ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
И бебетата в Пловдив с карти за градския транспорт!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 27.09.2012Коментари (17)16301
© Plovdiv24.bg
В Пловдив, както и в цялата страна, вече и малките деца до 7 години, включително и бебетата, трябва да имат поименни карти за градския транспорт, които са безплатни. Това гласи постановление на Министерския съвет.

Целта на решението е да се гарантира застраховката на малките деца при пътуване в градския транспорт. Картите в Пловдив вече се издават в бюрото на бул. "Мария Луиза". За издаването на подобна карта е нужно родителите да носят акт за раждане на детето и негова снимка. В момента тече гратисен период, а представянето на картите в автобусите става задължително от 1 ноември тази година.

По този повод на имейла на Plovdiv24.bg от наша читателка се получи следното мнение:

Здравейте. Бих искала да се обърна към Вас, защото съм сигурна, че ще обърнете внимание на сигнала ми и ще внесете яснота в объркващата информация, с която разполагам. Става въпрос за издаване на карти за масов градски транспорт на бебета и деца до 7 години. Не искам да коментирам идеята на превозвачите или общината за издаване на такива карти (обясняват, че е застраховка на детето в случай на произшествие), но не мога да стоя безучастна в тоталната дезинформация по отношение на всичко, което касае градския транспорт в гр. Пловдив. Преглътнах няколко загубени часа в търсене на подходящ автобус по време на ремонтните дейности в града (поради липса на информация по спирките и автобусите и оскъдната информация за маршрута на автобуса от изнервените кондуктори); също и напразното висене по спирките в последните дни пак поради липса на информация относно стачкуването на част от автобусите, но едва вчера (25.09.2012 г.) случайно разбрах, че от 1-ви октомври тази година ще трябва да таксуват в автобуса бебето ми, което е на 8месеца с билет от 1 лв., ако не притежавам карта за него. 

Следя редовно новините, пътувам редовно с градския транспорт, но за съжаление съм изпуснала тази новина (ако изобщо е била съобщена официално). Не знам и към коя фирма от градския транспорт да се обърна, за да получа информация относно сроковете и изискванията за идване на такива карти. Днес ми бе обяснено в бюрото за издаване на карти, че ми трябва снимка на бебето и акт за раждане, за да ми издадат карта. Но служителките не знаеха каква ще е валидността им и дали ще има гратисен период или от 1-ви октомври, тоест от следващия понеделник, ще ми таксуват детето в автобуса. И сега освен пенсионерите и студентите (които започват учебната година точно сега) ще трябва и майките с деца да се редят на опашки и да чакат с часове за издаване на карти.

Моля ви, ако вие имате някаква информация относно тези карти, кажете на хората. И ако успеете да се свържете с превозвачите - имам следното предложение: при подобни изисквания и изменения служителите на градския транспорт да залепят по един лист във всеки автобус с информация, за да могат хората своевременно да се справят с поредното предизвикателство от живота им в града. Благодаря сърдечно. С уважение: Марина Митова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Децата на ОУ "Димитър Талев" станаха първи на републиканското в Търговище.Победиха абсолютно всички водачи от всяка една област в България.
на 01.10.2012 г.
+1
 
 
Като мислят само глупости да накарат гишетата по кварталите те да приемат документи за карти и на работещите и на учениците.На едното място ще чакаш на опашка 2ч,а на другото служителките ще си бъркат в носа!?!?
0
 
 
така ли излезна че до 1,11 трябва бебетата ни да са с карти така ли ?
+6
 
 
От 1.11. с Акта за зараждане и по една карта за градски транспорт. То бива, бива, но вече не се издържа от глупави закони и наредби.....
+6
 
 
Сетих се,фотоателиетата са ревнали,че нямат работа и ето ти разрешение на проблема :-))))))))
+15
 
 
Бюрото за карти да се премести в РОДИЛНАТА ЗАЛА и заедно с фотографа да снимат раждането и веднага да идават КАРТА ЗА ПЪТУВАНЕ,ЛИЧНА КАРТА, ШОФЬОРСКА КНИЖКА,ДИПЛОМА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ!!!!! Това управниците са пълни МАЛОУМНИЦИ,ПОМИЯРИ НЕКЪДЪРНИЦИ И ДР. ПОДОБНИ.....
-4
 
 
Аз смятам, че идеята е много хубава,особено за деца, във възрастта, около 7 години.Само чаках момента, в който, някой кондуктор ще ми направи проблем в автобусите, как да докажа, че детето е на шест години? Така е супер. Сега за малки бебета е глупаво да имат такива карти - то си е очевидно. Разбира се, че родителите с деца от население райони извън Пловдив, които не знаят и са нямали възможност да си издадат карта за пътуване не е удобно и ще трябва да заплатят. но пък нали има и гратисен период, а и информацията е изнесена доста по-рано, би трябвало голямата част родители да имат време да изкарат въпросни карти.
+7
 
 
трябва да разпитам аз дали по белия свят искат карти за деца до 7 години и дали ги таксуват, ако нямат такива. Може пък и прецедент в Европа и в света да създадем. В БДЖ за децата до 7 не се иска карта, а пътуваш сам с копие от акта за раждане. Там няма ли нужда от застраховка ... Малоумници.
+9
 
 
Интересно ми е кой "умник" измисли тази глупост?Постановление на Министерския съвет звучи много общо!
+7
 
 
Има една народна мъдрост " Простотията ходи по хората....." Да се чуди и мае човек. То за това сме на тоя хал. Някой се е подписал като селски кмет на лист хартия .....ужас..... Крайно време е да се разбере от всички ....като чуете застрахователи .. означава - разбойници. А с този измислен ЕС някои просто се уливат до незнам къде..
+22
 
 
А биха ли ми отговорили как точно да снимам едно двумесечно бебе? Може би трябва да има мобилни групи от професионални фотографи, за да може като се събуди....хоп и да го щракнем:) Днес на мен ми отказаха да снимат бебето..... не било будно, не си държало главата права..... абе направо виновно е, че не се е родило с карта в ръка за градски транспорт горкото:) И в този ред на мисли.... това не е ли дискриминация? Поради нежеланието му да си отвори очите, няма снимка, няма карта, респективно няма достъп до места, до които бих желала да отидем???? Искам да видя Бай Мангал как ще си извади карти на всички чавета (15 да се наредят и ще свърши работното време) :))))) Дали ще ми дадат разумен отговор?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: