ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (20) | Вчера (19)
4 фирми са подали документи за проектиране на Дублиращия гребен канал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 07.08.2012Коментари (17)11093
© Plovdiv24.bg
4 - ма са участниците в конкурса за проектиране на Дублиращия гребен канал, научи репортер на Plovdiv24.bg. Това е станало ясно по време на отварянето на документите по допустимост на фирмите, участващи в процедурата.

Позициите в конкурса са две. За първата: "Комплексен проект за инвестиционна инициатива за Дублиращ гребен канал" са участвали три фирми. По отношение на втората позиция - "Изготвяне на екологична оценка и оценка за съвместимост на комплексния проект" се е явил само един участник, съобщи зам.-кметът Георги Титюков, председател на 7-членната комисия, в която участва и главният архитект на Община Пловдив Румен Русев.

Ако се установи липсата на някой от нужните документи, фирмата, допуснала пропуска ще бъде уведомена с писмо от комисията, че в седемдневен срок трябва да представи документа. Ценовите оферти ще бъдат отворени след като всичко е налице.
 
Припомняме, че с 40 гласа "за", 0 "против" и 1 "въздържал се" общинските съветници на Пловдив приеха изменение на подробния паркоустройствен, застроителен и регулационен план на "Спортен комплекс Отдих и култура" във връзка с изграждане на "Дублиращ гребен канал за загряване на състезателите".

Новопроектираният канал заедно със съществуващият такъв гребен канал ще създадат водна площ от 470 дка, която ще подо
АНКЕТА:
Има ли нужда Пловдив от втори гребен канал?

Да
Не

бри микроклимата на много топлия град, като ще намалят средно с 2-3 градуса температурата през летния период. Създаването на новото трасе освен използването му за републикански, регионални и основно гребни състезания от европейска и световна величина, ще бъде най-атрактивната и предпочитана зона за отдих на пловдивчани. Към предлаганото трасе ще се предвидят изграждането на водни атракции.

Водното трасе ще бъде с естествени брегове, без бетонови намеси и с дълбочина не- повече от 1,50 м. Нивото на водата следва да бъде на едно ниво с това на съществуващия гребен канал. Ширината на новото трасе трябва да се предвиди да не е по-малко от 50 метра, като се обособят две връзки - при финала и при старта на съществуващия гребен канал. Трябва да се използват всички подходящи места за създаването на уширения с цел обособяването на зона за водни ски и други водни атракции и новото трасе, заедно със съществуващото, следва да отговарят на световните стандарти за провеждането на женски и мъжки спортни състезания.

Необходимата атракционната инфраструктура е обслужващи сгради, градинска кафетерия, обиколна алейна мрежа- разделно обособена за пешеходци и велосипеди, урегулиране и оптимизиране на съществуващата зоологическа градина, преценяване на възможността за нейното разширяване, проучване възможността и регулиране терен за кампус - от шатров тип за зелено училище и анализиранe и предвиждане на открити площадки за отдих.

Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Някой въобще ходил ли е зад гребният канал до Дерменделийката, за да види и да коментира.
+1
 
 
Защо вместо в този канал не погледнете към стадион Пловдив??? Вече има един гребен канал, а нормален стадион в Пловдив къде има??
+3
 
 
И на мен не ми стана ясно, как с изсичането на толкова дървета ще се намалят температурите в града. Сумати идиотски твърдения, за да се измисли причина да се окрадат тези пари. Аре хора отворете си очите!
-1
 
 
"Новопроектираният канал заедно със съществуващият такъв гребен канал.....ще подобри микро климата на много топлият ни град...." Господа управници, вие - нас, пловдивчани за идиоти ли ни имате ?? Ако следвам логиката на ,горе цитираната простотия защо града ни е по топло от преди? Нали удължихме двойно гребният канал в края на 80 години? Защо не е по хладно лятото 2- 3 градуса? А някой от тогава управляващите да посади поне едно дръвче на мястото на изсеканата гора ? Да ми покаже, защото аз не виждам!!! Сега като изсечете и самораслеците, ще стане още по хладно в топлият ни град,така ли? Новият канал трябвало да има естествен бряг и широчина минимум 50 метра!!!!! Този гений, който е написал това,стъпвал ли е на гребният канал? При шро1ина минимум от 50 метра, ще опрете почти в Марица и както е проектиран естествен бряг..... познай!!! Не съм против втори гребен канал и още повече срещу спорта в Пловдивно !
+7
 
 
Явно това, че ще се строи съоръжение от СВЕТОВЕН мащаб в Пловдив не е нужно на града... Как може да се обвързва строежа на втори канал с милионите за Голямата къща, да не говорим със Зоологическата градина. Като чета някой път хейтърите ми се струва, че този град не заслужава НИЩО заради селтаците, които напоследък населяват града ни...
+4
 
 
Нека да имааааа!! Друго като неискат да правят....! Гребен канал.... нека! Повече гребци в Пловдив
-5
 
 
За какво ни е втори канал. Ние тоя едвам ползваме та втори да го занемарят и него след 1-2 години като минат изборите и се похвалят със свършеното. Има къде къде по належащи неща от втори гребен канал. Например един качествен плувен басейн на който да могат децата да тренират в нормални условия. Или пък реконструкцията на Стадион Пловдив. Но категорично не и втори канал.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-4
 
 
Ааааа поредната яка далавера...оправихте града, на старата гребна всичко и е наред, на стадион Пловдив всичко му е наред, въобще града е цветущ и само се чудим как една нова гребна база ще завърши перфектния облик на града..тцтцтцтцт а , и лифта , да.смешници
-2
 
 
Оправете зоологическата градина,оправете стадион Пловдив и прилежащите терени,вкарайте гребната база в един Европейски вид и тогава строете нов канал...ама явно важното е пара да се пере пък за другото на кого му дреме...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Малки "канарчета" се снимаха с Тошко Неделев, спечелиха турнир в Разград
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: