ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Опасна мода сред тийнейджърите, стават ЕМО и прибягват до самоубийства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 17.08.2012Коментари (11)5832
© Internet
Опасна мода сред тийнейджърите добива все по-масов характер, алармират психолози и експерти. Истинските последователи на движението ЕМО се самонараняват и прибягват до самоубийства.

EМО-тийнейджърите се разпознават по силния грим, унисекс облеклото и асиметричната прическа с дълъг бретон, която закрива едното око. Винаги се закрива доброто око, защото човек трябва в същността си да страда, там е насочено въздействието върху оформящата се личност", обяснява д-р Димитър Батуров пред бТВ.

Субкултурата ЕМО тласка децата към депресия и изисква от тях да демонстрират публично, да се самонараняват. Рязането на вени или части от тялото ескалира до самоубийства, предупреждава клиничният психолог Блага Русева, която демонстрира десетки форуми в интернет с последователи на ЕМО.

"Лично аз искам да се самоубия. Всички хора ми се подиграват, без приятелите и хората, които обичам", споделя тийнейджър в един от форумите.

Само за година в психиатрия са лекувани 10 деца. Последният случай е на момиче в 7 клас, което направило опит за самоубийство с хапчета пред камера.

"Родителите могат да разпознаят самонараняванията. Едно от 50-те правила на ЕМО субкултурата е детето постоянно да се самонаранява, непрестанно да показва пред околните, че страда, че не е добре и да го прави пред всички. Добре е родителите да контролират и интернет пространството", съветва Русева.

Българските тийнейджъри добре познават ЕМО културата и опасностите, които крие. И психолози, и подрастващи са категорични в едно - най-често причината децата да се самонараняват се крие в семейството и решаването му трябва да тръгне оттам. Субкултурата, която ни заобикаля прави децата депресирани, а движението, в което намират себе си и сродни души, ги депресира още повече.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2012 г.
0
 
 
Ейййй колко изпростяхте за да напишете нещо такова! Браво, браво. Опасна мода? '' Истинските последователи на движението ЕМО се самонараняват и прибягват до самоубийства. '' По-голяма глупост не бях чувала. Не мога да разбера защо като някой чуе емо го свързва с рязане?? Ами замислете се. Само емотата ли се държат така? Другите не го ли правят? Защо си мислите че всички емота са така? ''Субкултурата ЕМО тласка децата към депресия и изисква от тях да демонстрират публично, да се самонараняват.'' Ахахахахаха честно, излагате се. Замислете се преди да пишете нещо. Ако не ви е ясно така наречените ''емота'' дори ако го правят, крият това по всякакъв възможен начин. Винаги се усмихват и не показват на никой какво им е всъщност. За да прибягнат до нещо такова значи се е случило нещо в живота им, което дълбоко ги е наранило. Познавам такива хора и те са далеч от вашето описание. Оставете ни намира и не пишете такива глупости без да знаете нищо по въпроса. Защо например не говорите за жалките кифлички и к*рвички? Те развалят децата. О и замислете се..като видят някой различен веднага почват да му се подиграват и да го тормозят. България е една отвратителна страна в която щом хората видят нещо различно веднага го приемат за 'лошо' и 'опасно'. Спрете да използвате глупави стереотипи и да бъдете против различните от вас хора. Приемете го. Това че не изглеждат като вас не означава че се режат или самоубиват а просто че не ги е страх да покажат истинската си същност.
+11
 
 
Не трябваше да се премахва наборната военна служба и да се унищожават различните видове извънкласни занимания. 12-16 годишни ми се разхождат с 2 литрови бири и се мислят за оригинални повтаряйки бате, бате, като ненормални. Обществото толерира това поведение за това сме свидетели на подобни простотии.
Aнонимен
на 17.08.2012 г.
+10
 
 
КАКВО ЛИ ОщЕ щЕ ИЗЛЕЗЕ,ОПРЕДЕЛЕНО НЕ ВЪРВИ КЪМ ХУБАВО,ТРАГЕДИЯ СЛЕД ТРАГЕДИЯ
+12
 
 
Всички проблеми идват от семейството.Когато родителите се клатят - децата падат.Децата имат нужда от вниманието на родителите,от забавленията с тях и от пример за подражание.
+10
 
 
Това не е съвременна "опасна мода". Това си съществува от много години. Синът на моя приятелка беше попаднал в такава среда и мога да кажа, че основна причина е проблеми в семейството. Не напразно децата търсят внимание! Има и друго-наистина младите не са ангажирани с нищо, освен да са едни консуматори. Няма нищо смислено, с което да се занимават-висят пред компютрите, видиотяват се, събират се с други и нямат нормални теми за разговор освен простотии!! Мотика №10 сигурно би била добро решение, но то сега и бригади вече няма и лагери през лятото. Изобщо пълно затъпяване, е не всички деца разбира се!!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Aнонимен
на 17.08.2012 г.
+36
 
 
По една мотика и на къра, толкова пустеещи плодородни земи има. Да нямат време и сили, за да си мислят глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: