ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
5 ваканции за учениците през новата 2012/2013 година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:20 / 25.07.2012Коментари (13)31715
© Impact Press Group
Пет ваканции ще имат учениците през новата 2012/2013 година - четири по време на редовните занятия и една през лятото. Това става ясно от проект на заповед на просветното министерство за новия учебен график. По традиция учебната година ще започва на 15 септември, въпреки множеството дискусии за изместването й от 1- октомври. Първата школска есенна ваканция ще зарадва учениците само месец и половина след първия звънец. Децата ще ходят на училище от 15 септември до 1 ноември, след което ще бъдат разпуснати в четиридневна почивка заедно с уикенда и ще трябва да се върнат в класните стаи на 5 ноември. Втората ваканция е по Коледа - от 22 декември до 6 януари. Така покрай големите зимни празници учениците ще разпускат общо 16 дни.

Следващата миниваканция идва само след месец. Спрямо графика тридневната зимна почивка е насрочена от 23 до 25 февруари включително. Два от тези дни се падат събота и неделя. Така на практика просветното министерство отпуска само ден почивка през февруари. В студените месеци децата ще почиват с ден по-малко спрямо миналата година, когато зимната им ваканция беше четири дни. Пролетната ваканция е насрочена в края на март. За всички без абитуриентите тя настъпва на 29 март и приключва на 7 април. Зрелостниците пък ще почиват съвсем символично от 29 до 31 март. И през следващата учебна година матурите за абитуриентите и седмокласниците ще се провеждат в един ден. Просветното министерство запазва дори и същите дати за съдбоносните изпити.

На 21 май е изпитът след 7 клас и матурата по български език и литература. Само с ден промеждутък, на 23 май, изпитният маратон продължава с теста след седми клас по математика и втората задължителна матура по избор. От 9 до 14 май пък са насрочени изпитите за национално външно оценяване за четвъртокласниците. На 27, 28 и 29 май в графика са заложени изпитите за външно оценяване след 7 клас съответно по обществени науки, чужд език и природни науки. Матурите по желание абитуриентите могат да държат в периода от 27 май до 5 юни.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Боже, колко неграмотност в учениците , а те ваканция в повечи им дават.Какво прави това министерство. Изпитване на дъската - какта беше едно време, а не тестове да решават . Имам наблюдения от близки ученици- всички са тотално затъпели.Не знаят елементарни неща .Да не говорим за Бълг. граматика . Учителите какво преподават. Те също нищо не знаят , с малки изключения на някои с по- дълъг стаж наистина грамотни учители.Почти ми се затвърдява мнението, че учителите са най- изостаналото съсловие от интелегенцията. Задължително трябва да бъдат много образовани, знаещи , за да могат със самочувствие да влизат в час при учениците
+1
 
 
След тазгодишните бисери ми се плаче. Защо да им се дава ваканция направо да ги разпуснат от училище и само тези, които искат да учат да ходят...
+1
 
 
Ваканциите изобщо не са толкова много. Естествено, че като чуеш 5 ваканции ти се виждат доста, но като ИЗКЛЮЧИМ събота и неделя дните не са повече от преди...около 1 ноември 2 дни, след това края на февруари 1 ден, което е нещо като междусрочна ваканция и винаги я е имало. И това е! 3 дни, които си е имало и предишните години. За лятна, пролетна и Коледна не говоря, защото мисля, че са необходими и са със същата продължителност. Не разбирам защо се правят всички тези драми..Ако човек иска да успее в живота, това че ще учи с три дни по- малко не е от голямо значение. Но нали все трябва за нещо да се мрънка. Повечето вероятно статията не са прочели и веднага си правят грешни изводи. Нито пък са наясно с учебния материал и т.н. Защо изобщо пиша, няма да променя мнението на хората...
+4
 
 
Смешно е, когато хората се опитват да бъдат саркастични, но то просто не се получава. Все пак, признайте си- всеки като ученик е искал повече ваканции! Тогава и на вас не ви се е ходело на училище. Да не би вие да сте се преуморявали от учене, а ние по цял ден да щракаме с пръсти!? (И такива хора има, но те са изключения според мен) Трябва да приемаме фактите, колкото ваканции са определили от министерството толкова. А за тези, които смятат че почивката е много- като изключим Коледната и пролетната ваканция, останалите са все събота и неделя+ 1- 2 дни..Замислете се малко!!!
-1
 
 
измишльотини... 5 ваканции .... направо всеки месец по една седмица почивка :Д
-1
 
 
те, понеже миличките са супер много натоварени от учене, та затова цели 5
0
 
 
Aaaaaa, samo 5 - ami malko e. Ako moje na vseki 3 sedmici po 1 sedmica vakancia mai shte e po dobre
+2
 
 
тъкмо да имат повече време за фб щото докато са на училище времето не им стига
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: