бъгария и да не е опорочено?!
+5
 
 
пак за пари ли се скарахте бе боклуци , измислени " галеристи " нещастни
+4
 
 
Типично по Пловдивски.Завист и алчност.За съжаление инициативата беше една от най-добрите в последните години.
+1
 
 
Не трябва да се сърдим на отказалите. Сариева нека си организира Нощта..... без тяхно участие. Ама сигурно няма да има с кой:))))
+2
 
 
алчността и мързела не развалят човек, те направо го убиват! Ако имате договори съдете се и си търсете права и неустойки. Ако има 10 галерии по-малко, е по-добре от колкото да няма това страхотно изживяване! Карайте се, бийте се, псувайте се, съдете се, но не го прекъсвайте! И не искаме да го четем това по медиите, защото серете на метеното а ние сме зяпачи искаме да си го спомняме с хубаво!
+5
 
 
Като чуя за култура и се хващам за кобура,бе възкликнал великия Радой Ралин и с право. МОга да потвърдя и препотвърдя думите на галеристите за въпросната, за мен лично, откровена пръдла. С тази т.наречена. "галеристка" съм обсъждал идея за реализация в Пловдив, която впоследствие ми бе открадната, без мое знание, разбира се. Радвам се,че хората са надигнали глас срещу методите на организация на това иначе хубаво и атрактивно мероприятие. А щом на хората им харесва и историята досега показва,че има мегдан за развитие, то проявата може да бъде организирана и без нея. А ко държи логото за "Нощ на музетите и галериите" , то спокойно може да бъде създадено ново лого...Имам блестяща идея в това отношение и бих я споделил и обсъдил със всеки, който прояви интерес да я чуе. С всеки, с изключение на гореспоменатата вече "галеристка" .....
+4
 
 
Копира се една платформа, създава се фондация и започва...пране!Гнусното е ,че се намесва изкуството.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: