ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Експерт: При ремонт на "Руски" не пипайте 100-годишните чинари!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 16.08.2012Коментари (33)9623
© Plovdiv24.bg
Чинарите на бул. "Руски" в Пловдив са 100-годишни. Това е част от паметта на града. Те са паметници на културата, които се защитават от закона. Това заяви архитект Георги Селенски - един от авторите на Общия устройствен план на Пловдив.

Той е категоричен, че планът не предвижда отсичането на тези вековни дървета. В плановото задание е записано, че трябва да се предложи вариант за реконструкцията на бул. "Руски", а не че трябва да се изсекат чинарите - подчерта Селенски.

Според него реконструкция на булеварда трябва да има - необходимо е да бъде сменена асфалтовата настилка, тъй като под нея има павета, а доста участъци са пропаднали. Всичко това обаче може да се направи, без да се пипат чинарите - категоричен е ландшафният архитект.

Той обърна внимание, че при ремонта трябва да се подходи много внимателно към кореновата система на тези дървета. След реконструкцията ч

АНКЕТА:
Бъдещето на бул. "Руски" е:

Две платна с по две ленти и запазване на сегашната растителност
Трилентов булевард с друга растителност по средата

инарите трябва обилно да се напояват, дори е необходимо да се премине към капково напояване - заяви Георги Селенски.

Той призна, че Пловдив не е направен за толкова много коли и проблемът безспорно трябва да се реши, но не за сметка на емблематични неща за нашия град. 

"Ние живеем в един стар град, но трябва да го пазим, така, както е навсякъде по света" - заяви архитект Селенски. И риторично попита дали е възможно например да бъдат изсечени кестените в София.

Източник: радио "Пловдив"


Още по темата: общо новини по темата: 237
06.12.2022 »
26.01.2021 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »
23.08.2020 »
03.08.2020 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Според мен трябва да останат 2 платна, да се преасфалтира и да се асфалтира "Васил Априлов", който тогава ще поеме част от трафика на "Руски".
+4
 
 
Според мен трябва да си остане с две ленти,едно добро преасфалтиране и камери навсякъде,за да не спират селските тарикати даже и за 2 мин. в десните ленти.А за дърветата ако се поддържат както трябва освен листа друго няма как да падне от тях.А за кръстовището с Гладстон светофарите на Руски да ги направят на секции,че много пъти в посока централна гара лявата лента заради левия завой има 10-15 коли а в дясната стигат до Данаил Николаев.Още повече ако се направи бул.Васил Априлов както мислят,повечето шофьори няма да го заобикаляме,а ще минаваме от там,а и Васил Априлов е много по важен булевард от Руски,защото е входно изходна артерия за София и не само.
на 16.08.2012 г.
+5
 
 
Две ленти са достатъчни за да поемат движението стига да няма паркирали за да стоят половин час в някое магазинче.Само трябва от двете страни да има джобове за градският транспорт не за таксита дебнещи за клиенти.
+10
 
 
Питам просто от любопитсво. Дали ако вместо дърветата, махнем дупките от булеварда ще постигнем по-бързо придвижване?
+7
 
 
За какво ви е скоростна отсечка точно там??? Всеки ден в пиковете часове минавам по бул. Руски дори и с катастрофа на кръстовището с "Шести септември" дори и задръстването да е до "Лайпциг" колоната се източва за МАКСИМУМ 12-13мин, ако има още по една лента и няма "тапа" ще минете отсечката за 3-4мин - за ДЕВЕТ минути най-много ли става въпрос (и то не винаги)? Ще остареете за ДЕВЕТ минути!!! Като толкова много бързате минавайте по околовръстното, така или иначе повечето от вас идват от село. Когато посадите и опазите едно дърво поне - тогава ще ми разправяте за сеч.
+7
 
 
Да се изсекат чинарите и за тяхна сметка да се разшири булевардът е мечта на селянията. Да си имат скоростна отсечка, където да карат със 100 км/ ч, след което да набият спирачки, да се чуе свистене на гуми. Кеф! Какво толкова - някакви си дървета, то на нашия кър също няма дървета. Преди години разказваха как в Швеция хората накарали правителството да измени трасето на магистрала, защото трябвало да се отсече вековно дърво. Ама от Швеция до наше село разстоянието се измерва в светлинни години. Вярно е това, което някой каза, че може някой да е излязъл от селото, но селото не може да излезе от него.
-4
 
 
Xena, вместо да ми се плюнчиш, е време да се осъзнаеш, че онази перестройка я няма и хората мислят и реализират разни неща, в които има ЗАМИСЪЛ ! когато Руски се е правел, вероятно и баща ти не е имал кола, а трафикът е бил 50 коли за деня ... не ставай смешна! огледайте се, какво правят хората по света ... Бунарджика е там ! разделителната ивица няма да ти даде нужната зеленина ... тесногръди хора !
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+4
 
 
Еее много си умен браво!Ей хищник,ако се поддържа короната на дървото,т.е.да се кастрят изсъхналите клони няма проблем за здравето на хората и(хищниците).Аз от последните 30 години не помня инцидент от такъв характер,че и от преди не съм чел за такъв!
+9
 
 
То остана и чинарите на Руски да отсекат. Ей тогава ще ги призная за пълни некадърници, дано се вслушат в мнението но човека!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: