ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След сигнал на Plovdiv24.bg: Масирани акции срещу тротоарните търговци около "Четвъртък пазар"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 01.10.2012Коментари (26)8572
© Plovdiv24.bg
Безскрупулните търговци-нарушители, предимно от ромски произход, вече разполагат щайги и чували директно върху пътното платно на метри от светофара, създавайки предпоставки за ПТП и затруднявайки движението по изключително нагъл начин
"Защо броени дни преди официалното откриване на "Четвъртък пазар" в непосредствена близост до него улични "търговци" продължават да предлагат своите стоки, поставяйки ги включително върху пътното платно и създавайки освен всичко останало и затруднения за шофьори и пешеходци? Нормално ли е чували с орехи и щайги с най-различни плодове и зеленчуци да се предлагат по този начин, типичен по-скоро за други географски ширини, а не за град като Пловдив, който има хилядолетна история и иска да бъде Европейска столица на културата през 2019 г.?" С тези въпроси репортер на Plovdiv24.bg се свърза с отговорните фактори, от които зависи тази доста неприятна картина в централната част на града да изчезне и повече да не се повтаря.

"Досега сме направили доста проверки, съставили сме множество актове (понякога дори по 30 на ден) на нарушителите, но след това те отново се връщат на тези места. Обикновено предлагат орехи, които са сложени в чували дори върху самия път. От утре обаче тези акции ще са още по-масирани, при това в тях ще вземат участие и служители на "Общинска полиция". Проблемът ще бъде решен", заяви за нашия сайт шефът на Общинския инспекторат Владо Илиев.

Припомняме, че в началото на септември кметицата на "Централен" Райна Петрова обясни ситуацията така:

"По отношение на дребната зеленчукова търговия, която "кипи" усилено около тържището, се правят ежедневни съвместни проверки с органите на полицията. На някои от продавачите по тротоарите са наложени и по 30 акта, но те не ги заплащат и след известно време отново се връщат на същите места".

Plovdiv24.bg ще продължи да следи темата и дали поетите днес пред нас ангажименти на институциите ще бъдат спазени и районът около емблематичния пловдивски пазар ще придобие далеч по-приятен естетически вид.




Още по темата: общо новини по темата: 93
27.12.2016 »
02.05.2016 »
24.04.2016 »
15.04.2016 »
22.06.2015 »
25.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Каот не си плащат актовете добавете и друго наказание - конфискуване на стоката!
0
 
 
по колко акта на ден казахте ?? ........30 ?? А стига бе.....
+2
 
 
когато си гладен "кфо" не правиш,а щом може и да се позволи
0
 
 
Къде са общинарите като всичко това се разиграва на метри от тях. Днес ще ги изгонят от този ъгал утре ще се върнат отново още по нагли и безочливи с въпроса "ЩО НЕКАКЪВ ПРОБЛЕМ ЛИ ИМА. АЙЙ И НИСМЕ С ПРАВА" - супер нагло !!!!!
0
 
 
Повечето от тези баби предлагат по-ниски цени точно защото не плащат тротоарно право. Оставете жените да си продават стоката. Стига сте си изливали гнева на хората, които най-малко заслужават това.
+3
 
 
Какви актове, бе. Вземаш му стоката и я раздаваш по социалните домове и на бедни хора. Да видим дали ще се върне после и с какво.
0
 
 
Това трябва вече да е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО!
+11
 
 
Преди около месец, минавайки от там, си купих една торба яйца от човек, който ме преследваше и направо ми се молеше да ги купя. Стана ми жалко, че заради 12 яйца на цена 4.00лв, човекът беше стоял няколко часа, както той каза. Този човек не е прекупвач или масов производител - имаше яйцата, и още нещичко на импровизираната си масичка. Едва ли може да си позволи и едва ли за него има икономическа логика да си плаща за маса на пазара. Не знам, виждала съм такива търговци и по пазарите в Румъния, и в Италия. Предполагам, че и там ги гонят, но всъщност хората си купуват от тях и се радват, че могат да си купят домашно произведени зеленчуци и плодове. Не е редно наистина това да се случва по този начин, но явно няма място, където подобни хора да могат да продадат продукцията си.
+5
 
 
Това е ясен знак, колко хубаво живеят хората в Пловдив и околността. Щом баба Пенка се опитва да продаде десет връзки с магданоз на непозволения тротоар, за да може да си купи хляб :(((
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проектът Модър - Царевец
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Франкофоли" 2024
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: