ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пловдивската полиция ще ни дебне дали караме с включени фарове целогодишно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 03.08.2012Коментари (27)5599
© Plovdiv24.bg
Веднага след като влязат в сила новите промени в Закона за движение по пътищата, с които се регламентира автомобилите да се движат целогодишно с включени къси светлини през деня, служителите на "Пътна полиция" ще следят за нарушители и ще налагат санкции. Това заяви Радослав Начев, началник сектор "Пътна полиция" в Пловдив.

"Глобата за нарушителите ще бъде 50 лева. Не се предвижда гратисен период, в който контролните органи само да предупреждават неспазващите новите изисквания", обясни инспектор Начев.

Той добави, че нарушителите ще бъдат следени и с поставените видеокамери по кръстовищата и главните пътни артерии. 

По думите на инспектор Начев използването на светлините целогодишно е един от факторите, които могат да повлияят върху пътната безопасност.

Относно притесненията на някои шофьори, че така ще се повиши разходът на автомобила, специалистите казват, че е така, но все пак пътната безопасност е по-важна, отколкото разходът на автомобила", коментира инспектор Начев.

Източник: радио "Пловдив"



Още по темата: общо новини по темата: 4
10.04.2022 »
07.08.2012 »
20.07.2012 »
05.11.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.08.2012 г.
0
 
 
ЩЕ ДЕБНАТ ГОРКИТЕ СИРОМАСИ И ТЕ СЕМЕИСТВА ГЛЕДАТ КОПЕЛЕТАТА НЕ СЕ НАЯДАХА
0
 
 
Раздел XVII.Използване на светлинитеЧл. 70. (1) При движение.....(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня ИЛИ ! ! ! с къси светлини;2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня ИЛИ ! ! ! с къси светлини.В цялата работа единственото ВАЖНО нещо е думичката "ИЛИ" даваща право на всеки водач на МПС да си реши дали да си използва късите светлини на автомобили ИЛИ да си монтира DRL-ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ и да си кара с тях! А най-новото изменение касае СРОКА за използване, а не ВИДА на светлините който трябва да светят!
0
 
 
Доколкото разбрах предвижда се да се кара на къси задължително само извън града.някой знае ли нещо по въпроса?
+2
 
 
Мръсни обирджии,всичко се прави с цел събиране на пари и на никои не му дреме за живота на хората!КРАДЦИ!!!!!
+4
 
 
В населените места ограничението е 50км/ч. При тази скорост, ако не виждаш автомобилите без фарове през деня, то по-добре не се качвай да караш. Мисля, че наредбата е добра за извънградските маршрути и абсолютно безсмислена и безпочвена в града.Шофьорите много бързо ще си изградят навик да се съобразяват само със светещи предмети. Горко им на пешеходците, които нямат къси!
+4
 
 
"...По думите на инспектор Начев използването на светлините целогодишно е един от факторите, които могат да повлияят върху пътната безопасност..." Ами инспектор Начев да си беше направил труда да провери как стои въпрос в цивилизованите държави - ДНЕВНИ светлини и КЪСИ светлини са две съвсем различни неща ! Типично по български вземаме една добра идея от вън, пречупваме я през призмата на Бай Ганьо и после се чудим защо хората все били недоволни и роптаели. А какво ще правим в случаите когато си караш през деня и по време на движение една от късите светлини изгори (попадайки в поредната дупка на пътя) ? В нормалните случаи, органите на реда те спират и УСТАНОВЯТАТ (а не санкционират веднага), че има техническа неизправност и ако отстраниш проблема веднага (всеки би трябвало да си има резервен комплект светлини в автомобила) на място ти пожелават приятен път и всеки си тръгва по живо по здраво. Човек не може да слиза на всяко кръстовище в града, на което има камери, да си проверява дали му работят и двете светлини, за да не го зарадват със честитка, ако премине с "не включени" къси светлини. Що се отнася до повишената пътна безопасност на пътя в следствие на карането с включени къси светлини целогодишно - резултатите са доста противоречиви - особено за летните месеци, когато има силна слънчева светлина през по-голямата част от деня. Броя на леките ударите поради несъобразена дистанция или по-точно казано късно виждане на включени стоп светлини на предното МПС, са повече от същия вид ПТП-та в период на шофиране без включени светлини през светлата част на деня. За това УМНИТЕ хора от Европа измислили ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ - те светят само в предната част на превозното средство, имат в пъти по-дълъг живот и по-ниска консумация на енергия (използват се достатъчно мощни LED диоди) но не заместват включването на късите светлини когато това е необходимо.
+1
 
 
То читав път няма , те щели да дебнат...ще дебнете у...я. И без това се криете като лалугери зад храсти и стълбове
Aнонимен
на 04.08.2012 г.
+3
 
 
Да почнат да ги гледат тия камери. Всеки ден виждам хора да минават смело на червено, да се отнема предимство, неправилни престроявания ... Те за фаровете ша ми гледат на камерите. Ами ако ми изгори в движение аз от къде да знам че е изгорял? Или преди всяка камера да слизам да проверявам?
+11
 
 
Писна ми вече от тия тъпаци в парламента!!!!Само се чудят как да ни съдерат кожите,а как да вдигнат заплатите и стандарта малко от малко да заприличаме на европейска държава никой не мисли и ГЕРБ ще получат червен картон май на следвашите избори.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: