ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Бездомни кучета се нахвърлят върху хора като глутница чакали!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 19.08.2012Коментари (34)9338
© Bulfoto
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от млад пловдивчанин, засягащ все по-актуалната напоследък тема с бездомните кучета и нападенията на някои от тях над хора. Ето мнението на нашия читател:

Здравейте, Plovdiv24.bg!

Пиша Ви, тъй като смятам, че сте единствената медия в областта, която защитава и отстоява правата на гражданите на град Пловдив. Искам да Ви съобщя за неприятен инцидент, който се случи преди известно време.

Докато наскоро се разхождах из "Кючук Париж" (около Сточна гара), бях нападнат (без провокация от моя страна) от глутница озверели песове (с обичка/маркер на ушите), които ми се нахвърлиха като чакали. За мой късмет, успях да ги изплаша и кучетата се разбягаха. Въпросът ми е какво щеше да се случи, ако вместо аз (мъж на 25 години), кучетата бяха нападнали някое дете, пенсионер или жена? Със сигурност новината щеше да е от друг характер... 


Също така искам да попитам - кой и как контролира бездомните кучета в Пловдив и какъв е смисълът да се плащат пари от нашия джоб за тяхната кастрация, обезпаразитяване и т.н. при положение, че ефектът е явно е нулев и кучетата скитат из кварталите и се нахвърлят като глутница чакали на обикновените минувачи? 

Може би отговорните органи чакат и тук да се случи някой смъртен случай, за да предприемат някакви реални действия (или поне да се опитат да замажат очите на хората)? Благодаря Ви.



Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Според закона, кучетата са общинска собственост и общината носи всякакъв вид отговорност по въпроса около кучетата. Така че - нека Общината ви отговори. Храненето на животните пък е залпожено в закона, и поради това че общината НЕ ги Храни, ги хранят граждани. За което пък няма какво да обвинявате гражданите. За съжаление, НЕ СЕ работи усърдно по въпроса на територията на града - някои знаем що за 'приют' има, и как се харчат парите НИ/ВИ... Лошото е че никой не иска и да чуе от общината или от приюта или от БАБХто- отговорна затова.... Не заради кучетата, а заради хората, аз лично съм вдигал приюта на главата си, заради глутницата, която е на 11ти коловоз на Централна Гара и ходих да 'гоня и ловя' кучетата заедно с екипа, за да се оттърват гражданите..... Вие - кого сигназирахте? Кого натиснахте за да се реши приоблема? И аз плащам данъци като вас, но пък намерих сили и време да вдигна Общината на балон по въпроса.... Защо вие не си потърсите правата като граждани? И за да 'вържете' нещата- ще ви кажа - изписват се по 5 (пет) лева на ден за храна на куче - само за храна..... Френска кухня с доставка ли значи това? аз имам две дворни и едно домашно и пак не мога да докарам 5 лева и за трите на ден..... И докато в Пловдив ИМА кучета за ловене, екипите ходят по други населени места да пробират вече хванати кучета, за което съответната община плаща 140 лева на натоварено куче (да не забравим и 'командировъчните' за екипа до с. Труд например... Кое според вас е по-изгодно - ловците да търчат като луди из депото на 11ти коловоз на Гарата без командировъчни, да полагат усилия в ловене и хващане, или варианта да идат до Костиево (например) натоварят 15 кучета и приберат пачка пари.... Само че аз да ви кажа - писна ми от такива, жалващи, дето не си търсят правата. Всички плащаме данъци, и трябва да питаме адце ба защо ги плащаме като не се върши работа, и да питаме там където трябва, а не само да се дава материал на жълта медия, която пък заработва парите си от вашето незнание...
0
 
 
да ,същите кученца ги хранят всяка вечер в ресторант ,,рандеву,, и като нахраниш 2 кученца те после идват още 20 ,и става глътниза.на всичкото отгоре седат в тъмното и точно посред пътя и колкото и да са ,,кротки,,като него видиш в тъмното те нападат.нали изгониха тази неграмотна простакеса бившата кметица...е нищо не се случва в района на събота пазара е западнал както го помня от 1980 година,това е района с нито един прав тротоар а отскоро си имаме и кученца
+3
 
 
Кучетата са на глутници, защото идиотите като си вземат куче и след време решават, че е трудно да го гледат го пускат навън и те като няма какво да ядат, а и всички знаем животинската природа и обществото на глутницата..... Иначе наистина е много плашещо като ти се нахвърлят няколко озверели песове. Според мен трябва много, ама много строг контрол относно собствениците, лошото е че няма кой да го прилага.
+5
 
 
Не се заблуждавайте, че ако изядат някого, управниците ще се заемат с проблема! за софия и двама изядени не са достатъчни! и фандъкова нямало да я съдят за престъпно бездействие, защото двама изядени били малко!!! или сами трябва да се справяме, или да ни ядат кучетата!
+4
 
 
Лошото е, че проблема съществува, но заради псевдо защитниците на животни всички си траят(община, органи на реда и т.н.). Живея близо до Ботаническата градина в Тракия - глутницата там почти всеки ден се нахвърля на преминаващи пешеходци имало е дори случаи с нахвърляне върху жени и деца - за щастие без сериозни последици- само страх.Малко ли е? Не! И какво правим? Нищо! Чакаме да стане нещо необратимо, за да вземем по-сериозни мерки. Лошото е, че тогава пак няма да има виновни само пострадали :( Някой сеща ли се как може да се предотвратят по-сериозни инциденти?
+7
 
 
Кучета в Пловдив по улиците не трябва да има Точка.
Сподели какво ново....
на 19.08.2012 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+5
 
 
Също и в квартал "Тракия" в района на гарата има глутница кучета, които обикновено вечер се събират. Често ми се е случвало късно вечер да се будя от силното им лаене, някой път гонят и минаващите коли! Предполагам и други в квартала са го забелязали.
+2
 
 
абе я накой да каже какво е ставало в джамията !!!
+15
 
 
идеята за кастрация и пускане на свобода е дебилна и лишена от всякакъв смисъл-харчат се пари, а песовете си скитат,замърсяват с изпражнения и показват зъби...и в края на краищата-кастрация???!!! кучетата не ни чукат, а ни хапят!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: