ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Младежите ни били първи безделници в Евросъюза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:36 / 29.09.2012Коментари (30)6044
© Plovdiv24.bg
Българските младежи са безделници №1 в Евросъюза. Това показва доклад на ЕК за заетостта през второто тримесечие на годината. Според данните 22% от нашенците на възраст между 15 и 24 години нито са учили, нито са работили през второто тримесечие. След нас се нареждат Италия и Румъния. На другия полюс са Холандия, Люксембург и Дания, където едва 7 на сто от младежите си стоят у дома.

У нас само през миналата учебна година от училище са отпаднали 15 400 деца. Безработните младежи пък са около 20 на сто. За да увеличи заетостта сред младите у нас, през пролетта Министерството на труда и социалната политика подписа споразумение с бизнеса "Първа работа". Бюджетът на програмата е 20 млн. лева, а продължителността - до края на 2014 г.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Младежите не са безделници , не ги вземат на работа. Нашите родни бизнесмени , дори и в държавни предприятия, предпочитат пенсионери - военни , полицаии др. с големи пенсии, за младите няма работа. Не разбирам , как при тази безработица правителството не въведе мораториум да не се назначават на работа пенсионери. как може да бъдат предпочитани изкукали пенсионери , а младите хора да са пренебрегвани и да не ги вземат на работа. Нямам обяснения по този въпрос. Къде са синдикатите. Защо младите мизерстват и никой не ги защитава. Каква държава сме , след като при тази безработица полицаите стачкуват за повишение на заплатити и да им се разреши да работят на втора работа. Не може едни да получават над 1000 лева , а други да са безработни и да мизерстват. Ако пък някъде ги вземат на работа получават 250.00 лева заплата. Така поне е в Ямбол и другите градове в провинцията. Пенсионерка съм , но се възмощавам на алчните пенсионери , които заемат местата за работа на младите хора. Срамно е , което става в България.
Aнонимен
на 29.09.2012 г.
0
 
 
Защо само за циганите говорите не виждате ли колко неграмотни има тук и не само тук.не е никак чудно, че са такива безделници то се вижда.
+3
 
 
много цигани, резултатите не са актуални, сж
+1
 
 
то за това момче от шумен е на 2-ро място в световна ранглиста по информатик за вси4ки времена щотот сме супер мързели и безделници майна.. С мързел към прогрес
+4
 
 
Май всички постнали до сега удобно пропускат малката подробност,че статистиката включва работа ИЛИ обучение!Ниско квалифицирани кадри и такива без стаж не би следвало да получават високи заплати.Първите 2-3 години заплащането е ниско във всяка една професия,след това може да се претендира за повишаване и т.н. и т.н.А заплащането за сервитьорки и общаци винаги е от най-ниските,какво са виновни работодателите,че повечето младеж днес за друго не става а и не се стреми?
+1
 
 
Навярно става въпрос за господата роми
+1
 
 
Но в онези другите държави има закони, според които непълнолетните могат да работят. А у нас, за да вземеш младеж под 18 години на работа, се искат куп глупави документи. А тези, които бачкат на черно, в статистиката се водят нехарнимайковци.
+2
 
 
Хе... По- голяма глупост не бях чувал !!!
+6
 
 
ходете малко из европата и вижте младежта .. па после се извхвърляйте
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: