ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Искат увеличаване правомощията на служителите на "Общинска охрана"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 21.09.2012Коментари (27)6423
© Plovdiv24.bg
Георги Георгиев
"Искаме увеличаване правомощията на "Общинска охрана" почти до полицейските такива", заяви шефът на общинското предприятие Георги Георгиев по време на представянето на велопатрулите, които ще обикалят в "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Георгиев беше категоричен, че това е нужно, защото освен уредите, алеите, осветлението и съоръженията в парка, трябва да се опазва и сигурността на гражданите. Служителите на Общинска охрана ще бъдат в постоянна връзка с районното управление на МВР в "Тракия". 

"Имаме идея да бъдат снабдени с радиостанции и при необходимост да поискат помощ от полицията", поясни още Георгиев.

Той уточни, че велопатрулите в "Лаута" няма да са въоръжени точно заради ограничените правомощия, но въпреки това ще могат да задържат нарушители до идването на органите на реда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
не и докато не разкарате пияниците и несъвестни идиоти от там !
+3
 
 
Хахахах :D Всички нормално мислещи сме на минус :D :)
-1
 
 
Хората, които работят в Общинска охрана са... Тъжна гледка.. Достатъчно правомощие е да имат връзка с полицията и да викат помощ при необходимост.. Но оръжие и каквото и да е лл :X Най- много нягои да ги отупа.. Да обикалят и да викат полиция при нужда.
+1
 
 
ЗАКРИВАЙ! Само ще кажа ,че тия мишоци трябва да бъдат пратени да метат улиците. Чеп за зеле не става от тази общинска охрана.
+2
 
 
Какви правомощия за тези гащници. Да пълним гушата на този боклук Георгиев.
0
 
 
Какво правомощия бе хора?!Та тези 95 % са събрани от кол и въже.Такива,които *** хващат,работа-не!Какво да им се позволи на тях?!От къде ги намериха такива екземпляри,не знам :D
+1
 
 
Не че Г-н Георгиев ще погледне този коментар, но все пак ще го попитам няколко въпроса: 1- Г-н Георгиев колко са служителите в поверената Ви фирма под 35 години ? 2- Г-н Георгиев какви правомощия да имат старци от охранителният състав на фирмата, който едвам ходят, камо ли да се борят с престъпността? 3- Г-н Директор на ОП"Общинска Охрана" колко е заплатата на служител от охранителният състав в поверената Ви фирма - аз ще Ви кажа - около/под 300 лв след удръжките и данъците. Г-н Георгиев Вие сте бивш началник от МВР. Вашият ресор справи ли се с превенцията и противодействието на престъпността в центъра на града? Преди години (около 2001-4) Г-н Директор в фирмата - тогава "Общинска охрана" ЕАД имаше много млад състав 20-30 години. Този състав си вършеше работата. Имаше нощни патрули ПЕША в районите. Не ни е тежала работата, но от това, че фирмата стана "Много вожд - малко индианец" и всичко се разпадна. Младите колеги или сменихме работата или просто напуснахме. Някой продължиха да се борят за това другите да спят о спокойно - сега са служители на МВР, други просто отидохме в друга охранителна фирма (дайкс, алфа сот и др.) Тогава Г-н Директор по центъра нямаше цигани с торбички лепило около заведенията, просяците бяха в пъти по малко или не се забелязваха по центъра на Пловдив. Тогава имаше хъс за работа. А сега какво е останало от тази фирма ? Старите началници, нови служители - болшинството пенсионери от МВР или МО. Понеже все още познавам служители от ОП "Охрана и сигнализация" мога да Ви кажа, че има от тях и хора, който желаят да си вършат работата съвестно, но им се налагат всевъзможни глупави задължения и заповеди. Добрата работа не се постига с това колко АКТА или ФИША си написал в района си, а с това живота в района да се подобри. Тоест хората в този район да са по спокойни и да се научат да зачитат правилата. Според мен не Ви трябват правомощия, а хора, който да си изпълняват задълженията съвестно за нормална заплата. Имате служители (да не изпадам в имена) който с години са "началници" и мислят само заповеди без да асимилират ползата или вредата от това. Правомощия желаете - а какви да са те? Полицаите не са защитени (наблягам на чл5а от ЗМВР) и никой няма респект от това , та вие ли? Сам знаете, че и да имате белезници не може да ги ползвате - те са ПОМОЩНО средство по закон и могат да се само и единствено в определени случай. Това го знам от личен опит и тежко и горко на ваш служител ако окове някой с тях. Вие ще застанете ли ЗАД НЕГО?!?!?! Г-н Георгиев. Вие в момента и от Вас зависи каква да е фирмата: Такава, в която да работят млади и кадърни служители или такава, в която да има само Бивши пенсионери от МВР/МО за началници и пенсионери за служители - охранители.
+1
 
 
Ей голям мерак за куки всички, няма такъв абсурд в други държави- 70 000 каскета и пак им са малко...
-3
 
 
А защо тогава да не се назначат редови полицаи за тази работа,да кажем в предпенсионна възраст или войници?
-1
 
 
Като искат да стават полицаи, да ходят в Симеоново! Какво повече от това да задържат нарушители искат? Да спират хората и да им искат лични карти, да им правят обиск ли? Да-да, няма да стане тая!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Футбол - други
Стрелба по Роберт Фицо
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: