ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Полицаи на свръхмодерни мотори "БМВ" тръгват из пловдивските улици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 02.07.2012Коментари (11)8493
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
На 4 юли от 17 часа в Трето РУП в Пловдив старши комисар Тодор Чонов ще представи новото моторизирано звено "Сигма", създадено при ОДМВР-Пловдив. На представянето ще присъстват министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Те ще се запознаят и с наскоро въведеното видеонаблюдение на територията на Трето РУП. 

Моторизираното звено "Сигма" при ОДМВР-Пловдив е създадено, за да отговори на съвременните изисквания за по-ефективно изпълнение на задачите, свързани с обезпечаване на сигурността на гражданите и опазването на обществения ред. Неговите 25 служители ще работят на 12-часов режим през светлата част на денонощието от 9 часа до 21 часа, като при оптимален вариант на смяна ще излизат по 12 мотопатрули. Всички те са обучени в сектор "Пътна полиция" по теория и практика за управление на мотоциклети при специфични условия и ще се движат из града с най-новия модел мотори "БМВ".

Основната задача на звеното "Сигма" е да осигурява опазването на обществения ред и безопасността на движението при провеждане на международни, национални, спортни, религиозни, културни и други масови събития. Мотопатрулите ще пилотират и съпровождат делегации и организирани агитки с футболни фенове при гостуване на отборите в Пловдив. Служителите на "Сигма" имат задължението да опазват безопасността на движението при провеждане на рокерски събори и мотошествия. Те ще участват в специализирани полицейски операции през лятото и есента за опазване на селскостопанската реколта при прибиране на продукцията.

За засилване на полицейското присъствие във всяко едно от пловдивските районни управления "Полиция" ежедневно 2 мотопатрула ще изпълняват патрулно-постова дейност. Мобилността им ще позволява да се движат на места, които не са лесно достъпни за автомобили, като парковете за отдих и в Стария град.

След сигнали за тежки криминални престъпления мотопатрулите бързо ще стигат до местопроизшествията и ще ги охраняват до пристигане на другите полицейски екипи, ще бъдат в помощ при установяване на свидетели, в работата по горещи следи и провеждане на заградителни мероприятия. Те ще могат и спешно да реагират на сигнали, подадени на телефон 112.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
латанте...ти ако подадеш сигнал, заради черния рейндж , минал току що на червено, ама после и за свидетел ще те извикат пред същия...та ме съмнява да ти се занимава с такъв случай - повярвай тежичко ще ти е...много е лесно да ги ръсиш остри тука,там на улицата бъди героя!
+2
 
 
абе и "поршета" да им дадат...пак ще ги ненавиждам...вяра им нямам...защо ли????
0
 
 
И кое е модерното на тия талиги за по 7 бона-модел 2005,пак втората употреба на швабите,може би бурканите...хахаххаа
+3
 
 
Новите мотори няма да ги направят по-работливи. Някой викал ли е полиция ? Задачата им е да опазват общественият ред, а не осигуряването на спазване на законите. Ако автопатрулите поне малко бъдат правно ограмотени ще е по-добре. В над 50% от случаите автопатрулите на 2-ро "бойно" управление са неадекватни по мое наблюдение.
+1
 
 
Само коментара на Любомир е адекватен, другите 3 са.. Христо - ТИ какво правиш, за да подпомогнеш опазването на реда? Богито - като са в нарушение, подавай сигнали! Затрупай ги с работа, малко по-малко ще се случат нещата. Аспарух - щом знаеш, значи даваш ! А защо даваш? Нали всички се пишете супер шофьори и всички сте безгрешни на пътя. Но като ти кажат - 200 лева акт и 3 месеца без книжка, се почва - ма госсин полицай, не може ли да направим нещо.. И всеки гледа да мина по тънката лайсна. Така, че първо ТИ бъди за пример... Лично аз приветствам нововъведението. По-добре малко, но нещо, отколкото ГОЛЯМО, но НИЩО
+2
 
 
Досега полицията в града ни не успя да озапти мотоциклетистите - фукльовци, препускащи с висока скорост и свалени шумозаглушители. Дали старши комисар Чонов ще се сети да възложи на новото звено и тази контрола? Темата неколкократно се коментира в сайта ви, но май не достига до полицията. Резултатът е важен, а не развяване на байряци.
на 02.07.2012 г.
+3
 
 
На гол корем чифте пищови!
+4
 
 
Те пред районното в Тракия си спират хората където си искат...
+1
 
 
На тия и тарифата за рушвет ще да е БМВ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: