ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникален по рода си рок фест наближава в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:43 / 28.08.2012Коментари (8)5628
©
Николо Коцев (вляво) с големия Джо Лин Търнър
Уникален по рода си рок фест наближава в Пловдив. "Животът е хубав с рокендрол", убеден е организаторът на първия тридневен "PolineROOOOCK Fest" 2012 Владислав Ботев. Затова на 14 септември на сцената на Летния театър на Бунарджика започва гастрола на 22 рок банди с около 100 музиканти от Пловдив, София, Пазарджик, Бургас, а също и от Сърбия
и Гърция. 

Концертите ще са от 13 до 15 септември между 16.30 и 22.45 часа всяка вечер. Промоционалният тридневен билет струва 12 лева. Иначе редовната цена е 13 лева. Билетите могат да се намерят от утре на касата на Билетния център пред община Пловдив и на Музикалния център
на ул. "Отец Паисий". 

Сред хедлайнерите са Николо Коцев с "Кикимора", "Ренегат" и Васко Кръпката. Сред участниците личат Krossfire, SHEKY and the BLOODRAIN, Обратен ефект, TORNADO, ROCKA ROLLA. 

"Поръчали сме хубаво време без дъжд, слънцето залязва в 17.45, прекрасни вечери с по 25-27 градуса температура", каза пред журналисти организаторът на феста Владислав Ботев. Амбицията му е той да стане ежегоден, като още от следващата година да има пролетно и лятно издание. 

60 на сто от парчетата на групите за фестивала са авторски, като някои от тях ще изпълнят и творби на Джон Лорд в негова памет. Само "Кикимора" е подготвила 7 такива изпълнения, разкри Владислав Ботев. По думите му това е едно от най-мащабните събития от този вид в Пловдив, разбира се, извън големите концерти на световни имена от рока, които гостуваха в града. Николо Коцев е избрал Пловдив за първа сценична изява на групата си "Кикимора". 

"Пловдив е градът с най-много хора, които обичат рок енд рола, няма да забравя как през 2003 г. пак на театъра на Бунарджика публиката не мръдна два часа и половина при пороен дъжд на концерта ни", каза Николо. Той разказа, че дължи доста на Пловдив за музикалната си рок култура не само заради това, че е завършил Академията тук. 

"Винаги съм имал специално отношение към града и неслучайно се смята, че в Пловдив има най-силен рокаджийски дух, не само заради музикантите, а и заради публиката". По думите му "Кикимора" е млада група, която има сериозни заявки за по-специално творчество. 

"Искаме да работим само в България. Работил съм из целия свят 30 години, но да свиря на българска сцена с българска група е нещо, което правя с най-голямо удоволствие. Надявам се тази група да бъде от най-обичаните след години и да спечели още фенове след фестивала", каза още Николо Коцев.

Коцето от "Ренегат" посочи, че подобен рок събития са рядкост и е въпрос на чест поканата за участие, която са получили. 

"В проекта влизаме с детски ентусиазъм и сме достатъчно мотивирани, няма да разочароваме хората, които очакват брилянтни изпълнения", заяви още музикантът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БРАВО на Владо, всеки си казва "абе трябва нещо да правим, защото чалгата ни залива", но си остава само с доброто пожелание, а Владо се хваща и го прави. Както виждате цените са повече от символични, т.е. прави го не за пари, а в името на Рока. Дано да е хубаво времето само.
+7
 
 
Свалям шапка на Владо за ентусиазма с който работи, нека подкрепим БГ рока
-5
 
 
Този Николо Коцев за първи път го чувам. В кои групи е свирил, че ми стана интересно? Единственото което мога да кажа за него е, че леко ми прилича на Силвестър Сталоун във физиономията :)
+5
 
 
Вижте сега, не че нещо, обичам рока, но ми писна да гледам български рокаджии. Кога ще видим някоя известна банда? Нещо от рода на Within temptation, Godsmack...Извинявайте, но помним какво стана когато Lord of the dance дойдоха в Пловдив, колко хубав концерт стана, след това Ищар. Нека има повече такива мероприятия.. с удоволствие ще ходим. Респект към музикантите, които ще участват но Пловдив има нужда от по мащабни прояви.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив отбелязват 9 май
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български футболисти в чужбина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: