ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Инспектори дебнат има ли микрочип кучето ви! Глобяват до 200 лв.!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 30.09.2012Коментари (24)6583
© Plovdiv24.bg
Днес изтича срокът, в който всеки собственик на домашно куче над 4-месечна възраст трябва да осигури идентификация на кучето чрез поставяне на микрочип.

Служители на пловдивския общински инспекторат стриктно ще следят за наличието на такава идентификация. Тя се доказва с представяне на ветеринарномедицинския паспорт на кучето, в който е вписан номерът на микрочипа и датата на поставянето му. Ветеринарномедицинският паспорт на кучето (или негово копие) и Удостоверението за административна регистрация и платена такса за текущата година са документите, които всеки собственик на куче е длъжен да носи в себе си при извеждане на животното извън мястото на отглеждането му.

Установяване липсата на идентификация на домашно куче и непредставянето на упоменатите документи пред контролните органи са нарушения, които се наказват съгласно местните нормативи, съответно с 50 лв. по фиш и акт до 200 лв. при повторно нарушение.

Продължава кампания по безвъзмездно предоставяне на микрочипове за административно регистрираните домашни кучета, информират от дирекция "Екология и управление на отпадъците".

Припомняме, че в кампанията могат да се включат всички собственици на домашни кучета, отглеждани в Пловдив, които са извършили административна регистрация или пререгистрация за текущата 2012 г. Безплатни микрочипове се предоставят на ветеринарни лекари, които ще извършват манипулацията "чипиране" на преференциални за собствениците цени. Единственото необходимо условие е собственика да представи на ветеринаря удостоверението за регистрация за 2012 г., което е получено от съответната районна администрация.

Ветеринарните клиники, в които са налични безплатни микрочипове са на следните адреси :

• Ул."Лерин" - № 14; 0878/843 405 (район Западен)
• Ул. "Николай Гогол" - № 18; 0887/771 537 (район Централен)
Справка от общинския електронен регистър на домашни кучета в Пловдив сочи, че от началото на календарната 2012 г до момента са регистрирани нови 1 040 домашни кучета. От тях 677 са с поставен микрочип.

Актуална информация от Електронния регистър за домашните кучета, която може да бъде обществено достъпна, се публикува на електронната страница на общината. Там всеки заинтересован може да направи справка за това дали определено домашно куче в Пловдив е вече регистрирано в общинския електронен регистър.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази година кучетата,догодина нас ще чипират,да следят каде ходим какжо правим и колко дишаме ,нали въздуха все-още е безплатен,трябва да му намерят цаката и на него.
+2
 
 
инспекторите да използват четец за да се уверят, че кучетое с чип, вместо да нося със себе си документи. освентова за какво служи този регистър
+4
 
 
нито съм плащал на държавата нито ще плащам !!! съветвам ви всички да направите така да видят онези горе , че без тези долу те са никои и няма да имат нищо :)
+2
 
 
А закакво са нужни тези чипове да попитам господата? Имат ли някаква база данни? Имат ли система или нещо такова? Не. Тези чипове ни карат да ги слагаме за да платим 20 лв (разбира се това е нищо, но като се има предвид колко хора има с домашни кучета), ако ли не да вземат още повече пари. Тези чипове до този момент са абсолютно излишни. Ще сложа чип на някое бездомно куче и какво? Ще ми го върнат щото съм го регистрирал на мен ли или просто ще щракнат с апарата и ще се чудят какво да правят после?
+1
 
 
Тва е поредната глупост която практически неможе да се осъществи и е само за хвърляне на прах в очите на хората, уж че се прави нещо.
+1
 
 
на мен пак ми е много чудно как някои "инспектор" ще дойде да ми иска документ за кучето или за чип.Без полицаи с него просто ще му е мъчно че ме е срешнал :))))
+2
 
 
А всички кучета, които се развъждат на воля по селата и после се изоставят, за тях какво?
+2
 
 
Не бива да се поставя под общ знаменател бездомното куче и домашното куче както и собствениците на тези домашни любимци.Аз лично съм горд собственик на куче което също така има и чип.Съобразявам се с местата за разхождане на любимците събирам си и екскрементите след нея,но идва момент в който аз и много други собственици са ощетени от към места за разхождане.Извинявам се много да има хора който си разхождат кучетата по детските площадки,но кой събира екскрементите на уличните кучета или още по зле на хората който също се изхождат по такива места.Тях кой ги санкционира?! Аз не виждам нищо лошо в това да разходя домашното си куче в такава градинка(въпреки че не го правя) при положение че кучето ми е социализирано,ваксинирано,чипирано с наморник и че си почиствам след него
+3
 
 
Преди да проверят дом. любимци на хората нека да помислят върху проблема с бездомните кучета.
You can't rely on other people to make you happy
на 30.09.2012 г.
+2
 
 
Всички дето мрънкат да се чипират бездомните и т.н. глупости, да се замислят за какво изобщо се прави това и че бездомните кучета не са паднали от небето и не са дошли от гората. Чрез чипирането ще бъдат хванати именно такива недобросъвестни стопани, които си изхвърлят кучетата на улицата и заради които сега го има този проблем. Тъй че не се правете на интересни и да го говорите глупости. Като чипират уличните какво ще разберат?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: