ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сариева: Не знам дали ще има "Нощ на музеите и галериите", зависи от спонсорите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:51 / 28.06.2012Коментари (9)4164
©
"Това са абсолютно неоснователни изказвания, неподплатени с факти и недобронамерени към "Нощта на музеите и галериите". Госпожа Анна Дякова от галерия "Дяков" се опитва да създаде конфликт, който да лиши Пловдив от това прекрасно събитие". Така Веселина Сариева, председател на фондация "Отворени изкуства", която организира фестивала, коментира за Plovdiv24.bg разразилия се вчера скандал.

Припомняме, че някои глеристи изразиха недоумение за начина, по който са изразходвани средствата от спонсори на форума за последните три години, надхвърлящи сумата 240 000 лева, от които частните галерии и музеите според тях не са получили нито лев, и обвиниха Сариева в липса на всякакъв морал.

"Хора, които не могат да работят с интернет и не умеят да тълкуват документи, можете да си представите до каква информация могат да стигнат. Най-обидното от всичко е, че си позволяват да вдигат пресконференции, без дори да са попитали за какво става въпрос. В момента подготвям справка, в която ще бъде онагледено как точно са изразходвани тези 250 000 лв. за 4 години, по 19 разпределения", обясни за нашия сайт Сариева.

"Отчетите на фондация "Отворени изкуства" са публични и могат да се проверят", обясни от своя страна зам.-кметът Стефан Стоянов.

Попитахме госпожа Сариева дали провеждането на "Нощта на музеите и галериите" е заплашено от провал тази година, на което тя отговори:

"Датите са обявени отдавна и те са 21 и 22 септември. Засега обаче не мога да заявя със сигурност дали "Нощта" ще се състои. Още повече, че нямаме подписани договори с нашите спонсори, които осигуряват допълнителното финансиране на събитието. След тези скандали аз не мога да кажа каква ще бъде тяхната реакция. Имам подкрепата на Фондация "Америка за България" за събитието, но това финансиране няма да е достатъчно", завърши тя.


Още по темата: общо новини по темата: 7
09.08.2012 »
08.08.2012 »
03.07.2012 »
29.06.2012 »
29.06.2012 »
28.06.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Сариева и цялата клика около нея са пълни олигофрени! Алкохолизирани мамини дечица получили всичко в живота си наготово! Сега пораснаха и понеже вече няма кой да снася се хванаха за културата като удавник за сламка! И отново на гърба на обществото тези паразити се опитват да осмислят жалкото си съществуване! Нещастници!
+1
 
 
Дано не се затрива инициативата, защото е едно от малкото хубави неща, които се случват за обикновените хора... По улиците на града се чувства оживление и приповдигнатост на настроението, което зарежда за дълго време! Е, има го и момента споменат в коментара на aistefan, но къде ли селянията и простотията не е простряла своите пипала...!? Странното е, че хората, които се отказват от "нощта" са чакали толкова време, за да възроптаят - какво ги е задържало да се изкажат и откажат досега!? Успех все пак и дано има и тази година Нощ на музеите и галериите!
0
 
 
Стара новина е, че фондация "Отворени изкуства" е нито ОТВОРЕНА нито има нещо общо с ИЗКУСТВА. ИЗКУСТВеност има открай-докрай. Ако изхвърлянията, наблюдавани от години там са ОТВОРЕНО, то ЗАТВОРЕНО е изкуството, потребно на българите. Стига Ероти-КИЧ (само ги виж каква ванилия публикуват; и "по устните им - сладострастна лига - СТИГА!"). А думата "Сорос" е мръсна дума, разбира се -почти като "архонтка" - но пара’та си е пара’ не ли ... Сариевните няма защо да се самоЗВАТ "Галеристки" без каквото и да било основание (ценз, образование, компетентност, обкръжение; нито Еколожки, нито Докторки, нито Цигуларки или Инженерки) освен паричното им магьосничество, подражаващо на Остап Бендеровото предприятие "Рога и Копита". Те един такъв семинар да организират: "Шарлатанство за напреднали" с подзаглавие "мижи да те лажем" (народе); или "царят е леко облечен". Ежегодното световно първенство по шахмат във Васюки. Интересно дали си имат ЗИТЦпрезидент, който служебно да им лежи в затвора, осъден за злоупотребите - както е в оригинала на майстора? Или даже в това подражание се издънват? цитат от http://www.americaforbulgaria.org/grants/view/xxUwNuyM === 100,000 лева "ФАБ подкрепя Веселина Сариева и нейната фондация за четвърта поредна година. Веселина Сариева е сред водещите съвременни арт-активисти в България. Тя внесе и успешно осъществи в Пловдив идеята за "Нощ на музеите и галериите". През 2011 г., събитието събра над 40,000 ценители на изкуството, което превръща "Ноща" в един от най-успешните културни продукти в България. Част от дарението ще бъде използвана за издаване на Art News бюлетин и за Курс за съвременно изкуство. " 1. Нейната фондация? = Това значи ли ЧАСТНА фирмичка? Има ли Борд? (А ГАЛЕРИИТЕ били ... частни! Тя - не?) 2. Арт-активисти = това пък какво значи; че и ВОДЕЩИ? Брей, без Академията? Поне някакъв РабФак, мари! 3. Тя внесе? Че това е просто подражание и то осъществено от много други деятели. Ало, Общината, Сте.Сто.! 4. Част от дарението? Прозрачност? АрхонтЕСА наесен? Цуни-гуни с МУТРОполитченцето? Това формирование е гангрена 1. умъртвяващо ул. Отец Паисий където отдавна "пилци не пеят", язък за обезкръвения Център със всичкото му подтичване и 2. поощряващо ХАЛТУРА, перверзия, менте и празноглавие. Никакво Майсторство там не може да се пръкне, там е отровна почвата. Не случайно Кристо не ще и да чуе за БГстан. "Америка за ..." = дрън-дрън. За Сариевните - да. Само шарлатаните от Чифте Баня могат да им съперничат на Сариевните "арт"-активеси. "Водещите". Не че някой много-много ти "разбира от духова музика".
+2
 
 
Не одобрявам много този подход.Стига с това пране на пари и разни фондации да отчитат актив.Какво е това "Нощ на музеите и галериите"?Които иска ще си ги посети и през деня,а не в късните часове пияни вандали да влизат с бутилки алкохол и да правят проблеми.Пак като всяко нещо тук има замисъл,но няма развит проект където да се вземат всички плюсове и минуси от такова начинание.Първо се прави нещо,а после се мисли :).
+11
 
 
Принципно замисълът на явлението "Нощ на музеите и галериите" е много добър.Позволява се на хора, които нямат финансова или друга възможност да ги посетят.Освен това се привличат и туристи.Само, че наред с тези хора, влизат и една особена група,която "чалгализира" цялото събитие.Говоря за тези, които влизат в галериите по джапанки,облечени с потници и крещят "Ари уа" и "Има уй нещо безплатно?".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: