ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученици: Висим по опашки с часове, за да си изкараме карти за автобусите!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 01.10.2012Коментари (51)9366
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Отново се вият опашки пред пункта за издаване на транспортни карти за студенти, ученици, възрастни хора и деца до 7 години на бул. "Княгиня Мария-Луиза" 23, научи Plovdiv24.bg. Както обикновено, причината е, че наскоро започна новата учебна година, както и академичната такава. По този начин се получава голямо стълпотворение пред сградата, а много от чакащите са повече от изнервени.

"Висим тук от 10,30 часа и пропуснахме целия ден, включително и учебните занятия, за да се сдобием с ценния документ. Чакаме по 5-6 часа. Адски изнервящо е - нито можем да хапнем, нито да отидем да си купим вода", оплакаха се пред репортер на сайта огорчени пловдивски ученици.

От фирмата "Автотранс Чолаков", която отговаря за издаването на преференциалните карти, обаче бяха на друго мнение:

"Опашките започнаха да се образуват от 27-28 септември. Преди това цяло лято подобно нещо не се бе случвало. Защо младите хора както обикновено чакаха последния момент, за да си извадят тези карти? Можеха да го направят много по-рано и по този начин щяха да се избегнат огромните опашки и да си спестят много нерви. В момента работят всичките 5 гишета", изчерпателно обясни служителка на фирмата и уточни, че студентите могат да извадят своите карти и в бюрото на "Байкал" до Сточна гара.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами къде спахте миналата седмица! Нямаше никой!
+3
 
 
Тази простотия с бебетата и децата до 7 годинки скоро я "родиха"умните глави на управляващите,така че няма как да си изкараме по-рано карти за децата...
0
 
 
Стига ревахте всички бе ! Наистина проблема ,е че чакаме последния момент. Още в началото като го пуснаха това гише и аз чаках с колегите по 5-6 часа и да видиш как ми дойде акъла и сега вадя в средата на месеца по за 3 . А пък не искат да отварят нови гишета , защото трябва да се плаща за заплати на други служители
0
 
 
Сега като вземем да вадим и на децата с колички абонаментни карти съгласно решение на "умните глави"какво правим ? Трябва да открием детски площадки около бюрата за абонаментни карти, защото малките деца не разбират, че на чичковците им дреме за тях.
на 02.10.2012 г.
0
 
 
защо на пенсионерите има толкова много гишета, а за нас учениците само 1 ? зад кметството в район "Тракия", автогарите "Родопи" и "Север" и на последна спирка на линия №5
+1
 
 
Здравейте драги читатели. Доста унизителна новина. За пореден път Пловдив24.бг подчертава колко сме назад назад във времето. Не знам колко години още ще им трябва на (не съм запознат как се казва агенцията за транспортните карти тъй като живея в Дания от 4 години), но такова нещо има съвсем семпло решение и това е "картите да се издават по Интернет след заплащане с карта и картодържателя да получи своята транспортна карта на адреса си с писмо примерно :). Надявам се коментара ми да стигне до някои от вас и помогне в преодоляването на опашки и нерви :)
+3
 
 
Огромна опашка имаше днес и в бюрото на" Байкал" до Сточна гара!Необходимо е разкриване на повече гишета или пунктове за преференциални карти в тези случаи!
+6
 
 
Още преди 2 години казах, че самата система е компрометирана и дори и учениците да започнат да се редят месец преди началото (да не говорим за студентите, на които са им нужни уверения за тая цел, които няма как да получат преди определен срок). Това е така, защото се очаква ПОНЕ 20000 души да си изкарат карти от ЕДНО място, което има капацитет да изкарва по не повече от 350 карти на ден. Айде разделете сега 20000 на 350 и вижде колко дни са нужни за да се изкарат тия карти. Може да обвинявате хората, че се редят в последния момент, но и този факт е много важен. Мислете малко, хейтъри.
0
 
 
По мое време, което не е чак толкова отдавна (завършила съм 1998г), ходеше по 1 ученик от клас, а не всеки поотделно. Тогава нямаше опашки....
+2
 
 
Много сте интересни всички! Учениците са на училище от 15 дена и се сещат чак сега да си ги изкарат картите! Когато аз бях ученичка никога не сам чакала месец ОКТОМВРИ да дойде винаги около 20 септември сам си вадила карта! Ама никой не пита че на студентите те първа им дават книжките, без които карта не може да се извади! Да не говорим че днес беше просто пиков ден от 13,30-18,00 съм чакала на прословутата опашка,и то не заради нещо друго ами защото ред там не се пази! Защо не вземат да измислят някак система, с която може да се пази някакъв ред,защото не може някои да чакат по 5-6 часа,а други да дойдат,да се прередят и за 10 минути да са готови!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: