ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Войводиново скочи срещу строежа на кланица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:52 / 11.07.2012Коментари (29)6533
©
Жители и бизнесмени от пловдивското село Войводиново протестират срещу строежа на кланица и инсинератор край селото. 724 души са се включили в подписка, с която се настоява разрешителното на фирмата да бъде отнето и строежът да бъде спрян.

Според бизнесмените София Рачич и Венко Петков в издадения ОВОС е записано, че жителите на Войводиново нямат възражения срещу построяването на кланица, без да са питани хората в селото.

"Предвижда се построяването на кланица с капацитет 170 тона на ден трупно месо, което значи два пъти повече живи животни да се карат в нея. Представяте ли си колко ТИР-а ежедневно ще минават по улиците, да не говорим за миризмата и стотиците мухи, които ще наситят района", заяви Венко Петков. Според София Рачич Войовдиново ще се превърне в екологична бомба, защото частично изградената канализация е затапена и новите отпадъци в нея от кланицата ще надхвърлят капацитета й. 

"Има риск от замърсяване на подпочвените води, а всеки от Войводиново има собствени кладенци, които ползва и за питейни нужди", посочи Рачич.

Инициатор на подписката е Тошко Златарев от Войводиново, който има нива до съществуващата фабрика за месо, чиито собственици ще строят и кланицата и инсинератора. 

"Вече пета година отпадните води от фабриката минават през имота ми и собствениците ме лъжат, че ще вземат мерки", посочи Златарев. Жители на Войводиново също са против изграждането на новите обекти, тъй като щели да замърсяват околната среда.

Собственици на фабриката за месо, които ще строят кланицата и екарисажа, са Васил Петров и Петко Петков. Те не бяха открити на обекта. Излезе началникът по охрана и сигурност на фирмата Неделчо Петков. 

"Упълномощен съм от собствениците да заявя, че на този етап ще се строи само кланица, която има всички необходими разрешителни, проектът е минал през всички инстанции и няма опасност за околната среда.

Протестите на жителите се подбуждат от кмета на Войводиново Анастас Димитров на базата на лични интереси", каза Неделчо Петков. Той не коментира какви са тези интереси, нито можа да даде повече подробности за параметрите и капацитета на новото предприятие.

Кметът на Войводиново Анастас Димитров заяви, че има твърде много административни ангажименти, за да тръгне из селото да прави подписка срещу строежа на кланицата и инсинератора. 

"Нямам и лични интереси срещу това, не съм против инвестициите в селото, съобразявам се с мнението на жителите и се тревожа за опазването на околната среда", каза Димитров.

Източник: радио "Пловдив"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.07.2012 г.
0
 
 
Щял да се жертва да ги подпали. То само по коментарите си личи какви хора протестират :D
Aнонимен
на 13.07.2012 г.
-1
 
 
Като запознат с проекта,мога да ви информирам,че екарисаж НЯМА ДА ИМА!!!! Спрете да позволявате да бъдете контролирани. Не бъдете като коне с капаци и се старайте да гледате не само накъдето ви обърнат главата. Нито ще има миризма,нито замърсяване. А с какво ще пречи кланицата (да, господа и госпожи, "кланица" се пише с едно "-н-") на хотел "Рачич" и "Ови и Сари" ?
Слънчево е - какво по-хубаво от това :)
на 12.07.2012 г.
+1
 
 
Малко е миризмата от тази проклета пречиствателна станция по пътя за Ягодово - ако знаете как вони в квартал Тракия - направо вече ми се повръща. Остана сега и кланица да направят до Пловдив - направо ми се иска да убия някой да Ви кажа. Не съм агресивна по природа, но за това тук в тази наша мила България дето се вихри вече не е измислена дума, с която може да се нарече... Ако имах достатъчно власт ще ги вкарам всички в затвора да им .......
Aнонимен
на 12.07.2012 г.
+1
 
 
Кмета имал лични интереси. Егати и глупостта, човека гледа интересите на жителите на селото и фирмите в района. Сигурно не е взел парите които са му дали господата от фирмата и веднага се опитват да го наклепат че едва ли не е взел пари от друг. То навсякъде не става така господа бизмесмени, не на всякъде срещу пари става всичко, има хора които не са подкупни като тези които са ви издали необходимите за строежа ви документи срещу скромна сума. Половина в ХЕИ и в кметствата са за уволнение, там корупцията е най-голяма.
Aнонимен
на 12.07.2012 г.
0
 
 
В селото ни до колкото знам няма канализация, къде ще отива мръсната вода от кланницата и екирисажът? Представям си каква воня ще е, а до колкото знам водата на селото идва от помпена станция до него, сигурно и тя ще започне да намирисва и ще стане като "минерална" а? Кой им разреши на тези да строят такова нещо толково близо до селото и до Пловдив? 172 тона месо на ден, тези нормални ли са? това са по около 30 камиона живи животни на ден да минат през пътя който минава през центъра на селото и пред училището и детската градина. От къде ще намерят толкова животни, тия летят в небето и сигурно се мислят за безсмъртни. Да ходят някъде другаде да си строят кланницата, не сме длъжни да страдаме заради тяхната алчност и мания за величие.
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
+1
 
 
Във Войводиново се намира лековито изворче, наречено от местните "Кайнака", чиято вода не е изследвана, но се счита, че лекува открити рани, проблеми със зрението, стомашно-чревни заболявания. Благодарение на дарения от жители и местни фирми до изворчето е построен православен параклис. ЩЕ ПОЗВОЛИМ ДА ТРОВЯТ ДЕЦАТА НИ?!?!?
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
+1
 
 
През Войводиново е минавал стар римски път, използван по-късно от Османската империя. По него е превозвана турската хазна от Пловдив за Истанбул, многократно нападана от местни жители, предвождани от войводи. Многократните нападения на войводите дават името на селото. КЪДЕ СТЕ ВОЕВОДИ?????
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
+1
 
 
ИНСИНЕРАТОР ВСЪЩНОСТ Е екарисаМЂж Значение на думата екарисаж мн. екарисажи, (два) екарисажа, м. 1. Само ед. Преработка чрез висока температура на животински трупове и на месни отпадъци. 2. Предприятие за такава преработка, както и сградата и мястото, където то се намира. прил. екарисажен, екарисажна, екарисажно, мн. екарисажни. БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ!!!!! КАК????? ЗАЩО?????
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
+1
 
 
Г-н Тотев, ЕКАРИСАЖЪТ е само на 2 км. по пряка линия от последните квартали на Пловдив! Къде сте ПЛОВДИВЧАНИ!?!?!?! Във Войводиново извира минерална вода с безценни качества! Знаете ли????? Във Войводиново е най-големия хиподрум на Балканския полуостров! Има ли значение?!?! НЕ СПЕТЕ!!!!! СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!
Aнонимен
на 11.07.2012 г.
+2
 
 
Луди ли сте?!?! НЕВЪЗМУТИМО!!!!! СПРЕТЕ С БЕЗУМНИТ СИ ДЕЙСТВИЯ! Ще дойде ден, когато Войводиново ще е част от Пловдив и Пловдив ще е най-миризливия, най-опасния и др. ЖИВА ВЕРИГА!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: