ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Станаха ли найлоновите торбички колкото една закуска?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 03.10.2012Коментари (19)5618
© ПОТВ
От началото на месеца цената на найлоновите торбички с дебелина под 25 микрона и размери под 39 на 49 см вече е 0,35 лв. Толкова приблизително струва и една мекица. Наш екип провери дали  закусвалните в града вече са въвели новите цени на полиетиленовите торбички и как реагират гражданите.

Оказва се, че голяма част от търговците на закуски продават найлоновите кесии на старата цена. Въпреки това обаче хората, купуващи закуски, изразяват недоволството си.

Има и такива, които вече са въвели по-скъпата цена. Те обаче отчитат отлив на клиенти заради новата цена. Именно затова са решили да ги спрат от продажба. Продавачите на закуски са раздвоени дали новата цена ще намали потреблението на найлоновите торбички.

"Едва ли ще намали потреблението - казват едни. Други пък са мнение, че с увеличаването на цената, търсенето ще намалее, а оттам и безхаберното изхвърляне в природата също ще става по-рядко.

Част от гражданите са категорични, че новата цена на найлоновите торбички е дори ниска. Дали потреблението ще намалее, все още не е ясно. Сигурно е обаче, че вземайки баничка за закуска, имаме няколко варианта - или да я изядем на място с риск да закъснеем за работа, или да я завием във вестник примерно - както са правили бабите ни, или да пожертваме 35 стотинки.    


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 15
29.12.2016 »
15.12.2012 »
01.11.2012 »
01.10.2012 »
29.09.2012 »
17.09.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много ми е чудно, хартиения плик или вестника с който ще си завиеш топлата мазна баница от нищото ли идва? Нали хартията се прави от дървета, които трябва да бъдат отсечени..
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 03.10.2012 г.
0
 
 
Преди месец от Лидл в Гърция ми хванаха торбичките тип потник-шумящи по 4 евро цента! Това няма и 8 ст. Днес в Лидл Бг тия торбички струват 29 ст., а големите найлонови торби - 59 ст. ! Нима гърците не ги натискат от Европа за опазване на околната среда или те не я пазят? Едва ли. И това ако не е поредния товар на гърба на хората! От края на август, откакто въведоха движение със светлини през деня сменям 3-та крушка ... по 5 лв. eдната. Ей омръзнами от тия измислици - недомислици! Само глоби и такси в тая държава!
+2
 
 
как ще дам 35 стинки за найлонче?Луди ли са или какво?За това в колата си мъкна чанти била,кауфланд и други подобни и в малко магазинче като ида вадя чантата от колата-да не ме е е... луд да дам толкова стотинки...оня пък се сетил за околната среда след като вдигнаха цената,а преди?Иначе не му пукало за цената :).Зимал е като невидял торбички нали?
+3
 
 
Т. нар "грижа за природата" чрез високи цени на полиетиленовите торби мисля не е най- добрия вариант. Всички говорят за хартиени заместители, но до сега не съм срещнал никой търговец да ги предлага. Не трябваше ли първо да създадат алтернативата, след това да ограничават потреблението им? Или типично по нашенски първо режем, след това мерим! А и потреблението на торбички съвсем не се свежда само до закуските. Освен това, като могат да ги продават скъпо, защо не вземат и да ги изкупуват, например на 50% от цената на която ги продават, нали уж мислят за природата. Тогава и 1 торбичка няма да остане по дърветата. Или с печалбите от торбичките да създадат еко- групи, които да обикалят и да събират разпиляните. Да вложат някой лев в модернизиране на кофите за смет, за да не се разпиляват торбите... варианти много, но се иска работа, а така е най- лесно- фрас 0.35 и си гледай работата...
-1
 
 
Незнам защо пак ние откриваме топлата вода. По широкия свят като пазаруваш и нямаш торбичка или си копуваш такава за около0.25 чента.Или ти дават хартиена такава в която да си сложиш покупките.Подкрепям опазването на природата кой не го прави.Но, ок слагате висока такса ,може ли някои да ми каже кое спира нашите вериги от използването на хартиени торби от рициклирана хартия ?
0
 
 
Цените на найлоновите торбички трябва да са високи-време е наистина да се погрижим за природата-и без това я съсипахме, не само с торбичките разбира се. Колкото до вестниците-не си спомням баба ми да е завивала мекиците или бюрека от закусвалнята на главната във вестници-имаше хартия, една такава кафява. Вярно, че се омазнява, но може да се използват хартиени талерки, от рециклирана хартия, както правят в Европа или книжни кесийки. Вестниците са се използвали нарязани през 60-те за други нужди, но не и за закуски. Нека да не пресилваме!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: