ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: След преминаването на камиони по бул. "Васил Априлов" сградите се тресат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 30.06.2012Коментари (17)5673
© Plovdiv24.bg
За проблема от преминаването на камиони по бул. "Васил Априлов" пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg читател на сайта ни. 

"Това е един от старите пловдивски булеварди, който е павиран и е много застроен. По него минават всякакви превозни средства, но напоследък маршрутите на камионите взеха да зачестяват адски много, незнайно защо, тъй като по цялото продължение на булеварда няма нито един
склад, който да се зарежда от камиони.

След минаването на тежкотоварните автомобили по отсечката те обзема неприятното чувство, което в нощта на 22 май цяла България усети, а именно земетресението от 5,8 по Рихтер. На нашия булевард това се усеща постоянно от един след друг преминаващите камиони. Те буквално тресат цялата жилищна кооперация, в която живея. 

Преди години блокът до нас имаше няколко цепнатини, отново от преминаване на камиони. Отсрещната къща е много стара и вече леко наклонена - но там живеят хора и тук задавам въпроса: трябва ли да чакаме да стане най-лошото, някой да се сети да вземе мерки? Защо винаги трябва да чакаме глупостта да стане и тогава да мислим, като може с малко мисъл да избегнем всичко това!!!

Основната ми идея е не може ли да има ограничение на тежкотоварни превозни средства до определена тежест или те да ползват обходни маршрути в определена част на деня - примерно в най-натоварената такава", е писмото на жителя на района.

Във връзка с проблема от Община Пловдив бяха категорични: "По бул. "Васил Априлов" не се движат извънгабаритни превозни средства".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
НАИ СМЕШНИЯ БУЛЕВАРД В ЦЕЛИЯ Пловдив Е " В. АПРИЛОВ"... !!!!
+3
 
 
Същото се случва и на ул. Васил Левски, целия Гигант се тресе. Точно до светофарите на Лукойл има цепнатина на асфалта, ако се седне на пейките пред блока усещането е точно, като при земетресение. Управниците ни явно са неграмотни!
+2
 
 
Камионите все пак трябва да минават от някъде, ако наливаш бетон примерно бетона с хеликоптер трябва да ти го карат
0
 
 
били категорични???!!!!! Тези както винаги трудно разбират къде се намират...
+1
 
 
МИ ПО бул. РУСКИ Е СЪЩОТО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ КЛАТИ КЪЩАТА КАТО ПРЕМИНАВАТ КАМИОНИ
+4
 
 
Последният и най-очевиден факт, че от общината не са в час е фактът, който се случи преди две-три седмици, когато един ТИР скъса контактната мрежа на тролеите и предизвика ужасно задръстване на булеварда. А що се отнася до настилката - да тя е в изключително лошо състояние (не толкова отгоре колкото като основа), защото дори автобусите при преминаването си разтърсват земята. Е, може би не чак сградите, но ако си на тротоара под тебе всичко буквално трепери.
+13
 
 
Алооооо общината и на вас да ви е*а майката, някой от вас плъхове да си вдигне задника и да застане на В.Априлов м/у районното и светофара на Пещерско шосе и да преброи колко над 15тона камиони ще преминат за 10 мин.
-4
 
 
Няма как камион от 10 000 или 15000 кг със скорост 20-30 защото повече няма как да дигне да разтресе сградата. Рядко камиони с ремаркета/полуремаркета ползват този булевард. ОБЩИНА Пловдив - точно по този булевард е РАЗРЕШЕНО движението на тежкотоварни камиони, независимо от масата им. Господа от тази община - ако сте неграмотни не го показвайте на всички нас. Между ТЕЖКОТОВАРЕН КАМИОН и МПС със ИЗВЪН ГАБАРИТЕН ТОВАР НЯМА НИЩО ОБЩО. Аз управлявам камион. Ако се кача на 40 000 МПС то е В ГАБАРИТА СИ. Ако карам лека кола и от нея стърчи нещо с над 50см от коя да е посока на МПС тогава ТОВАРА Е ИЗВЪН ГАБАРИТЕН. Извън карето: Булевард "България" - Булевард "Източен" - Булевард "Христо Ботев" - Булевард "Руски" Могат да се движат всички МПС-та, освен като се спазват ограниченията въведени с пътни знаци. В това каре МОГАТ да се движат камиони, независимо от масата им само с разрешение на общината. НА тази, която неправи разлика между тежкотоварен камион и такъв с извън габаритен товар !!!
+2
 
 
община Пловдив това откъде го видяха-от бюрата си ли:)това положение е навсякъде- където са стари павирани булеварди.....живея при абсолютно идентична ситуация на бул.македония.....всяка година ми се налага да пренареждам керемидите на покрива заради постоянните сътресения..... пукнатини и пукнатинки всевъзможни дал господ ......... а да дочакаш да подрежат короните на дърветата е мисия невъзможна-всяка година , късно есента пада основно почисване на задръстения улук
+9
 
 
Някой пак ли хитрува.Има разлика между камиони и извънгабаритни превозни средства.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: