ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: "Невидим" знак в Центъра ми създаде куп неприятности!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:37 / 04.09.2012Коментари (48)8190
Здравейте, вчера в 14:00 часа колата ми беше закопчана със скоба на ул. "Капитан Райчо" 50. При паркиране заплатих на случител на фирмата 1 лв. Той прибра парите и не каза нищо. Когато тръгвах от офиса си, видях, че на колата имам скоба. Когато дойдоха да ми освободят колата, ми обясниха, че имало поставен знак за "синя зона", но знакът не се вижда от нито един ъгъл на кръстовището, защото е зад короната на едно дърво, а работникът не бил длъжен да ми обясни, че трябва на всеки час да плащам, а да съм се осведомил от медиите, което според мен е несериозно. 

Пиша ви това, за да предупредим всички, които искат да паркират на ул. "Капитан Райчо", че ще бъдат закопчани без предупреждение и без да могат да видят какъвто и да е било знак. Прилагам снимки на въпросното кръстовище, където би трябвало да има знак, пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш читател. Кой има вина за така създалата се неприятна ситуация, оставяме да прецените вие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
РЕШЕНИЕТО- ОТСЕЧЕТЕ ВСИЧКИ ДЪРВЕТА В ПЛОВДИВ ,ЗА ДА СЕ ВИЖДАТ ТАБЕЛИТЕ.
+1
 
 
Преди беше много лесно! Плащаш в 8:00 1 лев и отиваш след работа в 18:00 и си взимаш колата, когато вече няма кой да ти вземе парите за престоя в "синя зона"! Дай да отсечем дървото за да се вижда табелата от 1 километър! Щом въпросният гражданин работи в района, силно ме съмнява, че не е запознат с новите условия на 'синя зона"!
You can't rely on other people to make you happy
на 04.09.2012 г.
+3
 
 
цитат:
Непознаването на закона, не е оправдание за неспазването му!
Всеки е длъжен да се запознае с условията на ползване на дадена услуга, преди да я ползва. Ако директно премине към използването й, значи се съгласява с каквито и да било условия и цени. Като отидете в банката, питате и разпитвате, защото знаете, че за тях е изгодно да ви спестят цялата истина, като отидете на ресторант, се запознавате с цените преди да поръчате, дори и вчера да сте били пак там, да продължавам ли? Оправдание може да си измисли всеки, то това не е трудно.
цитат от изказване на Marieta Krivcheva:
вие като влизате в кафете,очаквате ли сервитьорката да знае и да ви каже какво предлага заведението-разбира се,това и е работата.
И между другото в кафене сервитьорката не ви чете цялото меню, а клиента пита "Имате ли еди си какво" и тогава тя отговаря да или не. Ако бяхте попитали човека на паркинга, щеше да ви каже. Защо да е длъжен, в кой закон пише, че е длъжен да ви обяснява? Че той ако на всеки отделя по 5-10 минути за обяснение къде ще му излезе края? Докато обяснява на Вас другите да седят и да го чакат ли? Ще го чакат ама друг път, ще се изнесат, както най-вероятно вие сте искали да направите и както много хора в Пловдив правеха и заради това се въведоха въпросните правила, които между другото винаги са били така в София, Бургас, Слънчев бряг и на доста други места, където аз лично съм ползвал Синя зона. Само тук незнайно защо беше като на платен паркинг - като си тръгваш плащаш, само че разликата е, че платените паркинги са заградени и с бариери и не можеш да напуснеш паркинга без да си платиш, докато тук не само, че не са заградени, а в 17:00 хората с билетчетата си тръгваха и много хора изкарваха по цял ден с платен само 1 лев "начална такса", което никъде другаде го няма.
0
 
 
приятелче както и да те погледне човек за глоба си си :) айде със здраве
-3
 
 
Пълни глупости! Този служител интернет няма ли в тях и в офиса да прочете къде има синя зона и къде не. И да не би да спира там за първи път при положение, че има офис. Или може би така му изнася да плати левче за час и колата да му стои там 8 часа. Постоянно спирам там тъй като работя на центъра и никога до сега не съм имал проблем. Връщаш се и доплащам ... елементарно, но преди това му казвам на служителя и проблеми си нямам. Друг е въпроса, че някои хора се правят на тарикати и после реват.
на 04.09.2012 г.
+4
 
 
при мен идва наглецът вика един лев давам му и тръгвам като зная, че като се върна ще платя по часове колко съм стоял, връщам се хоп колелото закопчано, викам кво става пичове ами вика ти не знаеш ли , че се предплаща, е как да се предплаща като първо не знам колко ще стоя и второ вие нищо не сте ми казали и те наглите селяни ми викат ами то пише в сайта на фирмата там трябва да четеш и айде още 20 кинта за скобата и за малко да ги пребия, просто едвам се стърпях. дъждът ги спаси.
+4
 
 
Най-малкото, което може е служителя да обясни, че са в сила нови правила и е необходимо на вски час да изпращаш SMS. Ако го мързи или е неспособен да формулира такова изречение просто да каже "Прочети табелата, която е зад дървото." Не съм съгласен да платя един лев в ръката на човек и той да не си направи труда да ми каже, че вече не мога да заплатя разликата при тръгване!
+2
 
 
От това, което прочетох се разбира, че въпросният читател е бил в офисът си. По пътя на логиката, трябва да знае, че там има знак - той не е поставен вчера. Ул. "Капитан Райчо" е синя зона може би половин година, ако не и повече и дори малките деца знаят, че в синята зона се плаща на час. Не оправдавам държанието на служителя обслужващ синята зона, но и шофьорите сме длъжни да оглеждаме за табели, АКО не познаваме района, в случая явно не е така.
+5
 
 
Служителя ако изобщо може да се нарече такъв в повечето случаи е длъжен да обясни колко пара за колко време взема и дава бележки.Хората да не спят пред телевизорите че да знаят в кои град какви наредби има?Когато съм спирал на такъв паркинг в повечето случай са ми казвали господине таксата е еди колко си за един какво си време,сега ако във въпросната ситуация на някой ми се е доспало да си ходи в къщи.И да си оправят знаците ние да не сме екстрасенси че да знаем по кои дървета какви знаци са накичили.Преди време про подобна умнотия ми вдигнаха колата след подобаващия спор пари не върнаха но поне окастриха клоните та да е видно че кола има знак.
-3
 
 
този да не е мислил че паркирането е 1лв. на ден.аман от тарикати и неразбрали.офиса му е там а пък не знае че струва 1лв. на час ай стига бе.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: