ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Светлина в тунела: Догодина започва асфалтирането на "Коматевско шосе"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 10.07.2012Коментари (15)6997
© Plovdiv24.bg
За минното поле, в което периодично през годините се превръща "Коматевско шосе", Plovdiv24.bg е писал неведнъж. Положението и в момента там е, меко казано, неприятно и буквално преминаването по тази пътна артерия е истински опасно заради летящите павета, които спокойно биха могли да се забият в нечие предно стъкло и да причинят най-лошото. Репортер на сайта се свърза със зам.-кмета Димитър Кацарски, за да разберем какво смята да предприеме Общината по случая и има ли по-дългосрочна стратегия за асфалтирането на трасето:

"Коматевско шосе" е включено в програмата на Община Пловдив за ремонти. Има група, която се занимава с отстраняването на проблемни дупки по павирани настилки. Освен това от районното кметство увериха, че ще предприемат действия за отстраняването на дупките. Предстои проектиране за асфалтиране и разширение, но знаете колко тежки са процедурите по обществените поръчки и колко бавно вървят те и затова не мога да се ангажирам с конкретни срокове", сподели той за читателите на сайта.

Зам.-кметът на район "Южен" Атанас Панчов от своя страна обясни, че е приключил конкурсът за избор на фирма-изпълнител за уличните ремонти, и след като изтече срокът за обжалване, ще бъде подписан договорът.

От думите му стана ясно, че ремонтът на "Коматевско шосе" е с приоритет и именно това ще е едно от първите неща, които ще бъдат направени.

Междувременно от ВМРО-НИЕ отново показаха липса на всякакъв морал. След като по време на тяхното управление на града булевардът бе в същото безподобно състояние, за което сме писали многократно, след сигнали на наши читатели, днес те си позволиха остра декларация срещу настоящото управление именно по тази тема. От една страна те се съмняват, че булевардът ще бъде асфалтиран и наричат тези обещания "празни приказки". От друга страна обаче не са съгласни да се дават повече пари за кърпене на дупки и заявяват, че ще гласуват против отпускането на пари за кръпки по улиците на Пловдив на предстоящата сесия. От партията на провалилия се Славчо Атанасов дори наричат поведението на ГЕРБ "политически инат", докато техният начин на гласуване в ОбС в много по-голяма степен напомня именно на това. Така инатът на ВМРО-НИЕ може да обрече Пловдив на улични дупки за дълго време.

Кметът Иван Тотев коментира цялата ситуация така:

"Години наред за тази настилка не са полагани усилия и затова сега тя се разрушава.Това беше един от най-големите проблеми, който бе поставян от жителите на "Коматево" още в предизборната кампания. Но вече има светлина в тунела. Ние поехме ангажимент в нашия мандат "Коматевско шосе" да стане асфалтов път и то ще бъде такъв. Трасето е заложено в програмата на Община Пловдив за проектиране, като за целта са предвидени над 100 000 лева за изготвянето на този проект. Най-вероятно до края на юли тази година проектирането ще бъде обявено в Агенцията за обществените поръчки, с което ще се стартира процедурата за избор на изпълнител за проекта. Планираме догодина да започнем премахването на паветата".



Още по темата: общо новини по темата: 133
21.10.2022 »
24.04.2021 »
30.08.2019 »
15.03.2019 »
12.10.2018 »
03.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Догодина по кое време.А дотогава дупките така ли ще стоят.Да правим слалом между разхвърляни павета и огромни дупкиНо мисля си,че и догодина пак ще кажат ,че се отлага за следващата.
+1
 
 
Аз още съм си резервирана. Ноември месец обеща да има поне светофар на кръстовището на Коматевско шосе и околовръстното. Вместо това, заради жегите, в момента има камиони, изчакващи да паднат температурите от двете страни на кръстовището, по нареждане на ДАЙ. Това от своя страна води до почни никаква видимост и още по-голям проблем с преминаването. Иначе на обещания всички са първи
-2
 
 
Браво, в началото бях резервиран към Тотев, но все повече взе да ми харесва работата му, Славчо да стои в ъгъла с наведена глава, наслушали сме се на популистките му глупости.
-12
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
+5
 
 
Там може да си потрошиш колата. В момента има големи кратери !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: