ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Големите булеварди в Пловдив преасфалтирани до 15 септември?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:35 / 10.07.2012Коментари (44)9762
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив има намерение да приключи с преасфалтирането на големите пътни артерии в града до 15 септември тази година, научи Plovdiv24.bg. Новата управа на града смята да стартира изпълнението на голямата обществена поръчка в началото на август и за месец и половина състоянието на настилките по най-натоварените пътните артерии в Пловдив да се подобри чувствително. Очаква се общинската комисия да заседава до края на юли, а единственият и най-важен критерий е предложената най-ниска цена от участниците в процедурата, увери преди време кметът Иван Тотев.
 
С близо 6 млн.лв. ще се преасфалтират големите булеварди в Пловдив, а средствата в бюджета на Общината са осигурени от 13-те млн.лв. от приемането на софийските бали боклук. Обществените поръчки са разделени в седем позиции, а 2-та млн.лв., предвидени за нови тротоарни настилки в целия град, са обособени в отделна поръчка.

На 23 май 5-членна комисия с участието на главния инженер на община Пловдив инж. Йордан Калев и юриста Тодор Тодоров отвориха документите на фирмите, участвали в конкурса. Тогава стана ясно, че кандидатите да преасфалтират големите булеварди са 8. Това са "Драгиев и Ко" ООД, "ПСТ Холдинг" АД, "Пътстрой" ООД-Стара Загора, "Трейс Груп Холд" АД, "Пътинженеринг" ЕООД, "Пътища" АД, "Пътстрой" ООД-Пазарджик и ЗЗД "Имфра 2012"-Пловдив.

В по-голямата си част фирмите, подали документи за участие, кандидатстват от първа до четвърта позиция, се разбра още по време на отваряне на офертите.

Петте подпозиции към първата основна включват преасфалтиране на: източния и западен подход към надлез Скобелева майка от ул. "Удроу Уилсън"; на локалното северно и южно платно на съоръжението; бул. "6-ти септември" в участъка от бул. "Васил Априлов" до бул. "Руски"; от "Руски" до бул. "Цар Борис Трети Обединител" и участъка от "Цар Борис Трети Обединител" до площад "Шахбазян".

Втората основна позиция се състои от 4 подпозиции. Те касаят преасфалтиране на: отсечката на "Цар Борис Трети Обединител" от Тунела до Сточна гара; по същия булевард от "6-ти септември" до Тунела; бул. "Александър Стамболийски" в участъка от "Цар Борис Трети Обединител" до ул. "Димитър Талев" и реконструкция на кръстовището на "Цар Борис Трети Обединител" и ул. " Цанко Дюстабанов".

Четири са подпозиците в третата основна. Става въпрос за преасфалтиране на бул. "Христо Ботев" в участъка от "Източен" до Сточна гара; от Бетонния мост до Сточна гара; Асеновградско шосе от едноименния надлез до кръстовището с бул. "Цар Симеон"и пак от там до табелата за края на града.

Преасфалтирането на ул. "Перущица" в участъка от бул. "Свобода" до "Пещерско шосе" е поредната позиция, а само две от фирмите са подали оферти за текущ ремонт на моста на Панаира, което е петата позиция по поръчката.

Шеста и седма касаят ремонт на част от републиканската пътна мрежа от Пазарджишко, Ягодовско и Карловско шосе, както и на четвъртокласна пътна такава в кв. Коматево - ул. "Захаридово".



Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
До 15 септември дупките не могат да ги изброят,камо ли да ги асфалтират.
+1
 
 
...а малките -кога...може би ,ама надали....
+1
 
 
дано да стане, ама дано да не почнат след това да се сещат за разни неща и не вземат да къртят :)))
+1
 
 
паважите са най шит нещото. окачването на колата се разбива буквално. пропаданията на земята и корените на дърветата направо са му е****и майката. задалжително е да се преасфалтира този срам. особено в.априлов и от елин пелин даскалото до кръстовището на пещерско шосе е трагедия.
+2
 
 
Говореше се едно време, че Васил Априлож ще се преасфалтира. Гледам в Тракия до училище Свети Седмочисленици са направели много хубав парк като са използвали някои от тези стари павета. Ами като решът да го асфалтират да използват някои от тези павета за междублокови пространства из целият град.
+1
 
 
Както е писано-ГОЛЕМИТЕ БУЛЕВАРДИ ще се преасфалтират. Питам аз Коматевско шосе от бул.Южен към Коматево какво е - движението е толкова натоварено и там минават 3 автобусни линии + междуселски рейсове, бусове зареждащи целия град от тържището на Първенец и т.н. Картинката направо е плачевна. Почти всеки ден може да се види по някоя машина с повредена предница или изкривена гума. До кога ще продълржава това?
+5
 
 
Чудесна новина! Да видим дали само си чешем езиците тука с колегите и управата!!!! Невероятен срок за изпълнениел..... Би било редно, ако бяха започнали малко по-отрано. Не съм забелязвал, кой знае какво да се строи из градът, че да не можеха да организират ремонтните дейности още от началото на юни, примерно. Но все пак съм доволен, че поне се започва! Изкъртихме си колите по тези "булеварди".....
+2
 
 
Те до 15 септември не могат само дупките в Пловдив да запълнят , а говорят за преасвалтиране на булевардите .......... смешници
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: