ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Умряло куче стресна жители на блок в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 17.08.2012Коментари (14)10431
© Plovdiv24.bg
Вчера сутринта блок 81 в жилищен район "Тракия" осъмна с една доста неприятна картина. Пред вход "Б" очевидци са намерили умряло куче. Ето какво разказва Стамен Шопов, живущ във въпросния вход:

"Сутринта наистина имаше едно умряло куче. Не след дълго пристигна полицейска кола, а униформените служители разговаряха с мои съседи. Оказа се, че най-вероятно животинчето е отровено. То беше пуделче и не вярвам да е улично. В нашия район това не е единичен случай - преди време имаше подобен инцидент. Едно от уличните кучета, които обикаляха около блока, също беше отровено. Тогава общински служители дойдоха на място и го прибраха. 

Личното ми мнение е, че никой няма право да лишава живо същество от живот. Това е нечовешко. В края на краищата, хората са казали - "съгради дом, посади дърво, създай поколение вместо да унищожаваш живот". Тъжно е, много е тъжно. За съжаление обаче има всякакви хора".

Припомняме, че град Пловдив има приют за животни и там биха прибрали дори домашното ви куче, ако се налага да се разделите с него. Телефонът на приюта е 032/966 184

Едно такова решение е неизмеримо по-хуманно от убийствата на животни по улиците. Нека не забравяме, че според вече действащия закон за това престъпление се предвижда максимална присъда от 3 години лишаване от свобода.



(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пред въпросния блок вчера имаше още едно умряло куче,а днес 2 и една котка.Някой е решил да се саморазправя,за жалост могат да пострадат деца или домашни любимци.
0
 
 
Трябваше да уточните в статията,че след 17 часа никой няма да се отзове на обаждането!Казвам го от личен опит!Аз бях нападната от глутница кучета в Тракия преди 2 години,докато си разхождах децата.Без да навлизам в подробности само да обясна,че от полицията отказаха да дойдат,дадоха ми телефон на приюта,като ми обясниха,че трябва да се обадя там.При обаждането ми там любезен служител ме попита дали "кучетата са доказано агресивни!!!!!",след което ми заяви любезно,че след 17 часа не работят!Така че явно хората търсят начини да се справят сами.Не одобрявам този нечовешки начин,но когато парковете и детските площадки са пълни с кучета,не можеш да излизаш спокойно по улиците.....трябва да се търси решение на проблема и то сериозно!
-1
 
 
Ако имам мишка у нас и я отровя грозят ли ме 3 години затвор??? Няма да я ям мишката, не я убивам за храна. Ще кажат някои, че мишките са вредители. А уличните кучета не са може би? Оня ден вечерта пак трябваше да се разправям с две улични псета, дето се опитваха да ми се репчат в тъмното. Те може би нямаше да са вредни за мен, ако ме бяха нахапали? Или може би те не пренасят заболявания? Лицемерието на уличнокучезащитниците е изключително странно, да не използвам по-силни думи. Защо строим градове и цивилизация - за да ни се налага да се борим с диви животни по улиците на градовете ни, както са се борили хората с дивите животни преди хиляди години и ако случайно убием някое от тях, да ни хвърлят в зандана?
+2
 
 
Особено интересен е фактът, че служителите от приюта са се отзовали веднага, а в случаите когато лично аз звънях (минимум 5) в рамките на 1 седмица, никой не дойде да прибере даже и един от тези бездомни индивиди, заради което децата ни ги е страх да се прибират сами от училище и да играят пред жилищата си.
+6
 
 
И какво като има приют ? Прибират ги и на другия ден обратно на улицата . Правилно са постъпили хората от блока . Тия клишета за домове , дърва и т.н. ходи ги разправяй на нахапаните деца и възрастни !
+3
 
 
Като има приют да си пребират уличните помяри.А не да се разкарват по улиците
+6
 
 
Не мога да разбера ква е тая мода напоследък.Като се намери умрял помияр,да се вика полиция,да му се прави аутопсия и прочие,все едно,че човек е умрял.
+4
 
 
Въпрос: С какво убийството на кучето е по-различно от това на агнето,ярето,прасето,кокошката и т.н. ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: