ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пречупен кръст и надпис "Роби, докога" се появиха в Центъра на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:13 / 11.07.2012Коментари (19)9167
"Роби, докога", това е изписано на две места на асфалта до чешмичката срещу Пощата, видя репортер на Plovdiv24.bg. "Майсторите" на четката са нарисували под творенията си и пречупен кръст, явно искайки да се отъждествят по този начин.

Добавяме случката към стартиралата акция на сайта ни "Да кажем: "Не" на свастиките и драсканиците, "украсили" хилядолетния Пловдив!". Вече публикувахме материала "Майсторите "на графитите не пожалиха дори Небет тепе", от който става ясно, че върха на тепето, от където се вижда почти целия Пловдив, е загрозено от надрасканите със спрей камъни, открити там преди хиляди години.

В тази връзка припомняме и факта, че само 20-на дни след като пешеходния подлез на СОУ "Пейо Яворов" беше тотално изчистен от мръсотията и пребоядисан цялостно заради свастиките и драсканиците по стените, съоръжението отново бе надраскано от вандали и облепено с обяви от недобросъвестни "граждани" и фирми.

Идеята на Plovdiv24.bg относно акцията ни е да публикуваме колкото се може повече ваши снимки на всякакви надписи и свастики, от които вие, нашите читатели сте се възмутили. Надяваме се по този начин техните "художници" да се почустват поне малко засрамени от шаренията - къде закачлива, къде цинична, в която се оглеждаме постоянно.

Така че, очакваме вашите фотоси!


Още по темата: общо новини по темата: 73
18.02.2024 »
19.08.2023 »
21.06.2023 »
14.06.2023 »
07.05.2023 »
22.03.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз съм фашист, но абсолютно не одобрявам графитите. Те не са средство за пропаганда - настройват хората срещу идеята преди да са я разбрали. Напълно контрапродуктивно е.
+2
 
 
трябва да бъде убит човек и ТЕЗИ ДУМИ да бъдат написани с кръв, за да бъдат чути иначе правилните думи. Може и да е вандалско, но ако почукаш на общината и помолиш учтиво, най-много да ти се изсмеят в лицето.... драги роби,роботи,овце, ДО КОГА?.... ще ни се смеят в лицето, ще ни тъпчат и унижават, ще увеличават таксите, за сметка на качеството и т.н.... ДО КОГА?
+1
 
 
В тази градска градина като монтират по-добро осветление, не онези смотани лампи, които себе си не огряват даже, ще намалят и тези глупости. Не разбирам как е възможно в центъра на Пловдив да има такова осветление и то в градина, в която изобщо не знаеш какъв идиот може да се е покрил и с какви намерения (не един път са ограбвали мои познати там). Инак Димитър Кутманов си го е казал повече от точно.
-3
 
 
Този въпрос ще е актуален преди избори. В демократична държава няма място за анархия
+3
 
 
Трагикомичния елемент в цялата картина е, че авторите на тези безумства са обикновено един особен тип 'родолюбци', които живеят с идеята, че ценят и милеят за родината си, а в своя псевопатриотичен и предразсъдъчен акт на 'героизъм' и израз на гражданска позиция (макар че те обикновено нямат смислена такава) унищожават точно културно-историческото населедство ,с което иначе много се гордеят. С това драскане по сгради и паметници на културата, лишено от всякаква сазидателна енергия, група мало-умници систематично погубват лика на хилядолетния Пловдив и изграждат в него образа на едно европейско предградие или може би дори гето, дом на пост-травматично общество, което е толкова самодоволно в глухата си апатия, че безсъвестно унищожава собствената си идентичност. За графити художниците в България има предостатъчно места за изява...срутени сгради, бетонни монолити, надлези и панелени блокове. Там нека драскат, но не може в един културен паметник на Юнеско, какъвто е Старият Град всяка втора сграда да е обезобразена...да не говорим за римските останки. Камък оцелял 2000 години, върху който античните хора са оставили материално изражение на своята естетика и мироглед...артефакт пропит с почти цялата човешка история бива нехайно обруган от някакъв малолетен кретен. А иначе искаме да бъдем признати, да бъдем туристическа дестинация и хората да се дивят на града ни. Драсканиците са много, ама много сериозен проблем! Това е дивашка, първична вандалщина и обществото трябва да я осъди по-най строгия възможен начин!
+2
 
 
Свастики има от преди хиляди години.Нацисти (националисти) са хора,които поставят страната (не държавата) си пред всичко останало!!Два прости факта.Защо непременно се свързват с Хитлер?А въпроса написан върху асфалта е много на място.
+4
 
 
Ами, по принцип, пречупеният кръст е символ на промяна и ред след анархия. Имало го е още по знамената на римските легиони. Ако "художникът" е имал това в предвид, съм съгласен, ама надали... Все едно, въпросът е адекватен.
+4
 
 
"В тази връзка припомняме и факта, че само 20-на дни след като пешеходния подлез на СОУ "Пейо Яворов" беше тотално изчистен от мръсотията и пребоядисан цялостно заради свастиките и драсканиците по стените, съоръжението отново бе надраскано от вандали и облепено с обяви от недобросъвестни "граждани" и фирми." А аз да попитам защо тези фирми и граждани,които оставят телефон за връзка не бъдат солено санкционирани ???? относно драсканиците не е зле да се сложи по една камера на двата края на подлеза и не само на този :) все пак общината дава луди пари за камерите по булевардите едва ли не може да отдели някой друг лев за подлезите.
+5
 
 
Може би "творецът" е искал да каже, че това за което е мечтал Хитлер бавно, но сигурно се сбъдва с "мирни средства" Вече 22 години се сменят партии, но формата на управление е неизменно КАПИТАЛИЗЪМ!!! Именно поради това ще сме все по- зле!!!! Може и да ни пенсионират след време на 73 години.....:))), а билетчето за автобуса да струва 18,60лв!!!:)))))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: