ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жители на "Столипиново": Не ни допускат до басейните в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 12.07.2012Коментари (201)28238
© Plovdiv24.bg
Представители на малцинства в Пловдив се жалват от недопускане до два от басейните в "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Оплакванията на лицата са постъпили в централата на ДПС в града, а протестната декларация бе прочетена днес по време на сесията на ОбС.

Няколко жители на кв. "Столипиново" решили да се разхладят в единия от басейните в района, но охраната не ги допуснала с мотива, че няма места при наличието на много свободни такива. При друг случай, отново на лица от този квартал им е поискан вход от 35 лв., при условие, че за всички посетители цената е 8 лв. При някои ситуации се е стигало дори до намесата на органите на реда, които на място са решили проблема и са предотвратили по-сериозни инциденти. 

"За съжаление в последните няколко дни ставаме свидетел
АНКЕТА:
Трябва ли ромтие да бъдат допускани до обществените басейни в Пловдив?

Да
Не
Нямам мнение

и на грубо погазване на достойнството и основни права на наши съграждани. Ще следим и категорично ще се противопоставим на всякакви случаи на дискриминационно отношение", се казва още в декларацията. 

Общинският съветник от ДПС Бранимир Иванов заяви, че ще сезират Комисията по дискриминация, а кметът Иван Тотев беше категоричен, че Община Пловдив не подкрепя такива дискриминационни прояви.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как може в цял свят хората да приемат етническото общество да премахнат този расизъм тази вражда която разваля не само междусъседските отношения но и интеграцията.само вие не можахте да ни приемете
0
 
 
А тия от ДПС - фесовете, да спрат да демагогстват, че миналия мандат подкрепяха Славчо Атанасов и неговата сегрегационна политика, за да се турцизират именно циганите, а Пловдив да стане турски град! Разбира се, игрите им не спират само до тук, това е само фасада. Те не отстояват баш и на етническите турци интересите, а властват над тях като феодали, а и на тези на Турция и тя го разбра май вече, ама тва са други теми... И "Пловдив24", непочтенно е да триете коментарите ми - поне част от тях, а да оставате само един - изваден от контекста! Какво целите с това? Само защото споменавам "богоизбраните" ли? А за "гоите" - разбирайте циганите, че и за българите може да се пише всичко, а? Толерирате етносепаратистки и фашизоидни или комуноидни коментари там... Не ви ли е срам? Законно, почтенно и морално ли е вашето поведение и двоен стандарт?
0
 
 
А тва с дискриминацията на хора от нашата нация, е идиотщина и разбира се, че антизаконно и нередно - по Конституция и международни споразумения. Какво ще стане, ако вземем да водим войни по махали и етноси у нас? Евреите опищяха света, че по време на ВОЙНА е взета мярката срещу тях, да има комендатски час и да носят шестолъчки у нас, под натиска на Хитлер през ВСВ и нарекоха това "холокост", че и имат претенции към нас за компенсации. Турците искат за "етническото прочистване" от 1989-а същото. Циганите обаче, щото нямат държава, ДПС, партии на власт, няма ги в полиция или администрация и с тях може, а? Ако някой не пусне евреи на басейн в Пловдив, кво ще стане? А и тях има защо да не ги пускаме! Да не говорим, че сегрегацията на Хитлер срещу евреите ВСВ, е взаимствана от САЩ и нейните военнивременни политики от ВСВ още, а концлагерите - от Англия. Да не говорим, че сталиновите депортации над чеченците или американските и други над немци и японци, от никой не са наречени "холокост" днес. "Аман" от двойни стандарти! Никаква дискриминация! Това е далеч от българите, българският национализъм, нрав и Заветите на Апостола на Свободата! Който нарушава реда, да си носи персонална отговорност и да има органи на реда и институции, които да си вършат работата! Онези на които плащаме данъци! Да има строги присъди! Кво са ми ревнали некои от вас тука, вече неколко дена чета - за неква си корумпирана съдийка, дето маса дела на престъпници и зверове е потулила?! Защо не погнете тези, за така наречената битова или "циганска" престъпност и тези дето им купуват гласовете и толерират мафиотите им - феодали, както и нашите?
+6
 
 
Басейните в Пловдив са частна собственост. Тоест ако искам ще пускам само цигани, ако искам само Българи, ако искам само жени или само деца. Държавата НЯМА право да каже кой кого да пуска. Все едно да ми каже защо в нас не пускам мангал да ми идва на гости. Ако има ОБЩИНСКИ басейн Г-н Кмета може да се разпорежда, за другото не. А относто ситуацията циганите да пускат жалба до Armenianpriest@church.eu Успех!
+7
 
 
Как да нема басейн? Има - с постоянно течаща вода - басейн "Марица" за такива, който думата сапун е страшно нещо. Нека е вода - течаща (това е нещото дето тече от чешмата, а чешма е едно дет от него тече вода) а вода има в реката. Стига с това ДИСКРИМИНАЦИЯ. А не е ли дискриминация, че НИЕ им плащаме ТОКА,ВОДАТА, ДАНЪК СГРАДИ (щото ако гледат за строителни разрешения - всичките гета трябва да са поляни) И НИЕ сме ДИСКРИМИНИРАНИ. АМАН. Г-н Кмете, на Кени размахахте пръст, сега и на Пловдивчани ли ще се карате, че не желаят присъствието на Мангали по плажовете. Пардон, като са безработни и все нямат пари - от къде 8лв. за плаж?!?!?!? Ми аз като нямам пари - на плаж не ходя - безработен съм!!!!
+5
 
 
Отворете им един-два басейна, на които пък да не се допускат българи. Надали някой от нас ще се почувства дискриминиран ...
+1
 
 
Да си направят един голям бИсейн в маалата и да се плицукат там!Пък и хе де е Марица - няма само да хвърлят боклуци в нея и да горят гуми
0
 
 
а другото е 4е разнасят безброи болести от това 4е не спазват никаква хигиена!!!! парво да ги дезинфикцират сас БЕЛИНА и тогава на плаж :)
0
 
 
Реват, че било дискриминация да не ги пускат в басейните, а като са мръсни, некъпани, кирливи и болни от хиляди болести? Като хванем някоя болест или гъбички от тия долни мангали какво е това? Не е ли хиляди пъти повече от дискриминация? Да си се къпят в Марица. Ама един ден ако я изчистят и в нея да не припарват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: