ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Терористът от Бургас първоначално готвел атентат във Варна?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 22.07.2012Коментари (3)4081
© МВР
Издирваният предполагаем съучастник на извършителя на кървавия атентат на летището в Бургас, чийто фоторобот беше разпространен вчера от израелски медии, се е подвизавал във Варна. Според агентурна информация вторият заподозрян е нощувал в хотел до Фестивалния конгресен център в центъра на морската столица. Оттам след взрива на летище Бургас следите му се губят, но се предполага, че все още не е напуснал страната. Смята се, че това е наставникът на камикадзето, което се взриви.

В търсене на следите му полицията обстойно преглеждала записите от камерите за уличното видеонаблюдение в морския град. Рисунката с предполагаемата физиономия на издирвания пък се показвала на рецепциите в абсолютно всички хотели в курортите край Варна, както и по цялото Черноморие. Смята се, че е възможно да е останал у нас и да готви втори удар по родното крайбрежие, съобщиха източници на вестника. В петък лично премиерът Бойко Борисов е пристигнал в Евксиноград, като най-вероятно посещението му е свързано с бъдещи действия срещу неутрализиране на терориста.

След подробното гледане на записите от видеокамерите на варненското летище, разследващите установили, че терористът от Бургас е бил заснет на аерогарата в морската столица на 29 юни. Предполага се, че е подбирал бъдещата си цел, но е бил уплашен от засиленото полицейско присъствие и строгата охрана на територията на летищния комплекс. Другата причина да се откаже от атентат във Варна е, че полетите от Тел Авив до морската столица и обратно са много по-малко от тези в Бургас.

Израелски издания вчера тиражираха информацията, че българските власти усилено издирват втория заподозрян, който е бил помагач или по-скоро наставник и ръководител на терориста. Изданието цитира български полицейски източници, които посочват, че става дума за американски гражданин. за когото се предполага, че разполага с втора бомба. Името, което се споменава, е Дейвид Джепсън. Смята се, че именно той е наел кола под наем, след като на камикадзето му отказали.

Първоначално загиналият атентатор се опитал да наеме автомобил от фирма за рент-а-кар. Нейният служител обаче се усъмнил в достоверността на шофьорската му книжка поради несъответствието между клиента и снимката на документа му, и отказал услугата. Според представителят на фирмата, разпитан след атентата, имало драстична разлика между фотографията в документите и лицето, дошло в офиса. В действителност клиентът имал късо подстригана коса, а на снимката и на видеозаписите от летището след атентата, е с дълга. 

Явно притеснен от проверката, мъжът предлагал да наеме автомобила за по-кратък от искания първоначално срок. Той се връщал няколко пъти и след като получил категоричен отказ, се смята, че именно сега издирваният с фоторобота втори човек е взел кола под наем.


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 170
18.07.2023 »
19.03.2023 »
18.07.2022 »
10.05.2021 »
21.09.2020 »
21.09.2020 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.07.2012 г.
0
 
 
Абе на всички е ясно,че ако искаха да се занимават с нас терористите-до сега да бяха ни изтрепали.Те взривиха Америка и руснаците,че с нашите "мерки за сигурност"ли няма да се справят.Боже,боже,ние и без това сме си убити от всякъде.
0
 
 
щом знаят че съучстнка е взел кола под наем да заклещят фирмите в района който дават коли и кръга ще се стесни но само глупости брещолеват всичко им е пълна мъгла
+4
 
 
След като атентатора от Бургас е заснет на 29 юни на летище Варна, то къде отива, както винаги прибързаната, лансирана версия на Цв.Цв. че е пристигнал в България 4 до 7 дни преди терористичния акт. Май пак се е оакал физкултурника.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: