ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани решават за бул. "Руски" - запазване на сегашния му вид или трилентов булевард
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 03.08.2012Коментари (157)20625
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив продължава амбициозните си планове за промяна на визията и състоянието на пътните настилки на основните булеварди и улици в града, научи Plovdiv24.bg

В момента в Агенцията по обществените поръчки е обявена процедура за проектиране на една от възловите пътни артерии на Пловдив - булевард "Руски". 

"Вече тече процедура по закупуване на документацията и приемане на оферти за проектиране", обясни кметът Иван Тотев и разясни за читателите на нашия сайт какви варианти съществуват за това трасе:

"За участъка на "Руски" от Централна гара до бул. "Шести септември" сме дали два варианта за проектиране: единият включва две по две ленти, каквото е състоянието му и в момента, запазвайки съществуващия габарит на пътя, а вторият вариант, който проектантът ще ни предложи, е две платна с по три ленти по регулационните граници. Това означава премахване на дърветата по средата и засаждане на нова растителност, което ще направи възможно разширението на булеварда.

Всичко това ще бъде поставено на публично обсъждане и крайното решение каква да бъде визията на бул. "Руски" ще вземе именно обществеността - дали да подменим сега съществуващата растителност с нови дървета, което ще даде възможност булевардът да стане триленто
АНКЕТА:
Бъдещето на бул. "Руски" е:

Две платна с по две ленти и запазване на сегашната растителност
Трилентов булевард с друга растителност по средата

в, или да запазим съществуващата растителност, като трасето остане с две платна с по две ленти.

И двата варианта обаче включват изграждане на велоалеи, осветление и подземна комуникация.

Във всички процедури, свързани с реконструкция на пътища, залагаме изграждане на асфалтови тротоари, както е на много места в Европа, но за разлика от сега съществуващите велоалеи в България,  тук ще има термофуги през 7-8 метра. Те ще оберат разширението на настилката през зимата и лятото, когато температурите са прекалени ниски или високи. Ако тези фуги ги няма, това води до добре познатото напукване на асфалтовите алеи, както се  получава и сега", даде яснота кметът Тотев.



Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
А не е ли по-умно светофарът на бул. "Руски" и ул. "Гладстон" да свети зелено първо в едната и после в другата посока? Така нито ще се режат дървета, нито ще има "задръстването", от което толкова много се страхуват.
0
 
 
Дано Иван Тотев не прецака фирмите изпълнители както това направиха воеводата Славчо Атанасов и многознайкото Фратев (и двамата с различни, но все "лични" причини).Пловдив не заслужаваше такива смешници,добре е че демокрацията разкара боклука си на бунището на историята.
-5
 
 
моето лично мнение е че не може град с население над 300 000 души,да не кажа че ако броим ежедневно пребиваващите по една или друга причина може и да мине 400 000,да се блъскаме всеки ден на бул.Руски защото някакво такси е решило да спре да остави някои в дясната лента или някакво бусче е спряло да зарежда някой,или пак рейса е спрял да качи хората от спирките,определено във времена когато говорим за развитие на градовете,считам че пътните артерии на един голям развит град трябва да са големи и ПРОПУСКЛИВИ!!!така че го предпочитам с 3 ленти,а пак НЕКА ИМА ДЪРВЕТА НА ИВАН ВАЗОВ,там са много хубави, а и паркове колкото искате за спорт за отдих и т.н.
+4
 
 
Никакво рязане на чинарите!!! И никакви ленти за коли повече. Да се направи В. Априлов и движението ще олекне. Само това знаете, да режет и събаряте, когато засадите едно дърво тогава приказвайте!!!!!Чистият въздух на гради ни е жизнено нолежащ, Пловдив се нарежда сред най-мръсните градове в Европа, вие искате дървета да режете. Ми отсечете дърветата по всички улици, направете навсякъде по още едно-две платна. Онкодиспансера е отворен.....
+1
 
 
А защо да спираме само с чинарите, аз викам да бутнем Търговската и да отрежем малко и от парк Бунаржик, за да има къде да си тестваме пистовите мотори...
+4
 
 
Според мен могат да направят кръгово за проблемния ляв завой до Лайпциг и да приключат с разширения и глупости. Както и да вдигат повече спрелите автомобили, които пречатл.
+4
 
 
Като гледам анкетата въпроса е Сегашния булевард или да се изгради още една лента. Какво толкова мислите и умувате. Сега булеварда си е 2лентов в посока. Щом толкова не може да се вземе решение да се направи следното: Асфалтира се В.Априлов и се пуска за движение в посока от изхода на града КЪМ Ц.Гара; Руски остава така и се пуска еднопосочен в посока КЪМ изхода на града. За преминаване в района се ползват пресечките между двата булеварда за да се стигне до определена точка в града. Така движението в двете посоки на града ще е в пъти по-бързо, ще се запази растителността на булеварда. Да ще е трудно да се свикне с това от къде да се мине за да се стигне до някъде, но няма хляб без кора. След години, когато в пъти нарасне броя на МПС из града и трафика стане още по-голям, пак ще се мисли за глупости, трябва да се мисли за напред, а не само за сега.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: