ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отново блъснаха моторист, този път в "Кючук Париж"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 01.08.2012Коментари (64)15603
© Plovdiv24.bg
Снощи отново блъснаха моторист, този път на кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Пере Тошев". В рамките на три дни това е втори блъснат моторист, който заснемам. Водачката на автомобила при ляв завой отнема предимството на водача на мотора и го блъска. Докога велосипедисти и мотористи няма да бъдат зачитани за участници в движението от нагли и шофьори? Това пише на редакционната ни поща наш редовен читател, станал свидетел на инцидента.

Дежурният в "Пътна полиция" Пловдив потвърди пред репортер на Plovdiv24.bg за катастрофата, уточнявайки, че мотористът е леко ранен и че виновен за пътнотранспортното произшествие наистина е водачът на лекия автомобил.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
За да няма безсмислени коментари да ви дам инфо от първа ръка. Аз съм човека с моторчето. Моторетката е Априлия 50 куб коректно регистрирана преди 1 месец. Имам почти всички категорий за управление на МПС от 20г. вкл А - за големи мотори. Тази моторетка производствено вдига 75км/ч а в моя случай аз коректно си карах с 50км/ч в дясната лента със запален фар и на зелен светофар. Колата която ме засече си направи левия завой с около 30-35км в час без изобщо да има идея да спре за да се огледа. Водачката е спряла автомобила си около 10м след мястото на удара. Та не ми се четат глупости за 150 в града, кои имал книжка и кой нямал и т.н. Малко съм понакъсан тук-там. Позакърпиха ме - таза ми е пукнат - ще полежа малко и ще се оправя. Много ми се иска обаче всички заедно да повишим културата си на шофиране. Колкото и да съм зрял и добър водач не мога да спра при положение че някой ми изскочи на 3-4метра. Покажете малко разум и нека всички бъдем по-внимателни на пътя
-2
 
 
Ако всеки спазва ограничението в града, което е 50 км/ч , а не 150, може и да станат по-редки тези инциденти.Ако сам не се пазиш няма 100% гаранция, че другите ще те пазят.Кажете каква е скоростта, която се развива при 13-15 000 об/мин на 6-та предавка?При движение с такава скорост по булевардите никой не е застрахован от, това някой да не го види.Закона трябва да важи за всички участници в движението!!!
0
 
 
А моториста бил ли е правоспособен , защото масово се карат скутери с категория "М"? Тази категория позволява да се управляват мотопеди развиващи скорост до 50 км./ч.!
+5
 
 
а какво ще кажете всички които караме ( без изключение ) да се явим на изпит по кормуване ( поетапно за около два месеца ще минем) :) после хем ще се поразредим хем ще стане по спокойно :) а пък кой знае може и да редуцираме жертвите по пътя :)
You can't rely on other people to make you happy
на 01.08.2012 г.
+4
 
 
Много хора тук призовават да имало камери. Ама като имаше новини за поставянето на камери в "Северен" защо повечето да не кажа почти всички коментари бяха срещу поставянето на камери, че им ограничавали правата и т.н. ? Само аз и още 2-3 бяхме за камерите, всички останали мрънкаха, че щяли да ги снимат без тяхно съгласие и т.н. и т.н. Трябва ли да се случи най-лошото, за да разбере народът, че камерите са нужни и могат само да помогнат.
+4
 
 
с предходния си коментар не искам да кажа, че моториста е виновен- то ораните на реда са се произнесли за това. Искам да пусна уточнение, че и някакви селянчета със сдухани голфчета с пазарджишка или "другоселска" регистрация си правят гонки по булеварда. Точно от това кръстовище до другото на кметството се дърпат. Това е традиция вече. Трябват 2 камери! Да не си мислят, че със тези знаци за пешеходна алея ще спрат лудите глави.
+2
 
 
Когато мотористите започнат да се пазят, тогава и шофьорите на автомобили, ще ги пазят! Не може да ми се стрелкат с 200 в града между колите и после да искат да ги пазят. Добре, че веднъж както нямаше никой в огледалата тръгнах да си се престроявам от лява в средна лента, реших да погледна отново преди да направя маневра, защото в същия момент един от тези толкова изтормозени и невинни мотористи мина със 150 покрай мен с големия си и мощен мотор. И преди да кажем, че шофьорите нямат акъл е редно да погледнем и мотористите с изкривени и обърнати номера на моторите...
-2
 
 
Жените шофьорки не зачитат на пътя не само велосипедисти и мотористи,а не зачитат и другите автомобили.Карат все едно,че са сами на пътя.Много пъти когато платното им е заето от друга кола и те вместо да дадат предимство на насрешния автомобил си карат напред и принуждават шофьора,който е с предимство да набива спирачки.
+4
 
 
Аз снощи минах минути след инцидента и видях как каската на моториста беше на около 10метра от мотора. Не беше страшна гледката, но е неприятна. Наистина трябва да има камери. Живеем на булеварда и само двойния стъклопакет ме спасява от безсънни нощи заради мотористите, които летят всяка вечер с гръмогласните си пистови мотори. Имам дете на малко над годинка и прозореца понякога го отварям за да се освежи въздуха в спанята- до колкото може и като мине мотора към 23:00часа и всеки родител знае, какъв кошмар е вечер да се събуди бебето или детето ти и да се разреве..... Аз съм активен шофьор и мога още да пиша но....както и да е.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електротранспорт в Пловдив?
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: