ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глоба до 500 лв. за пиене на биричка в паркове и градинки в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 01.08.2012Коментари (105)14557
© Bulfoto
Община Пловдив забрани пиенето на бира в паркове и градинки. Глобата е от 50 до 500 лева. Оказва се, че консумацията на бира в парковете в града е забранена още преди 3 години, но едва сега местната власт дръзва да потърси сметка на нарушителите.

Войната срещу показното пиене на алкохол на обществени места цели да ограничи вредното въздействие на подпийналите младежи върху малките деца и да осигури спокойствието на гражданите, обясняват от общината.

"Вие сами разбирате, че тези млади хора, които употребяват тези течности - бири и малки патрончета, след това ги изхвърлят на най-различни места... И изпразват съдържанието си от стомасите някъде на неподходящи места!", каза Георги Маринов, началник на отдел" Обществен пред и сигурност".

Първите 12 акта обаче предизвикват вълна от възмущение сред традиционните почитатели на бирата в жегата. За мнозина забраната звучи нелепо.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо просто не се разграничим от всички държави и направим закони по свой образец и да бъдем новатори? Защо винаги трябва да копираме нещо от еди кой си? Скоро може да забранят и пиенето в гората!! Хахах Най ме е страх, че може да забранят стопаджийството. Просто могат да си патрулират всяка вечер и да разпръскват шумните тълпи, където пречат или хвърлят боклуци. За джумаята съм съгласен, но ако идеш в парк, където никой няма да те чува, според мен може да те глобят само за побой или че цапаш и рушиш и т.н. Трябва забраната да бъде локализирана само за конкретни оживени места. Не искам сега да казвам къде са скатавките в Пловдив за пиене, за да не идат куките и там. Но ок, нека да дойдат, ако си пием кротко и мирно без да чупим и вандалстваме, дори да сме малко по шумни, ако не пречим на никого, къв е проблемът?!! Така не се правят закони!! За всеки закон трябва да има дискусия, дебат , допитване. Не стига, че въведаха толкова противоконституционни наредби, като смяната номерата на автомибилите, плащането на парно тръби без ползване и т.н.
+1
 
 
Не мога да разбера,какво толкова всички скачате срещу тази забрана...??? Какво му е лошото...все от някъде трябва да се започне!!! ПРОМЯНАТА!!! Като искат да пийнеш биричка или нещо друго алкохолно-има си заведения за тази работа! А пък ако не ти се седи в заведение-отиваш си у вас и няма да пречиш на никого,и никой няма да ти пречи!!! Разберете,че за да тръгнем към по-светло бъдеще,трябва всички да направим жертви,а не само да се тюхкаме и да се вайкаме,че това и онова е зле!!! Голяма работа,че няма да си пиете бирата в парка...ще се свърши Светът ли...???
+6
 
 
Значи мога да си пия биричка от магазина на площат Навона в Рим спокойно и никой не ме е глобявал, а тук в градинката на Джумаята не мога. Целият проблем идва, че заради забраната за пушене много от младите хора предпочитат да си вземат от магазина пиене и по градинките да си пушат на воля, оборотите на кръчмите паднаха драстично и там се крие проблема
+4
 
 
И какъв е проблема да си сложите бутилката с биричка в непрозрачен плик и да си надигате колкото ви душа сака? Така първо не може да ви държат сметка какво точно консумирате (най-малкото, защото никой не може да ви накара да отворите плика ако вие нямате желание за това) и второ винаги може да си разнообразите времето като се обзаложите с приятел колко още глътки биричка са останали при положение, че не поглеждате в плика :) А що се отнася до думите на Георги Маринов, вярно че човек съди най-добре по себе си, но една доста голяма част от пловдивчани не са чак такива откровени простаци и използват кошчетата (които са празни) по предназначение. С обществените тоалетни обаче въпроса остава критично висящ - особено след 21:00ч някой да се сеща за работеща такава в някой от парковете по кварталите или в Цар Симеоновата градина, а дори и в централна градска част? ;) Не е проблема дали ще освободиш литър и половина минерална вода или една - две бири, а къде да го направиш!
+4
 
 
Достъпа до паркове на хора, които не предоставят свидетелство , че към даденият момент не страдат от стомашно-чревни разстройства също трябва да се ограничи!!! Рискова група са също. До къде стигна Общината в борбата с фекалиите от домашни и бездомни любимци ? Някой има ли идея?
на 01.08.2012 г.
+1
 
 
Има си ресторанти, има си кръчми, барове или просто някоя обществена пейка извън парк... какво толкова недоволствате незнам.
+9
 
 
А ако се пие водка от бутилка за минерална вода няма проблем - така ли?
+9
 
 
Имам висше образование където, за разлика от някои хора съм учил това което искам, а не съм завършил някакво си ви'ше. От 10 години работя по специалността си, чакам второ дете, спортувам редовно и някакви идиоти заради няколко бири ме правят алкохолик и отрепка. Това е супер тъпо мислене - извадете си главата от задника!!!
+7
 
 
Кмете и всички вие около него ДА ГО ДУХАТЕ КУЧКИ! ИДВАТ ИЗБОРИ И ПЛОВДИВЧАНИ СА ВЕЧНИ , НО ВИЕ СИ ЗАМИНАВАТЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: