ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: Българският гражданин ми е по-мил от парите на чужденците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 02.08.2012Коментари (15)3264
© Plovdiv24.bg
Аз съм убеден, че в следващите една - две години някой голям германски завод за автомобили ще се изнесе в България, тъй като България е с най-ниските данъци в ЕС, стабилна политическа система и има добър инвестиционен климат. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с президента на Асоциацията на германските индустриално-търговски камари проф. д-р Ханс Хайнрих Дрифтман.

"Нашето истинско желание е да се инвестира в заводи, фабрики, в които се разкриват стотици работни места", отбеляза Борисов. Той допълни, че с Германия имаме общи пилотни проекти в образованието, например за намаляване на младежката безработица.

"Германските инвеститори са недоволни от това, че България драстично е намалила цената на зелената енергия. В това отношение фотоволтаиците и компанията "Бош" имат претенции, заради ниската цена от 180 лева, вместо на високата цена, която беше 485 лв. Има теми, по които не можахме да постигнем съгласие, но важно е, че има много голямо доверие, приятелство, разбиране. Става ни приятно, когато Германия ни дава за пример в сферата на финансовата дисциплина и индустрията. Българските граждани са ми по-мили и тези милиони евро, които можеха да излязат, щяха да са от електромерите на българските граждани", каза министър-председателят.

Премиерът обясни, че ако Законът за ВЕИ не е бил променен, увеличението на цената на тока е щяло да стигне не 13%, а 40%. "Колкото и да ми се сърдят инвеститорите българският гражданин ми е по-мил отколкото това те да изкарат големи печалби от България. Те нито разкриват работни места, нито произвеждат батериите и перките в България, докарват ги отвън, монтират ги и се закачат за електромера на хората, вследствие на което вдигаме с 13% тока. Приемам критиката, но между недоволството на инвеститорите и българските граждани, бих избрал да застана на страната на гражданите", отбеляза Борисов.

Нашата работа трябва да бъде взаимноизгодна за двете страни. Има десетки примери за големи германски фирми, които работят добре в страната, каза още Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.08.2012 г.
0
 
 
"Колкото и да ми се сърдят инвеститорите българският гражданин ми е по-мил отколкото това те да изкарат големи печалби от България. Те нито разкриват работни места, нито произвеждат батериите и перките в България, докарват ги отвън, монтират ги и се закачат за електромера на хората, вследствие на което вдигаме с 13% тока. (C) Plovdiv24.bg | Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Bulgarskiyat-grazhdanin-mi-e-po-mil-ot-parite-na-chuzhdencite-370910#ixzz22TApVC3I БРАВО!!! Това е правилния начин - не продажните дупедавци от Тройната.....
0
 
 
кво ревете ве, алтернативата къде е, е важно, на вас тройната милиция ви гила най- много - и вие да крадете като тях...ама няма вече далаверки и сега ревете като бити пе....и
Aнонимен
на 02.08.2012 г.
0
 
 
Нали кака Цвети Бориславова си направи централките на 80ст./квч, кво му пука за БОШ. Смешна популистка работа.
Aнонимен
на 02.08.2012 г.
-2
 
 
Благодарение на такива изказвания спрях да гласувам. Всички управляващи третират гласоподавателите като пълни идиоти.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 02.08.2012 г.
-2
 
 
Г-н премиер,нещо сте се объркал.Това НЕ МОЖЕ да е ваше изказване,при положение,че българите са "лош материал,трябва да сеят картофи и пасат овце".
+2
 
 
Няма проблеми да ми вдигнете тока с 40% - веднага, щом заплатата ми стане като в Германия. Справедливо ми се вижда на мен - 3000Е заплата, 100-200Е сметка за ток - става.
+4
 
 
Почти,ако не и съвсем,същите думи казваше и през първата година от мандата си. Фактът,че връща лентата в последната година,е чиста случайност,как не?!... Само защо ли нещо хич не се сещам за доказателства към тези думи?
+1
 
 
По делата ще ги познаете..Профисионален измамник...
+4
 
 
Чудя се само на тоя долу Анонимния , Бойко ли приватизира заводите или той е почнал да дава малки пенсии и заплати ! Ама от червени боклуци !
+2
 
 
Абе само аз ли се чуствам в дупка ,че като го слушам тоя човек ние сме в перфектна държава с перфектни доходи ?!?! И кои са германските фирми ? Либхер-650 лв на месец
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: