ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Превърнаха макета на Римския стадион в легло
Автор: Стоян Маджиров 12:12 / 01.07.2012Коментари (41)17793
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg се получи сигнал от читател, който е станал свидетел на една много фрапантна ситуация "на пъпа" на Пловдив. Предоставяме ви историята на пловдивчанина без редакторска намеса.



Здравейте, в петък станах свидетел на една много неприятна случка в центъра на Пловдив - Римския стадион. Не знам как беше допуснато това което ще ви разкажа в следващите редове, при положение, че там има и охрана. Минавах си аз по центъра и когато достигнах Римския стадион останах изумен, когато видях в макета на Римския стадион да си лежи някакъв полугол мъж!!! Представяте ли, все едно му беше легло. А най-учудващото бе, че на единия от парапетите на пловдивското антично бижу си стояха двама охранители, току-до "спящия" индивид.


Когато аз видях мъжа се насочих веднага да го снимам и се опитах да се приближа максимално близо, за да го хвана в "целия му блясък", но явно съм се приближил прекалено близо, защото той ме видя и светкавично се изправи. Та снимката не е от най-добрите, защото полегналия мъж е хванат в момент, когато става от макета на "античното си легло".

Щях да поискам обяснение за ставащото от охранителите, но се отказах като видях, че те явно знаеха какво става, защото мъжът се насочи към тях и завърза разговор.

Пловдивчанин съм и съм изумен, как може такова отношение към историята на Пловдив в центъра на града и най-вече от хората, които трябва да го пазят, защото те не взимат никакво отношение, а дори го поощряват!



Още по темата: общо новини по темата: 161
11.04.2023 »
17.02.2023 »
29.01.2023 »
23.01.2023 »
18.01.2023 »
16.01.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
За съжаление, Бай Ганьо е изобретателна гад... Пу, да не са му уроки!
0
 
 
Вече трудно си спомням онова чувство, почти забравих какво е. Чувството да се разхождаш по едни чисти улици, да си заобиколен от високи красиви дървета, красиви старинни сгради, наредени като за парад от двете страни на улицата. С времето нещата си смениха местата. Преди доста години градът ни бе поддържан, ухаеше на пролет по това време на годината, но пък хората бяха доста поочукани, простичко облечени и еднотипността беше навсякъде. Постепенно с годините нещата в личен план се раздвижиха. Колкото и да говорят сега за криза, почти у всеки вече е нормална мисълта, че може, а и трябва да бъде изтупан, да се отличава от другия, и децата му също. Но така изтупани взехме да се разхождаме из един мръсен град, миришещ на отпадъци, дюнери и мърша. Дори панаирите сега не внасят вече така осезаемият на времето полъх на модерното, парадното, на поливани паркове и измити улици, макар и поне за малко. Семейната разходка през почивните дни и празниците, че и дори вечерното прибиране от работа, не доставят вече онова живо човешко усещане за свежест и чистота в душата. С просяците и клошарите по центъра на града, с бездомните кучета около мазните маси на дюнерджийниците, които превзеха крада, с въздуха, който дишаме "филтриран" от метлите на циганките по улиците... С невероятното количество бездарие, изписано, издрано по стени и дувари, че дори и по най-красивите дървета в градската градина. С интерес следя всяка новоизмазана и боядисана сграда, която видя, колко дни или часове ще удържи на башибозука със спрейове и маркери. Повърнята им застигна най-древното място на хълма в Стария град и осра с помията си почти всеки камък история. Не се чудя защо вдигнаха такива високи огради на Античния театър, и за да се насладиш, се налага да плащаш в родния си град. Но разбирам... Позабравих онова чувство, почти. Когато открият обновения площад Джумая, за миг то ще се върне, но съм уверен, че няма да преживее нощта. Жалкото е, че някои ще израстнат без дори да го познават - онова чувство!
+3
 
 
Да се потърси отговорност от двете спящи красавици,които охраняват мястото.Директно ги уволнявам ако съм аз,но за жалост не съм... :(
+15
 
 
1.в нормалните страни шефа на общинска оХРАНА си заминава на мига, заедно с оХРАНИтелите.2.после управленците и милиционерите да не се чудят, като почнат момчета с бръснати глави да прочистват и да вършат работата, която органите трябва да вършат.3.дадоха сумати пари за палми и други глупости, а не сложиха върху макета витрина от триплексно стъкло, както на парапетите, хем красиво, хем чисто, хем сигурно, ама от къде толкова акъл?4.безхаберието на хората и институциите може да погуби една нация или държава, дано да не ни се случи това и се надявам най-накрая да се създаде активно и истинско гражданско общество, недопускащо такива неща.
+11
 
 
Дали не е време да припомним на ман..стите случките от Септември миналата година, когато циганин на главната беше като Осама пред Белия дом ?
+10
 
 
"Охраната" е за бой, този човек постоянно го засичм по главната и си личи, че е с психически/умствени проблеми, едва ли осъзнава какво прави!
на 01.07.2012 г.
+8
 
 
Не са виновни циганите,не са виновни и бездомните песове,то май и ние българите не сме виновни понеже виновен е тоя който ръководи държавата и институциите а те вече май не се ръководят от никого.Цигани,кучета,българи кой да подхванеш? Кой е годен да носи отговорност май няма смисъл нека си спи човека той е част от всичко което сме ние днес!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: