ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Минаваш с двойки в следващ клас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 08.08.2012Коментари (51)7443
© Impact Press Group
Повтарянето на класа от учениците, показали слаби резултати през годината, да бъде прекратено, предлагат от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в плана си за справяне с проблемите в образователната система до 2020 г. Според европейската структура наказателната мярка, прилагана досега, е неефективна. Експертите предлагат вместо двойкаджиите да повтарят класове и да губят време, да наваксват учебния материал през лятната ваканция. Тази мярка ще спести пари и на държавната хазна. Всеки ученик е разход за бюджета и колкото по-дълго време е в образователната система на средното образование, толкова повече пари се инвестират в него.

Макар и частично, новият просветен закон е в синхрон с предложението на ЕС. В документа е заложено хлапетата от начален курс да не повтарят клас.

С една двойка пък ще може да преминават в горен курс само от учениците от 5-и в 6-и клас. За да им се опрости повтарянето обаче, петокласниците задължително трябва да имат среден успех минимум добър (4) по другите предмети. Изостаналите ще наваксват уроците в специално организираното лятно училище, както и с консултации по време на учебната година след часовете по програма. Експертите въведоха тази промяна с аргумента, че преходът между 4-ти и 5-и клас е труден за децата. В начален курс хлапетата са обучавани само от един учител, а в пети клас имат различен преподавател по всеки един предмет.

,,Всички европейски проучвания сочат, че повтарянето не се отразява добре на ученика", коментира пред "Монитор" Ева Борисова, експерт от работните групи към образователното министерство. Тя поясни, че децата, които не преминавали в горен курс, често ставали обекти на подигравки от страна на връстниците.

"Повтарянето на клас често лепва етикет на детето като на "несправящо се". С децата, които изостават, трябва да се подхожда много внимателно. Понякога те не могат да преминат в следващ клас не защото са неспособни, а защото са изживели тежка травма като развод на родителите им или пък други семейни и социални проблеми", коментира още експертът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.08.2012 г.
-1
 
 
това е само за деца които имат успех 4 по всички предмети и това важи само за 5 и 6 -ти клас не заа всичкии класове недейте да четете през ред ;)
+1
 
 
А бе да няма обявен конкурс за тъпотия бе?
0
 
 
Не се учудвайте, половината учители са завършили РАБФАК и сега истоирията се повтаря! По интересно ми е, кой ще е учител след време?
+1
 
 
А не може ли въобще да не се ходи на училище?Евтино, удобно и без това 80% от завършилите са с незапочнато образование.
+1
 
 
Боже, до какво доживяхме. Да приемат закони, само и само циганите да ги водят образовании да ги подготвят за бъдещи управници на България. На 66 год съм , но по - голяма неграмотност не е имало у нас.Браво на Игнатов- най - тъпия министър , който сме имали от времето на ; демокрацията ;.Почина на това правителство е ;- прост народ , лесно управляем.Гласувах за ГЕРБ, но няма да допусна такава грешка втори път. Немога да си обесня , как може да толерираш циганите, а да извършваш геноцид над Българите.Защо се води целенасочена политика за унищожение на Българската нация, а се насърчават циганите десетократно повече да се размножават. Мисля си , че ще бъде по -добре , ако някоя друга държава ни превземе и така поне ще се оттървем от всички продажни правителства управлявали до сега.Крайна съм , но съм отвратена от всичко до сега.
Aнонимен
на 08.08.2012 г.
+1
 
 
Боже, Боже, защо прибра грешните и остави смешните?!
+3
 
 
Е сега вече ще излизат напълно неграмотни от училище.И учителите ще са виновни.Децата гледат да им е лесно и управляващите им го позволяват.ПРОСТ НАРОД СЕ УПРАВЛЯВА ЛЕСНО.
+1
 
 
"...,,Всички европейски проучвания сочат, че повтарянето не се отразява добре на ученика..." Вероятно е така, но тези проучвания важат за европейските държави или поне тези достигнали поне средно ниво на развитие на ценностната си система, а не важат за тъмни балкански субекти с каквито предимно е населена територията наричана все още България. Европейските проучвания показват също така, че при трайно поддържане на неадекватно ниско ниво на заплащане на труда, спрямо постоянно повишаващата се цена на живота, рязко нарастват престъпността и емиграцията, но това не води до по-малко алчност и промяна в манталитета на робовладелците наричащи се "работодатели" нито до увеличаване броя на заминаващите през терминали 1 и 2, което навежда до мисълта, че хората или са се примирили да робуват за "без пари" или са станали престъпници.
+3
 
 
Ами аз предлагам да не ходят въобще на училище, направо дипломата да взимат, така драги управляващи ще има двойна икономия, хем ще пестим от държавния бюджет, хем от семейния. Защото едва ли има родител на ученик които да не знае колко струва на семейния бюджет едно хлапе да ходи на училище. Предлагам спестените парички от учебни тетрадки, обикновени тетрадки и други подобни, да отиват директно в кафенетата, чалготеките, цигари, алкохол и т.н. все необходими неща за развитието на нашите деца. Питам : кога ще спрете с простотиите в образованието? Кога децата ни ще се научат да четат и осмислят това което четат? Защото извинявайте, но пет реда урок, без никакви обяснения за какво точно става въпрос, но завършващ с изречението: "Прочетете по-вече в интернет", за мен не е урок, дори учебника не може да се нарича учебник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Алексей Навални почина
Великден 2024 г.
Спортен риболов
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: