ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Превозвач: Страничното накланяне на автобусите не е опасно за пътниците в тях
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 11.08.2012Коментари (22)7138
© Plovdiv24.bg
"Страничното накланяне на автобусите не е опасно за пътниците в тях. Техническият проблем, получил се при наш автобус на 4 август е вече отстранен", така отговориха от "Хеброс бус" във връзка с читателски сигнал, получен на редакционната поща на Plovdiv24.bg

"На 4 август, събота, в 18:37 ч. на спирката пред Панаира автобус, движещ се по линия номер 4, беше наклонен на дясната си страна към вратите. Това не застрашава ли човешкия живот", пита в писмото си пловдивчанина. За случаят той обещава, че ще подаде сигнал и до Комисията за защита на потребителя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте на всички, тъй като никой не е успял да обясни защо иде реч аз ще се пробвам в няколко реда да разясня каква е задачата на тази система ECAS. Конкретно в този случай "застрашаване на човешкия живот" не мисля че има, по-скоро ще се отрази върху комфорта на пътниците. Като цяла с-та е изградена от контролер, разпределителен апарат(захранва се с въздух) и 3 датчика за позиция, които са захванати със задвижващи щанги и ябълковидни болтове за долното ухо на амортисьора. Контролера получава сигнали от много други сложно устроени с-ми в автобуса, като врати, тахограф, сигнал за спиране от EBS и др., в тези 3 с-ми има само 9 датчика, които могат да нарушат работа на ECAS, като сложим и самите негови датчици, какво става? Може да има всевъзможни причини за накланянето на автобуса, от електрически проблем до проблем с налягане на въздуха. Като се имат впредвид и дупките по улиците, които с лекота могат да скъсат някой амортисьор и съответно датчика излиза извън диапазон, да спукат възглавница и какво ли още не ....все пак това е машина може ли някой да каже кое кога ще спре да работи????? От снимката която е публикувана в статията се вижда, че автобуса тъкмо тръгва от спирка, едната функция (Kneeling) на тази с-ма е, че при престой на спирка и отваряне на някоя от вратите, автобуса се накланя към посока на вратата, следователно след като потегли му е нужно известно време за да компенсира налягането в възглавниците. Да не говорим , че има и режим инвалид, при който целия автобус се снижава. За мен този случай е точно такъв, автобуса е тръгнал от спирката, която от снимката се вижда, че е на няколко метра след него (спирката на панаира), и предполагам, че след като е стигнал моста на Марица, е бил вече изправен. Не оправдавам никой, вярно, в който и град да идете има наклонени автобуси, но това е в рамките на разумното. Статията е напълно неточна от техническа гледна точка, като всичко в тази държава и само се всява някаква паника и смут в така или иначе напрегнатия живот на хората, има толкова много неща, за които трябва да си пише, да се говори, а ние от мухата правим слон!
-1
 
 
ми то такива гледки са често срещани в Пловдив,а и сигурно в други градове.
Само истинските ти приятели ще ти кажат, когато лицето ти е мръсно.
на 11.08.2012 г.
+1
 
 
Всички защитници на превозното средство сте толкова компетентни,че нямам думи.След като този автобус в такова състояние е по добре да се движи,ами защо тогава не се произвеждат все такива ? Винаги да са наклонени на една страна и пътниците да са винаги в готовност за слизане. Като гледам и чета тук май са коментирали само служители на гр.транспорт или защитниците им.Неможе спукана възглавница на автобус да се движи и то с пътници из града.след като не е проблем,тогава нека си минават прегледи в такова състояние и да видим дали ще бъдат в годност за возене на пътници.А и хората си плащат за да се возят в ненаклонени автобуси,а не им намалят от цената на билета за това,че се държат когато се отварят вратите за да не паднат,има всякакви хора,които немогат да се държат на краката си , болни,деца и др.Това ми било екстра,екстрата не е да се движи изкривен
+2
 
 
Много некомпотентни хора в тази държава,този автобус си има като ектстра да се накланя на спирките за да могат пътниците да се качват по лесно.Нормално е обачи при потегляне да му е нужно време балансъора и стабилизатора да изхвърлят част от въздуха в другите възглавници за да може да се балансира равномерно автобуса!
-5
 
 
При всички положения автобуса в този му вид е неизправен и не трябва да се движи.
+6
 
 
Това е въздушна възглавница. Защо си милите, че автобуса е неизправен. Просто някоя от тези възглавници е спукана. А защо е спукана - Попитайте кмета за прекрасните пътища, по който се движат автобусите. Стига сте ревли за щяло и нещяло. По-добре ли ще е да се возите в старите икаруси и чавдари - те НЕ СЕ накланят. Ама то не може хем вълка сит, хем агнето цяло. До Пловдивчанина , който пита дали не е опасно - какво да му е опасното? да не изпаднете през затворилите врати ли? или Отворените прозорци, кое и по - точно какво да е опасно за ЖИВОТА на пътуващите - както Вие се изразявате?
-3
 
 
А като накланя жена си на една страна дали не е опасно да и се иссипят циците,а.Да вземе да се обади в комисията която и да е тя.Хора без работа си чешат пръстите.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+8
 
 
Браво, сигнализирай комисията, че колегата е наклонил автобуса на спирката да се качи по-лесно баба ти! Това не е неизправност, а екстра на автобуса и любезно отношение на водача към възрастни пътници! Ако видиш изтеглянето на платформата за инвалиди пиши на комисията, че пода се разпада!
+7
 
 
а те не трябва ли да се накланят само като спират?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: