ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (18)
Пловдив представи проекта за новия гребен канал пред световния спортен елит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:59 / 19.08.2012Коментари (2)3921
©
Организационният комитет на световното първенство по гребане в Пловдив покани снощи на "Вечерта на нациите" 200 гости от световния гребен елит, за да представи проекта за втория гребен канал в града. На "Вечерта на нациите" присъства ръководството на световната федерация по гребане (ФИСА), кметът на града Иван Тотев, заместник кметът по младежката политика и спорт Георги Титюков, представители на национални федерации по гребане.

В приветствие към гостите кметът на Пловдив обясни, че гребният спорт е приоритет в спортната политика на града. "Готвихме се много усърдно за това световно първенство, но сме наясно, че, за да станем световен център по гребане, каквато е нашата амбиция, ще трябва да изградим съпътстващ гребен канал според изискванията на ФИСА", каза Иван Тотев. "За Пловдив инвестиция от около 7 милиона евро, колкото ще струва новото спортно съоръжение, е значителна.Но ние сме решени да го направим заради хората, които живеят тук, защото мястото ще стане привлекателен център за отдих", добави кметът.

Дублиращият гребен канал се проектира от арх. Илко Николов и готовите проекти бяха представени на гостите от представител на неговия екип. Архитект Тодоров каза, че съоръжението ще има три зони: първата е самият канал, втората е градски парк, а третата е част от защитения по програма "Натура 2000" природен парк със специфични растителност и птици. Според проектантите новото водно съоръжение ще има дължина от 2100 метра, ширина от 45 метра и дълбочина от 1,5 метра и ще се използва за загряване на състезателите преди състезания. Общата водна площ на канала по проект ще бъде 104 131 квадратни метра и ще бъде пресечен от 8 леки пешеходни моста.

По проект каналът ще бъде свързан със сегашната гребна база на старта и на финала, така че готвещите се за старт състезатели и тези, които вече са свършили състезанието да не преминават по трасето и да не пречат на състезаващите се в момента гребци. Когато няма състезания по гребане, каналът ще бъде воден атракцион със ски-влекове, водни колела и други водни развлечения.

Президентът на ФИСА Денис Освалд благодари на Пловдив за усилията по подготовката и за наистина отличната организация на световното първенство по гребане. "Получи се отлично състезание с много високи спортни резултати", заяви босът на гребането и член на МОК. "Впечатлен съм от амбицията да направите още едно отлично спортно съоръжение за гребния спорт и ще се радвам да го видя, когато е готово", добави Денис Освалд.

Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Какви са тези глупости,кому е нужен този 2ри гребен канал?На нас един ни е много,та сега 2ри да се строи...НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СТАДИОН В България 'Пловдив' СИ СТОЙ ТАМ ИЗОСТАВЕН И ИЗПОЧУПЕН БЕЗ НИКОЙ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА НЕГО? На някой хрумвало ли му е,че може да се оправи и да стане годен за провеждане на спортни събития ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: